FOAM Foto World Expo Amsterdam

FOAM  Foto World Expo Amsterdam


Foam all about photography.


Foam enables people all over the world to experience and enjoy photography. Also check out @foam_magazine! bit.ly/SwingingSixties-


We zijn een internationaal opererende organisatie op het gebied van de fotografie, gehuisvest in Amsterdam. Foam informeert en inspireert een zo breed mogelijk publiek door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie.

Katy Grannan  The Nine and The Ninety Nine
26 juni – 23 augustus 2015


Redactie |  2015

Foam presenteert met trots The Nine and The Ninety Nine, een tentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf Katy Grannan (1969, VS). In de tentoonstelling worden haar twee nieuwste series voor het eerst buiten de Verenigde Staten getoond. Grannan staat bekend om haar opmerkelijke, indringende portretten van onbekenden, die vaak in de marge van de samenleving leven. De titels van beide series verwijzen naar (voormalige) autosnelwegen in de Amerikaanse staat Californië, Route 9 en Route 99. Langs deze wegen ontmoette ze de anonieme modellen voor haar foto’s. In de tentoonstelling is een exclusieve voorvertoning opgenomen van Grannans debuutfilm The Nine, die in 2016 uitkomt.

De foto’s in The Nine en The Ninety Nine maakte Grannan tijdens haar tochten door de Central Valley, een Californische regio die evenals de inwoners vaak genegeerd en ondergewaardeerd wordt. De foto’s eisen de aandacht voor hun onmiskenbare aanwezigheid, hun bijzondere schoonheid en het unieke karakter van het landschap. Grannans nieuwste werk, voor het eerst buiten de Verenigde Staten te zien, is gesitueerd in het droge gebied van de Central Valley, waar voor velen de 'American Dream' niets meer dan een ongrijpbare illusie is.

The Ninety Nine, een serie indringende kleurenportretten van onbekende voorbijgangers, dankt zijn naam aan de desolate snelweg die de Central Valley volledig doorkruist — een weg die de Amerikaanse schrijfster Joan Didion ooit beschreef als ‘de weg van de mislukte bedoelingen’. The Nine omvat zwart-witfoto’s die zijn gemaakt langs de Tuolumne River en in Modesto, een stad die mijlenver af staat van het gelukkige Californië waar de vele toeristen voor komen.FOAM Twitter News
FOAM Contact

Foam Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020 551 6500
info@foam.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland