donderdag 4 mei 2023

Explosie in AEB Amsterdam: veel rook bij brand


Explosie bij AEB

Bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) aan de Australiƫhavenweg in het Westelijk Havengebied is op 4 mei 2023 na een explosie brand uitgebroken. Inmiddels is de brand weer onder controle, liet een woordvoerder weten. Vanwege de rookontwikkeling in de ruimte van de explosie kon de brandweer lange tijd niet naar binnen.

AEB luchtvervuiling door afval verbranding

Er worden agv het groen links en d66 beleid werkelijk enorme hoeveelheden ziekmakend afval, ook uit het VK en Italie verstookt in AEB. 

De rook/fijnstof uitstoot is ziekmakend, veel mensen krijgen of kregen daardoor COPD, en er is in de Randstad een toename aan mensen met oa longkanker.

Grote boosdoeners van de ziekmakende vervuiling vd Randstad zijn grote zeeboten (Rotterdam), vliegtuigen( Schiphol) Biomassa-centrales( boomverbranding/fijnstof), het door Rutte met 800 miljoen euro gesubsidieerde TATA Steel dat enorm veel giftig afval loost in water en in de bodem, en oa de enorme afvalverbranding van Nederlands afval en afval uit het VK en Italie zoals door AEB. 

Lekkende AEB ketels in het verleden,  en nu een explosie met grote brand 

In het verleden waren 4 van de 6 ketels van AEB wegens de slechte kwaliteit en enorme stook niet in orde, lekkend en onveilig. Ze zouden zoals was beloofd worden gerepareerd en veilig gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam