zondag 2 september 2012

Theater de Engelenbak mag niet dicht!!!


redlove Theater de Engelenbak mag niet dicht!!!

roosje De Amsterdamse Kunstraad adviseert sluiting van theater De Engelenbak!

DIT MAG NIET GEBEUREN! STEUN DE ENGELENBAK!

redlove De Engelenbak.

Afbeelding

redlove De Engelenbak is in Nederland uniek als het belangrijkste professionele podium voor amateurtheater, waarop heel de stad Amsterdam zo trots is!

De naam Engelenbak komt - hoe kan het ook anders - uit het theater. De Engelenbak is de hoogste galerij in een schouwburg of operagebouw en wordt ook wel het schellinkje genoemd. Hier zit je zo hoog dat je bijna de engelen kunt aanraken. De Britten zeggen The Gods en de Fransen zeggen Le Paradis. Het schellinkje is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Theater De Engelenbak in de Nes in Amsterdam is opgericht in 1975 en biedt al meer dan vijfendertig jaar een professioneel podium voor alle vormen van amateurkunst.
De Engelenbak stelt zich ten doel amateur-theater te begeleiden, te stimuleren en te verbreden en zoveel mogelijk de samenwerking met professionele theatermakers tot stand te brengen. Uitgangspunten zijn kwaliteit, vernieuwing, originaliteit en gedrevenheid. Van alle podia in Amsterdam programmeert De Engelenbak als enige theaterhuis uitsluitend voorstellingen door amateurs in alle categorieën van podiumkunst, zoals toneel, dans, mime, jongerentheater, muziektheater, opera, cabaret en kleinkunst.

De Engelenbak voorziet voor veel makers, theatergroepen en cabaretiers in een grote behoefte aan begeleiding en ondersteuning op het gebied van dramaturgie, theatertechniek, publiciteit en fondswerving.

:!: De Amsterdamse Kunstraad ? adviseert sluiting van theater De Engelenbak! DIT MAG NIET GEBEUREN! 

Theater De Engelenbak is verbijsterd door het advies van de Amsterdamse Kunstraad.
Het is onjuist - zoals de Kunstraad beweert - dat de belangrijkste functies van De Engelenbak zijn overgenomen door de Amsterdamse buurtaccomodaties.

Het is onbegrijpelijk dat een theater dat door de stad Amsterdam al meer dan 35 jaar lang werd gesteund en gewaardeerd plotseling wordt weggezet
als een overbodig theater waarin niet meer geïnvesteerd hoeft te worden. 

Onbegrijpelijk, want ook de afgelopen kunstenplanperiode vervulde De Engelenbak een grote rol op het gebied van talentontwikkeling en -begeleiding en 
was de Open Bak een speelplek voor een nieuwe generatie theatermakers, acteurs, cabaretiers en musici.

Onbegrijpelijk, want ook de afgelopen jaren programmeerde De Engelenbak met succes voorstellingen van de beste Amsterdamse amateurtheatergroepen, 
die nu hun belangrijkste speelplek dreigen te verliezen.

Onbegrijpelijk, want ook nu nog heeft De Engelenbak een belangrijke functie als een artistiek interessant en laagdrempelig theaterhuis, 
waarin grote én kleine theaterinitiatieven worden ontwikkeld, getoond en geproduceerd. 

Afbeelding


:!: Om het misplaatste advies van De Amsterdamse Kunstraad uit de wereld te helpen heeft "De Engelenbak" uw hulp hard nodig.

redlove STEUN DE ENGELENBAK! EN TEKEN DE PETITIE! 
http://petities.nl/petitie/theater-de-e ... niet-dicht 

Website De Engelenbak
http://www.engelenbak.nl


Tags

De Engelenbak, Steun de petitie voor het behoud van de Amsterdamse  Engelenbak, Om het misplaatste advies van De Amsterdamse Kunstraad, de subsidie te stoppen en de engelenbak en daarmee Amsterdams kostbaar cultureel erfgoed te slopen  uit de wereld te helpen!!! heeft "De Engelenbak" uw hulp hard nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto