zondag 3 augustus 2014

Gaypride trekt record aantal bezoekers uit de hele wereld
je suis gay


The 10th International Drag Queen Olympics 1 August 2014 at the Homomonument, Westermarkt, Amsterdam.Awarding Gold Medal 2014 Drag OlympianDe Gay Pride  werd  in 2014 bezocht door een record aantal van 975 000  bezoekers uit de hele wereld, die samen met alle Amsterdammers komen genieten van het grootste feest van tolerantie en liefde. Door de grachten van Amsterdam trok  de bonte stoet vol kleur dans en muziek in het traditionele hoogtepunt van de Gay Pride 2014.De botenparade vertrok rond 13.00 uur de Prinsengracht met alle zegen van de weergoden. Na de openingsboot van de organisatie kwam als eerste de gemeenteboot met op het voordek een swingende burgemeester Eberhard van der Laan gevolgd door de Marokkaanse boot. De in roze met het groene perkament van de vlag uitgedoste opvarenden dansten enthousiast gevolgd door een Joodse boot met veel goud en aan de zijkant Amsterdam Gay Pride, The Jewish Way. Op de boot voer onder anderen een rabbijn mee en de tweelingprostituees van de documentaire "Ouwehoeren".

Irene Hemelaar, directeur van organisator ProGay, sprak van een 'fantastische dag'.

Amsterdam Gay Pride Canal Parade 2014Promo: Amsterdam Gay Pride Canal Parade 2014Emotional closing numberZakkenrollers en vechtersbazen Vrijdagavond Gaypride 2014 Rembrandtplein.

About

Amsterdam Gay Pride wordt gedurende gehouden in de binnenstad van Amsterdam. This year it's Pride week 2015 july 25 / august 2. Voor d 20ste editie van het kleurrijke muziek spektakel van de liefde  in 2015 verwacht men een record aantal bezoekers.  Het hoogtepunt  is de optocht door de grachten, oftewel Canal Parade, een bonte stoet van boten, die gewoonlijk vanaf het Westerdok via de Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal en Oudeschans naar het Oosterdok voert.Voorts zijn er straatfeesten op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag in de diverse uitgaansstraten voor homo's in Amsterdam.Jaarlijks komen enige honderdduizenden bezoekers op dit evenement af en is daardoor een van de drukst bezochte muziek evenementen van Nederland. .

Gay Pride 2015

Gay Pride Amsterdam is one of the best and most fun prides in the world. This year it's Pride week 2015 july 25 / august 2, with all major events taking place.Amsterdam will have street parties all weekend long, the best club circuit parties and of course the famous Canal Parade on Saturday. Gay pride is one of the most busy weekends of the year in The Netherlands.

De boten varen van het Westerdok naar het Oosterdok. De eerste boot vaart om 14:00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18:00 uur de parade bij het eindpunt afsluiten.

Deelnemers >  Deelnemers Botenparade 2015


Gay Pride TweetsGaypride Facebook Nieuws
Stichting Amsterdam Gay Pride

Stichting Amsterdam Gay Pride is een non-profit organisatie die streeft naar emancipatie, sociale, maatschappelijke en juridische gelijkwaardigheid en acceptatie van homo’s, biseksuelen en lesbiennes en ook voor hen die zich niet aan maatschappelijk dominante genderrollen willen of kunnen conformeren (zoals mannelijke vrouwen, vrouwelijke mannen en queers) of die gedurende hun leven een andere fysieke genderidentiteit aannemen (zoals transgenders en transseksuelen). Om dat te bereiken is zichtbaarheid van diversiteit noodzakelijk. What you see can’t be ignored. De primaire doelstelling van de stichting is dan ook om activiteiten en evenementen in de openbare ruimte te organiseren.
Stichting Amsterdam Gay Pride is de vergunninghouder voor de edities 2014-2015 en EuroPride 2016
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
The Netherlands
Telefoon
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op +31 (0)6 14 79 31 89 
Email

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland