over het IJ Festival nieuws

Over het IJ Festival Nieuws


Over het IJ Festival bied een boeiend cultuur programma bij de NDSM-werf en Amsterdam-Noord. De belangrijkste ontmoetingsplekken waar je kunt genieten van een drankje en een heerlijk menu zijn Pllek, Noorderlicht, IJ-kantine en Greenpeace (NDSM Plein). Het Over het IJ Festival festival vormt een belangrijke brug tussen het kunstvakonderwijs en het professionele theaterveld. Door de opzet van het festivalbandjesprogramma vinden steeds meer bezoekers de weg naar de voorstellingen van het talent onder de jeugd.


In juli en augustus ligt er een labyrint op twee locaties in Amsterdam Noord. Een levensgroot kunstwerk dat je kunt lopen zoals jij dat wilt: als een kronkelend avontuur (ook leuk voor kinderen), een pelgrimsreis vol vragen, of gewoon als een leuke wandeling. Het Labyrint is een geheimzinnige vorm die door vele eeuwen en culturen terug te vinden is. Het is geen doolhof; het pad leidt je naar binnen. Zo vormen Zinnig Noord en Theaterstraat de ruimte om stil te staan bij je eigen pad. Een bijzondere manier om het labyrint te lopen, is de theatervoorstelling Labyrint: daarin loop je mee, letterlijk, maar ook in een vertelling. Volg de rattenvanger van Hamelen, neem de bus met Rosa Parks, dwaal door de woestijn met Mozes, en vind je eigen pad in het labyrint.

De NDSM-werf vormt al jaren de basis en het kloppende hart van het festival. Voor het eerst werd in 2015 samen met de andere gebruikers van de werf een nieuwe Festivalstad gebouwd. Pllek, Noorderlicht, IJ-kantine en Greenpeace op het NDSM Plein. en de NDSM-partners presenteren daar hun beste menu, heerlijkste drankjes, leukste muziek, de onbekendste fietsroutes, inspirerende exposities en nog veel meer.


Programma

1-2, 8-9 en 15-16 augustus: Tolhuistuin

Klik voor het complete programma  >>>  Programma Over het IJ festival


Twitter Nieuws
Contact


Stichting IJ Producties
Over het IJ Festival
TT Neveritaweg 61, Amsterdam

Postadres:
Postbus 37149
1030 AC Amsterdam

020-4922229
info@overhetij.nl

Heeft u vragen? contact: Karen Thijssen via karen.thijssen@overhetij.nl
of bel 06 44808287

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland