De Rode Hoed Amsterdam

De Rode Hoed AmsterdamDe Rode Hoed De Rode Hoed werd opgericht als centrum voor religie, zingeving en poëzie door Huub Oosterhuis en verlegde de aandacht in het tweede decennium van zijn bestaan naar het maatschappelijk debat. De Rode Hoed heft zich ontwikkeld tot een breed geprogrammeerd onafhankelijk cultureel debatcentrum, waarin ook nog wekelijks kerkdiensten worden gehouden.

De Rode Hoed is gevestigd in een schitterend monumentaal pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Een rood hoedje in de gevel herinnert aan de aanvankelijke bestemming van het pand: een hoedenmakerij. In de tuin verrees in de zeventiende eeuw een Remonstrantse Schuilkerk, die tot in de jaren vijftig dienst deed. De Rode Hoed organiseert debatten, lezingen, symposia, literaire- en muzikale programma’s voor een breed publiek en verhuurt ter financiering van de eigen programmering zalen voor zowel congressen, zakelijke en feestelijke bijeenkomsten.Met zijn debatten is de Rode Hoed kritisch volger en aanjager van de maatschappelijke en politieke discussie. De Rode Hoed streeft naar verkennende en verbindende debatten waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan. We verleiden tegenstanders tot een debat dat beide partijen te denken geeft, we verkennen de tijdsgeest, we brengen jongeren in contact met literatuur, muziek en filosofie. Tot onze grote vreugde bleven de afgelopen jaren de bezoekersaantallen stijgen en weten ook heel veel mensen van buiten Amsterdam onze oudste nog bewaarde schuilkerk te vinden.

De Rode Hoed zoekt voor het maken van zijn programma's samenwerking met mediapartners als de Volkskrant, Trouw, Elsevier, Filosofie Magazine, en de NCRV, maar ook met ForumC, de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en de Stichting Muziek buiten de Concertzaal.

Met uw toegangsbewijs van de Rode Hoed kunt u genieten van een heerlijk twee-gangenmenu naar keuze voor slechts €25,- bij de restaurants Prego en De Luwte of eetcafé Spanjer + Van Twist voor € 23,-. lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland