maandag 8 augustus 2016

Gay Pride Canal Parade 2016 in Amsterdam




AMSTERDAM ) - De 21e editie van de Canal Parade is zaterdagmiddag rond 14.00 uur in een ontspannen sfeer gehouden en fantastisch goed verlopen met een record aantal bezoekers van ruim een miljoen enthousiaste feestvierende gay pride bezoekers.  De politie noemde de situatie 'gezellig en vredig'. 



Ook de woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan betitelde de sfeer als geweldig  goed, ondanks de extra veiligheidsmaatregelen die werden genomen. Van der Laan, die vrijdagavond een deel van de festiviteiten op onder meer het Rembrandtplein bezocht, voerde de botenparade aan met de boot van de gemeente Amsterdam. De tachtig deelnemende boten aan de Canal Parade vertrokken vanaf het Westerdok en varen via de Prinsengracht, Amstel en Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok, waar de laatste vaartuigen rond 18.00 uur worden verwacht. De route werd dit jaar enigszins aangepast ten opzicht van eerdere edities. Dit vanwege de deelname van het grote zeilschip de Clipper Stad Amsterdam.



Tijdens de botenparade in het kader van EuroPride, de jaarlijkse manifestatie van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT), was meer politie aanwezig dan bij voorgaande edities. Er werden speciale eenheden ingezet om snel en daadkrachtig te kunnen optreden als daartoe aanleiding zou zijn. Amsterdam kan gelukkig terugzien en nog lang nagenieten van een meer dan fantastisch geslaagde Gay Pride  2016!



Born to be Alive Copyright foto's Peter Eijking Kleine foto-impressie van de Canal Parade op de Prinsengracht in Amsterdam. Muziek Patrick Hernandez met Born to be Alive



Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam