Adam Toren Nieuws

Amsterdam Toren Nieuws


De nieuwe ADAM Toren
 
De  oude Toren Overhoeks was een tachtig meter hoog gebouw aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord en werd in 1966 ontworpen door de wereldberoemde Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw stond sinds de oprichting bekend als de "Shell-toren"
 
In juni 2014 werd gestart met de transformatie van de oude  toren naar A’dam Toren. De naam A’dam verwijst naar de stad en staat voor Amsterdam Dance and Music. Het gebouw zal 25 uur per dag en acht dagen in de week in bedrijf zijn en met minstens 2500 creatieve gebruikers per dag.

Initiatiefnemer Sander Groet verwacht een miljoen bezoekers per jaar. zijn.

Feestelijke Opening 14 mei 2016

De officiële opening vind plaats op 14 mei 2016. Na 40 jaar van afzondering zal A’DAM de Super Creatieve Toren openstellen en het grote publiek laten genieten van deze unieke plek in Amsterdam.
22 verdiepingen met draaiend restaurant in kroonDe toonaangevende verandering vond plaats in de kroon, met een nachtclub en een 360 graden draaiend restaurant. De toren, die wordt ontwikkeld door Lingotto, Sander Groet (mede-eigenaar Club AIR), ID&T en Massive Music, krijgt muziek, feest en creativiteit als overkoepelende thema’s. Ook kan je hier trouwen in het mooiste decor van de stad. Er zijn naast een club in de top en de kelder, kantoren voor creatieve bedrijven en voorzieningen voor de muziekbranche zoals studio’s en ruimtes voor congressen en shows. Het hotel bied ruim 120 kamers, een fitnessclub en een draaiend restaurant (360 graden per uur in het rond). Het 80 meter hoge bouwwerk (22 verdiepingen) werd oorspronkelijk ontworpen door Arthur Staal.  Claus en Kaan Architecten en OeverZaaijer hebben het ontwerp voor de transformatie van de toren gemaakt.Amsterdam Dance And Music

De toren vormt de thuisbasis van internationaal creatieve bedrijven in deze belangrijke groeisector zoals ID&T en Massive Music en bied ruimte aan Nachtlab, de bedreven incubator voor nieuw creatief talent. In A’DAM &Co op de 18e verdieping kunnen ondernemers en creatieven dag en nacht netwerken in een mooie Loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld zijn flexwerkplekken aangeboden voor hen die niet van 9-5 willen werken maar 24/7 over een kantoor of meeting ruimte willen beschikken zonder vast te zitten aan één plek.

A’DAM LOOKOUT is het enige unieke publiek toegankelijke observatiedek van de stad, met een 360° uitzicht over de Amsterdams Sky line inclusief de interactieve, state-of-the-art tentoonstelling over Amsterdam.  Het Adam Brasserie  restaurant Madam word geleid door de vermaarde chef-kok David Baxter en bied culinaire heerlijkheden en  een schat aan entertainment.

De 18e verdieping is de thuisbasis van de members club A’DAM&Co. De twee verdiepingen daaronder vormen de splitlevel voor evenementen The Loft.Deze exclusieve Loft is ook voorzien van luxe slaapvertrekken.Het talentontwikkelingsprogramma A’DAM Music School, opent als springplank voor jong Amsterdams muziektalent en diegene die er niet de middelen voor hebben tevens op 14 mei 2016 haar deuren. Ambassadeurs waaronder Martin Garrix, Caro Emerald en Jamai Loman  bieden het talent de mogelijkheid zich te ontwikkelen onder begeleiding van experts.Een van de belangrijkste bouwkundige hoogstandjes van de Adam Toren is de toevoeging van het platform en een glazen cilinder met daarin het draaiend restaurant aan de kroon. Beide delen bieden een spectaculair  panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap. Onder de 'poten' van het gebouw is voorts een innovatief transparant volume. De gevel werd met glans vervangen met behoud van de originele uitstraling. Gevel en dak en delen zoals de lobby en parkeerdelen onderaan de voet werden geïsoleerd en voorzien van duurzame toepassingen zoals een warmte-koudeopslag en energiezuinige installaties.

Thrill Schommels

Een van de meest sensationele ‘attracties’ van de Adam Toren zijn de Giant Swings; schommels waarmee men over de dakrand kan schommelen; en van een kleine 100 meter diepte kan ‘genieten’. De Giant Swings gaan eerst eind juni open.   Een entreeticket voor de A’DAM Lookout gaat € 15,00 kosten (€ 7,50 voor kinderen van 4-12 jaar)  Er wordt gewerkt met timeslots. Voor de schommelervaring is (volgens een Parool artikel) wel nog een aanvullend ticket nodig.


A'DAM Lookout elevator going down, A'DAM Toren Amsterdam 10 mei 2016

The New Amsterdam Lookout Tower in 360° !!
The sensationalAmsterdam Tower, filmed with the Ricoh Theta S 360° Camera


ADAM Tower OverviewMeer info zie : www.adamtoren.nl

Brandveiligheid

DPA Cauberg-Huygen is de drijvende kracht als adviseur brandveiligheid voor de toren met twee trappenhuizen. Mocht er onverhoopt brand ontstaan zal iedereen op een verantwoorde manier veilig beneden komen. In de ontwerpfasen werd een brandveiligheidsconcept opgezet en werden uitgebreide ontruimingsberekeningen gemaakt.Alle advisering en engineering van de volledige installatietechniek werd uitgevoerd door Huygen Installatie Adviseurs.

Ontwikkelpartners

Samen met Sander Groet van Club AIR, Duncan Stutterheim van ID & T en Hans Brouwer van Massive Music ontwikkelt Lingotto de A’DAM Tower.  Bijzonder aan de samenwerking tussen de 4 ontwikkelpartners is dat zij een belangrijk deel van de toren invullen als eindgebruiker. De vier partijen vormen ook de basis voor het beleggingsfonds, waarin een beperkt aantal mede-investeerders participeert.  Lingotto investeert en blijft als eigenaar in A’DAM participeren. Lingotto is de toonaangevende doe-ontwikkelaar en penvoerder.

Mega Maritim Congres Hotel Amsterdam 2018

Congreshotel Maritim Amsterdam

Amsterdam Noord krijgt er ook een enorm congreshotel met 33 verdiepingen en een hoogte van 110 meter bij  genaamd Congreshotel Maritim Amsterdam met ongeveer 600 kamers. Het verrijst naast filmmuseum EYE aan de noordelijke IJ-oever en krijgt op de eerste 3etages een congres- en conferentiecentrum voor ongeveer 5000 bezoekers en wordt daarmee een van de grootste congreshotels van heel Europa. Na de bouw is de hoteltoren het derde hoogste gebouw van Amsterdam. Alleen de Rembrandttoren en de Mondriaantoren,bij het Amstel Station zijn hoger. Het viersterrenhotel maakt deel uit van een complex met een 100 meter hoge woontoren van dertig verdiepingen. De hypermoderne van  technische hoogstandjes voorziene gebouwen werden ontworpen door het wereldberoemde Team V Architectuur uit Amsterdam. De oplevering wordt verwacht in 2018.Adam Tower Twitter NieuwsGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland