donderdag 18 juni 2015

Dag van de Architectuur Amsterdam (DvdAA

19, 20 & 21 juni | Dag van de Architectuur | Amsterdam
Bij de IJ-oevers ontdekt u  de architectuur, de oude haven- en fabrieksterreinen, de weidse uitzichten en andere bijzondere plekken vanaf de boot, per fiets of wandelend.

De Dag van de Architectuur Amsterdam (DvdAA) staat dit jaar in het teken van de IJ-oevers. Ontdek de architectuur, de oude haven- en fabrieksterreinen, de weidse uitzichten en andere bijzondere plekken aan de oevers van het IJ. 

De DvdAA wordt georganiseerd door Arcam, het architectuurcentrum van Amsterdam, in samenwerking met de BNA kring Amsterdam. Het evenement biedt jong en oud, architectuurfanaat en leek, een kans om Amsterdam op een nieuwe manier te ontdekken. Bezoekers kunnen mee met een boottocht over het IJ of zich laten rondleiden door architecten, stedenbouwkundigen en bewoners. Ook is er een speciale fietsroute (16 kilometer) ontwikkeld die je langs bijzondere architectuur aan de IJ-oevers voert. Meer informatie over het programma en het aanschaffen van tickets...      

Op 21 juni In speciale rondleiding met architect Thomas Offermans en Martin Berendse (directeur OBA)!

Vergeet tijdens de DvdAA niet om langs Arcam te komen. Ontvang advies op maat van onze vrijwilligers! 


IJ-oevers
De IJ-oevers zijn een hot topic in Amsterdam. De discussie over toekomstige IJ-oeververbindingen wordt sterker gevoerd dan ooit. De groeiende populariteit van Amsterdam-Noord en de ontwikkelingen langs beide IJ-oevers heeft gezorgd voor een grotere drukte op de ponten. Gaat Amsterdam eindelijk de 'Sprong over het IJ' maken?

In heel Nederland
De Dag van de Architectuur is een jaarlijks terugkerend evenement dat in heel Nederland wordt georganiseerd. In verschillende steden in Nederland organiseren lokale architectuurcentra allerlei evenementen. Bezoekers worden in contact gebracht met de architectuur en stedenbouw in hun stad, om zo op een nieuwe manier naar hun stad te kijken. 

Jaar van de Ruimte
De landelijke campagne wordt gecoördineerd door Architectuur Lokaal, met als overkoepelende thema 'Nieuw Nederland'. Elke stad geeft daar een eigen invulling aan. De Dag van de Architectuur vormt daarmee een onderdeel van het Jaar van de Ruimte

ARCAM Info

Prins Hendrikkade 600 1011 VX Amsterdam 020 620 48 78 arcam@arcam.nl (mailto:arcam@arcam.nl) www.arcam.nl (http://www.arcam.nl/

Openingstijden: dinsdag - zondag 13.00 - 17.00 uur


Nieuws


Architectuurcentrum Amsterdam Rss

 FaceBook


https://www.facebook.com/dagvandearchitectuuramsterdam 

TwItter


https://twitter.com/DvdAAmsterdam

WebSite


http://dagvandearchitectuuramsterdam.nl 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto