amsterdam websites

Amsterdam Website Gids

Juliana's HorseStads ProjectenStudenten


Stadsdelen Amsterdam


Attracties in AmsterdamToerisme
Wereldberoemde Musea

Uitagenda's


Uitgaan
Verkeer / autohuur / taxiFoto's
Openbaar Vervoer
Fun
Amsterdam Sport
Ajax Amsterdam
Wonen in Amsterdam
Bedrijfsuitjes in Adam
Weer in Amsterdam
Lokaal nieuws
Plattegrond AmsterdamUw link in dit overzicht?

Heeft u? of weet u een website die niet mag ontbreken in dit overzicht,
mail dan de redactie  va IHVA via het Contact Formulier.


AMSTERDAM TOP TIPS

 
Grachtengordel
 
De grachtengordel van Amsterdam is een attractie op zich. Deze unieke grachten zijn het beste te beleven met een rondvaartboot, waarmee eigenlijk één van de best bezochte attracties van heel Nederland genoemd is. De meest mooie historische panden uit de ‘Gouden Eeuw’ komen voorbij met al hun verhalen. Ook de bruggen mag je niet vergeten. De vier Amsterdamse hoofdgrachten zijn Brouwersgracht, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.
www.steden.net/nederland/amsterdam/grachtengordel/


Rembrandthuis

Dit museum was ook daadwerkelijk het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Het huis kostte in 1639 dertienduizend gulden (ongeveer 6.000 euro), wat hij in termijnen mocht betalen. In dat zelfde jaar kreeg hij de opdracht om “de Nachtwacht” te maken. Doordat hij uiteindelijk niet kon of wilde betalen, volgde zijn faillissement en verhuisde hij in 1658 naar een klein huurhuis op de Rozengracht.
www.rembrandthuis.nl


Rijksmuseum

Zeer zeker mag dit museum zich de belangrijkste en grootste van Nederland noemen. Er zijn zo’n 200 zalen gevuld met ruim 1 miljoen voorwerpen uit collecties van de 17de eeuwse Nederlandse meesters. Verder zijn er collecties te zien van onder andere Italiaanse meesters en Aziatische kunst. Natuurlijk is het pronkstuk van Rembrandt ‘de Nachtwacht’ hier te bewonderen.
www.rijksmuseum.nlVondelpark

Dit mooie stadspark is vernoemd naar de dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel, van wie er ook een standbeeld in het park staat. Dit park is niet alleen voor de inwoners van Amsterdam een veel bezocht park. Jaarlijks komen er ongeveer 10 miljoen mensen. Veel van deze bezoekers komen bijvoorbeeld voor de openlucht theatervoorstellingen of concerten.
www.zuid.amsterdam.nl

 

Koninklijk Paleis op de Dam

Dit paleis was ooit ontworpen als stadhuis voor de bestuurlijke en rechtelijk macht van Amsterdam. In 1655 was de bouw bijna klaar en kon het in gebruik worden genomen. Rond het jaar 1808 kreeg het stadhuis een andere bestemming, namelijk die van het derde keizerlijk paleis van het Napoleontische keizerrijk. In dit koninklijk paleis ontvangt ons koningshuis officiële staatsbezoeken. Zelf woont de koningin in Huis ten Bosch in Den Haag. De rest van het jaar is het koninklijk paleis opengesteld voor publiek door de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. Regelmatig zijn er tentoonstellingen te bewonderen.
www.paleisamsterdam.nl


 
Artis
 
Deze beroemde Amsterdamse dierentuin bestaat al sinds 1838. Met zijn historische panden uit de 19de eeuw is dit een moderne dierentuin met een oude charme. Deze dierentuin heeft een indrukwekkende lijst aan dieren
www.artis.nl

 

The Amsterdam Dungeon

Deze attractie brengt je 500 jaar terug in de duistere geschiedenis. Veel geschiedenis komt voorbij zoals de duistere geheimen van Rembrandt en de beul Peter Titelmann. Je moet er wel een beetje moedig voor zijn. Onder de 14 jaar geen toegang.
www.the-dungeons.nl

 

Leidseplein

Op dit plein, midden in het centrum van Amsterdam, is altijd wat te beleven. Het staat bekend als uitgaansgebied met veel terrassen, restaurants en theaters. In de winter wordt het omgetoverd tot een winters tafereeltje met een gezellige schaatsbaan, versierd met lichtjes.
www.steden.net/nederland/amsterdam/leidseplein/
Amsterdam Blog Nieuws

1 opmerking:

  1. Ik kijk de site was het een zeer goed en zeer informatief in vele aspecten dank voor het aandeel zo'n mooi werk . kamers

    BeantwoordenVerwijderen

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland