woensdag 28 februari 2024

Amsterdam - Noord wederom getroffen door explosie

 

 #Amsterdam #explosie 

Een buurtbewoner vertelt over hoe ze wakker schrok van een explosie in Amsterdam-Noord. Ook op andere plekken in de stad waren dezelfde nacht explosies. Twee mannen zijn aangehouden. De politie gaat uit van een verband met de moord op rapper Bigidagoe.


De politie vermoedt dat er een verband is tussen drie explosies die vannacht op verschillende plekken in de stad plaatsvonden. Woningen in Noord, Oost en Zuidoost waren daarbij het doelwit. Kort na de eerste explosie zijn er twee verdachten aangehouden. 

De politie houdt er rekening mee dat de drie explosies verband houden met de schietpartij van afgelopen zondag. Daarbij kwam de 26-jarige rapper Bigidagoe om het leven. De eerste van de drie explosies vond gisteravond rond 23.45 uur plaats bij een appartementencomplex in de straat Mastbos in Noord. Een deel van de ruiten in het toegangsgebouw zijn er volledig uitgeblazen, een ander deel heeft flinke barsten. 

Op de N247, ter hoogte van de A10, hield de politie even later twee verdachten van 23 en 28 aan. Volgens een woordvoerder zouden ze kort na de explosie met hoge snelheid zijn weggereden. De tweede explosie in de reeks gebeurde rond 3.15 uur bij een portiekwoning aan de Populierenweg, in de buurt van het Oosterpark. Ook in deze straat is de schade aanzienlijk, meerdere bewoners moesten vannacht hun huis uit. Ze zijn opgevangen door de politie en moeten mogelijk voor langere tijd hun huis uit. Opmerkelijk is dat bij beide explosies het woord 'war' op de muur staat geschreven. 

De derde explosie vond rond 4.30 uur plaats in de buurt Kelbergen in Zuidoost. Bij de panden was de omgeving enige tijd afgezet voor politieonderzoek. Daar was ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij betrokken. Ook in de Terschellingstraat in Noord vond vannacht een explosie plaats, maar die lijkt niets met de andere drie te maken te hebben. Volgens de politie gaat het hier vermoedelijk om een 'conflict in de relationele sfeer'. Voor deze explosie heeft de politie in Purmerend een 22-jarige verdachte aangehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam