zondag 2 september 2012

Theater de Engelenbak mag niet dicht!!!


redlove Theater de Engelenbak mag niet dicht!!!

roosje De Amsterdamse Kunstraad adviseert sluiting van theater De Engelenbak!

DIT MAG NIET GEBEUREN! STEUN DE ENGELENBAK!

redlove De Engelenbak.

Afbeelding

redlove De Engelenbak is in Nederland uniek als het belangrijkste professionele podium voor amateurtheater, waarop heel de stad Amsterdam zo trots is!

De naam Engelenbak komt - hoe kan het ook anders - uit het theater. De Engelenbak is de hoogste galerij in een schouwburg of operagebouw en wordt ook wel het schellinkje genoemd. Hier zit je zo hoog dat je bijna de engelen kunt aanraken. De Britten zeggen The Gods en de Fransen zeggen Le Paradis. Het schellinkje is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Theater De Engelenbak in de Nes in Amsterdam is opgericht in 1975 en biedt al meer dan vijfendertig jaar een professioneel podium voor alle vormen van amateurkunst.
De Engelenbak stelt zich ten doel amateur-theater te begeleiden, te stimuleren en te verbreden en zoveel mogelijk de samenwerking met professionele theatermakers tot stand te brengen. Uitgangspunten zijn kwaliteit, vernieuwing, originaliteit en gedrevenheid. Van alle podia in Amsterdam programmeert De Engelenbak als enige theaterhuis uitsluitend voorstellingen door amateurs in alle categorieën van podiumkunst, zoals toneel, dans, mime, jongerentheater, muziektheater, opera, cabaret en kleinkunst.

De Engelenbak voorziet voor veel makers, theatergroepen en cabaretiers in een grote behoefte aan begeleiding en ondersteuning op het gebied van dramaturgie, theatertechniek, publiciteit en fondswerving.

:!: De Amsterdamse Kunstraad ? adviseert sluiting van theater De Engelenbak! DIT MAG NIET GEBEUREN! 

Theater De Engelenbak is verbijsterd door het advies van de Amsterdamse Kunstraad.
Het is onjuist - zoals de Kunstraad beweert - dat de belangrijkste functies van De Engelenbak zijn overgenomen door de Amsterdamse buurtaccomodaties.

Het is onbegrijpelijk dat een theater dat door de stad Amsterdam al meer dan 35 jaar lang werd gesteund en gewaardeerd plotseling wordt weggezet
als een overbodig theater waarin niet meer geïnvesteerd hoeft te worden. 

Onbegrijpelijk, want ook de afgelopen kunstenplanperiode vervulde De Engelenbak een grote rol op het gebied van talentontwikkeling en -begeleiding en 
was de Open Bak een speelplek voor een nieuwe generatie theatermakers, acteurs, cabaretiers en musici.

Onbegrijpelijk, want ook de afgelopen jaren programmeerde De Engelenbak met succes voorstellingen van de beste Amsterdamse amateurtheatergroepen, 
die nu hun belangrijkste speelplek dreigen te verliezen.

Onbegrijpelijk, want ook nu nog heeft De Engelenbak een belangrijke functie als een artistiek interessant en laagdrempelig theaterhuis, 
waarin grote én kleine theaterinitiatieven worden ontwikkeld, getoond en geproduceerd. 

Afbeelding


:!: Om het misplaatste advies van De Amsterdamse Kunstraad uit de wereld te helpen heeft "De Engelenbak" uw hulp hard nodig.

redlove STEUN DE ENGELENBAK! EN TEKEN DE PETITIE! 
http://petities.nl/petitie/theater-de-e ... niet-dicht 

Website De Engelenbak
http://www.engelenbak.nl


Tags

De Engelenbak, Steun de petitie voor het behoud van de Amsterdamse  Engelenbak, Om het misplaatste advies van De Amsterdamse Kunstraad, de subsidie te stoppen en de engelenbak en daarmee Amsterdams kostbaar cultureel erfgoed te slopen  uit de wereld te helpen!!! heeft "De Engelenbak" uw hulp hard nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...