donderdag 2 februari 2012

#ASP Amsterdam Science Park Nieuws
  Science Park Amsterdam: kloppend hart van kennisstad Amsterdam


  Amsterdam is de enige stad in Nederland met:
  • twee universiteiten
  • twee hogescholen
  • een eigen Science Park

  In een samenwerking tussen de UvA en de VU is daarbij ook het Amsterdam University College (AUC) onstaan. De stad is daarmee hét kenniscentrum van Nederland.

  Onderwijshistorie

  Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de Universiteit van Amsterdam met circa 25.000 studenten, 5.000 medewerkers en een budget van ruim 487 miljoen euro tot de grote universiteiten in Europa.

  Toponderwijs

  Op Science Park Amsterdam is de gehele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam gevestigd.
  In 2012 vestigt het Amsterdam University CollegeAmsterdam University College (AUC) zich op Science Park Amsterdam. Ook deze studenten kunnen dan gebruik maken van de aanwezige kennis en het bijzondere onderzoek dat er plaatsvindt. Door het Amsterdam University College biedt Amsterdam de ruimte aan buitengewoon talentvolle en gemotiveerde studenten om te excelleren.
  Alles binnen handbereik

  Door de aanwezigheid van:

  ...is Science Park Amsterdam een ideale plek om te studeren.


  Onderzoeksfaciliteiten


  Op Science Park Amsterdam zijn veel hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten aanwezig. Verschillende kennisinsituten beschikken over een excellente technische infrastructuur op het gebied van elektronica, mechanica, ICT en geavanceerde apparaten zoals massaspectometrie, microscopie, en microarray technologie. Deze en andere faciliteiten zijn onder voorwaarden ook beschikbaar voor derden.

  e-BioLab

  Science Park Amsterdam biedt onderdak aan het eerste Nederlandse e-BioScience Laboratorium dat wordt gefaciliteerd door Nikhef. e-BioLab is een samenwerkingsproject van het aan de Universiteit van Amsterdam verbonden MicroArray Department en SARA Reken- en Netwerkdiensten. Het e-BioLab heeft een enorme rekenkracht en maakt uitwisseling én visualisatie van enorme hoeveelheden data mogelijk.
  Het e-BioLab beschikt tevens over een enorm beeldscherm van 8.000 x 4.800 pixels, dat uit twintig afzonderlijke computerschermen bestaat. Sterk vergrootte beelden, zoals hoge resolutie elektronenmicroscopie-beelden, of juist heel veel kleine plaatjes kunnen hier worden getoond zonder verlies van details.

  Amsterdam nanoCenter

  Een van de pijlers van Science Park Amsterdam is wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op Life Sciences. Dit behelst onderzoek vanuit verschillende disciplines zoals biologie, natuurkunde, wiskunde, en informatie technologie. Het Amsterdam nanoCenter van AMOLF is één van de drie faciliteiten voor nanofabricatie en nanotechnologie, waarbij men een combinatie van technieken inzet.

  Het Amsterdam nanoCenter heeft een cleanroom van 57m2 voor nanotechnologie die toegankelijk is voor nanotechnologieonderzoekers vanuit Life Sciences.

  Cleanrooms

  Nikhef beschikt totaal over dertien cleanrooms tot aan klasse 1.000 en met een oppervlakte tot 170 m2. Een aantal van deze cleanrooms hebben ook conditionering van de vochtigheid en/of een zeer nauwkeurige temperatuurcontrole. Ook werkt men in samenwerking met het bedrijfsleven aan prototypes en productielijnen voor nieuwe ontwikkelingen.

  Modern kassencomplex

  De uiterst moderne kassen van de Universiteit van Amsterdam voldoen aan de hoogste eisen. Ze hebben niet alleen een uitstekende temperatuurregulatie, maar zijn ook waterdicht en hebben ingenieuze regelsystemen. De vijftig compartimenten zijn goed van elkaar gescheiden, zodat bijvoorbeeld insecten zich bij proeven niet over andere kassen kunnen verspreiden.

  Remote visualisatietechnieken

  SARA beschikt over verschillende geavanceerde visualisatiefaciliteiten, waaronder een Tiled Panel Display met een zeer hoge resolutie. Met deze visualisatieopstelling is het mogelijk om – met behulp van netwerktechnologie – data te tonen die op een andere locatie wordt gegenereerd, of op een andere locatie is opgeslagen.

  Big Grid

  Grid-computing verbindt computers die verspreid zijn over een omvangrijk geografisch gebied. Dit stelt gebruikers in staat krachtige computerbronnen te delen, zoals dataopslagcapaciteit, processorkracht, sensoren, visualisatiemiddelen en andere faciliteiten. Het grid bestaat uit een bundeling van ICT-resources van ruim 140 computercentra in 33 landen.

  Een deel van de benodigde hardware staat bij Nikhef en SARA en wordt gefinancierd uit het Nederlandse BiG Grid-project

  NetherLight

  Bij SARA is NetherLight, het optische internetknooppunt voor academische researchnetwerken, gehuisvest. NetherLight is een GigaPort-project van SURFnet.

  Actief in de ICT, nieuwe media of Life Sciences?


  Dan vindt u in een van de vijf bedrijfsverzamelgebouwen van Matrix Innovation Center op Amsterdam Science Park uw ideale onderkomen.

  “Op deze inspirerende plek, waar kennis en bedrijvigheid samenkomen en elkaar versterken, huurt u bij ons flexibel passende kantoor- en/of laboratoriumruimte. Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze services op het gebied van facilitaire zaken en bedrijfsvoering. Maar misschien wel het belangrijkste: wij fungeren ook graag als matchmaker tussen uw bedrijf en de eveneens op het park gevestigde onderwijs- en onderzoekinstituten voor bètawetenschappen en andere kennisintensieve bedrijven. Want wij geloven in kennis als motor van vooruitgang en innovatie.”

  Geert Haksteen, directeur Matrix Innovation Center


  Matrix Innovation Links

  Geen opmerkingen:

  Een reactie plaatsen

  de goedkoopste  Mijndomein De voordeligste hosting

  Sire

  Recruitment Life Sciences & Executive Search
  SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

  I Love rembrandt

  De Nachtwacht The nightwatch on lined

  Do it Now

  [CD Cover]

  Watersport Varen Recreatie

  Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

  ParkerenSchiphol.nl  Parkeren?

  Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

  Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


  Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

  De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

  Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

  Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

  Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

  Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

  amsterdam flowers

  amsterdam flowers

  Ruigoord


  Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
  Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
  Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


  In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

  Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

  Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

  vrijwilligers inschrijfformulier


  G ads

  ...

  Adam Drone Foto

  Adam Drone Foto