dinsdag 27 augustus 2013

de Rode Hoed nieuws Amsterdam

de Rode HoedStichting de Rode Hoed is een cultureel debatcentrum, gevestigd in een monumentaal pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Wij organiseren debatten, lezingen, symposia, literaire- en muzikale programma’s voor een breed publiek, maar ook andere organisaties zijn regelmatig in de Rode Hoed te vinden. Tevens is de Rode Hoed te huur voor zowel zakelijke als feestelijke bijeenkomsten.

De Rode Hoed is tevens een erkende trouwlocatie.
Met zijn debatten is de Rode Hoed kritisch volger en aanjager van de maatschappelijke en politieke discussie.Rode Hoed streeft naar verkennende en verbindende debatten waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan.

De Rode Hoed is gevestigd in de oudste en grootste bewaard gebleven schuilkerk van Nederland. De naam is ontleend aan het rode hoedje in de gevel van ons pand waar ooit een hoedenfabriek gevestigd was.

De Rode Hoed zoekt voor het maken van zijn programma's samenwerking met organisaties als De Volkskrant,NRC,Elsevier,de Groene Amsterdammer,ForumC, Trouw,Filosofie Magazine,SLAA, TU Delft en de UvA.

H.J. Schoo-lezing door Rutte UitverkochtDe fel omstreden H.J. Schoo-lezing is vernoemd naar voormalig hoofdredacteur van Elsevier Hendrik Jan Schoo (1945-2007), en wordt dit jaar uitgesproken op 2 september door de volgens de laatste peilingen  minst populaire politicus aller tijden: Mark Rutte

De eerste H.J. Schoo-lezing werd in 2009 gehouden door prof.dr. Meindert Fennema. Hij had het over  de vrijheid van meningsuiting en racisme. Daarna volgden dr. Frans Vera (2010) over de natuur als constructie en prof.dr.mr. Frits Bolkestein (2011), die integratie als thema nam om de problemen van de integratie te bagatalliseren. De laatste lezing werd uitgesproken door de anti-democraat Thierry Baudet (2012) die niet de belangen van Nederland maar net als Rutte, de belangen van de EU elite centraal  stelde.

Vacatures


De Rode Hoed is met ingang van het nieuwe culturele seizoen (augustus 2013) op zoek naar een:

- STAGIAIR MARKETING/SALES (m/v)
- STAGIAIR EVENEMENTENMAKER (m/v)


Rode Hoed Contact

Onafhankelijk maar betrokken. Wij organiseren debatten, lezingen, literaire en muzikale programma's voor een breed publiek. Gevestigd aan de Keizersgracht 102.
http://www.rodehoed.nl/nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...