zaterdag 14 mei 2016

A'DAM Toren geopend met uniek panorama

Amsterdam 14 mei 2016

Amsterdam heeft sinds vandaag een uniek uitkijkpunt. Na een verbouwing van anderhalf jaar heeft de voormalige Shell toren een flinke facelift gekregen en werd omgetoverd in de A'DAM Toren.
Amsterdam Dance And Music
De toren vormt de thuisbasis van internationaal creatieve bedrijven in deze belangrijke groeisector zoals ID&T en Massive Music en bied ruimte aan Nachtlab, de bedreven incubator voor nieuw creatief talent. In A’DAM &Co op de 18e verdieping kunnen ondernemers en creatieven dag en nacht netwerken in een mooie Loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld zijn flexwerkplekken aangeboden voor hen die niet van 9-5 willen werken maar 24/7 over een kantoor of meeting ruimte willen beschikken zonder vast te zitten aan één plek.
A’DAM LOOKOUT is het enige unieke publiek toegankelijke observatiedek van de stad, met een 360° uitzicht over de Amsterdams Sky line inclusief de interactieve, state-of-the-art tentoonstelling over Amsterdam.  Het Adam Brasserie  restaurant Madam word geleid door de vermaarde chef-kok David Baxter en bied culinaire heerlijkheden en een schat aan entertainment.
De 18e verdieping is de thuisbasis van de members club A’DAM&Co. De twee verdiepingen daaronder vormen de splitlevel voor evenementen The Loft.Deze exclusieve Loft is ook voorzien van luxe slaapvertrekken.Het talentontwikkelingsprogramma A’DAM Music School, opende als springplank voor jong Amsterdams muziektalent en diegene die er niet de middelen voor hebben op 14 mei eveneens haar deuren. Ambassadeurs waaronder Martin Garrix, Caro Emerald en Jamai Loman bieden het talent alles wat maar nodig is om zich ontplooien met succes naar de muziek top.

Een van de belangrijkste bouwkundige hoogstandjes van de Adam Toren is de toevoeging van het platform en een glazen cilinder met daarin het draaiend restaurant aan de kroon. Beide delen bieden een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap. Onder de 'poten' van het gebouw is voorts een innovatief transparant volume. De gevel werd met glans vervangen met behoud van de originele uitstraling. Gevel en dak en delen zoals de lobby en parkeerdelen onderaan de voet werden geïsoleerd en voorzien van duurzame toepassingen zoals een warmte-koudeopslag en energiezuinige installaties.
Thrill Schommels
Een van de sensationele ‘attracties’ van de Adam Toren zijn de Giant Swings; schommels waarmee men over de dakrand kan schommelen; en van een kleine 100 meter diepte kan ‘genieten’. De Giant Swings gaan eerst eind juni open.   Een entreeticket voor de A’DAM Lookout gaat € 15,00 kosten (€ 7,50 voor kinderen van 4-12 jaar)  Er wordt gewerkt met timeslots. Voor de schommelervaring is (volgens een Parool artikel) wel nog een aanvullend ticket nodig.
Videos
A'DAM Lookout elevator going down, A'DAM Toren Amsterdam 10 mei 2016

The New Amsterdam Lookout Tower in 360° !!
The sensationalAmsterdam Tower, filmed with the Ricoh Theta S 360° Camera


ADAM Tower Overview


Meer Adam Toren info zie : www.adamtoren.nl

vrijdag 13 mei 2016

Nationaal Holocaust Museum heropening



12 mei 2016 Amsterdam

Op de plek waar in de Tweede Wereldoorlog zeshonderd kinderen gered werden, wordt maandag het Nationaal Holocaust Museum geopend. In de voormalige kweekschool aan de Plantage Middenlaan wordt nu het verhaal van de Nederlandse Holocaust verteld.

Frank de Boer en Ajax gaan uit elkaar



12 mei 2016 Amsterdam

Frank de Boer en Ajax gaan uit elkaar. Dat maakten club en trainer vandaag bekend. Het contract van De Boer liep eigenlijk nog een jaar door, maar na 5,5 jaar wordt dat nu ontbonden en hoeft een eventuele nieuwe club geen afkoopsom voor hem te betalen.

Van der Laan haalt fel uit naar FNV na 1 mei-demonstratie

12 mei 2016 Amsterdam

Burgemeester Eberhard van der Laan haalde vanmiddag stevig uit naar de vakbond FNV. De 1 mei-demonstratie van de vakbond veroorzaakte flinke schade aan het Oosterpark. Daar was van der Laan niet over te spreken, maar hij was zo mogelijk nog bozer over de reactie van de voorzitter van de bestuurscommissie in Oost, Ivar Manuel.

donderdag 5 mei 2016

Unieke pontonbrug over het IJ





Duizenden mensen hebben op 5 mei over een speciaal daartoe aangelegde ponton brug gewandeld die ter herdenking aan Bevrijdingsdag in het IJ is gelegd.  Op het einde van de Tweede Wereldoorlog lag er ook een pontonbrug, omdat er brandstofgebrek was en de veerboten niet meer konden varen. Een keten van ponten maakte de oversteek destijds mogelijk en daardoor werden de Amsterdammers gered van de hongerdood.

Op 5 mei om 14.00 uur ging de met vlaggen versierde herdenkingsponton voor het eerst en waarschijnlijk voor het laats weer open. Veel van de mensen die er overheen liepen deden dat in 1945 ook. Jong en oud vonden het een prachtige ervaring ter herdenking van de redders en ter ere van de dappere bruggenbouwers die de mensen waar dan ook ter wereld uit de nood helpen. De pontonbrug is inmiddels weer weggehaald.

Rick Ross - Amsterdam (Explicit)



This is Rick Ross's amazing Amsterdam song. Yes mo bros and sistas We all love this!

Opsporing verzocht van babbel truc dief Amsterdam

Babbel dief gezocht


De politie heeft afgelopen week een video vrijgegeven van een man die verdacht wordt van een babbeltruc. 

Op maandag 8 februari 2016 rond 16.30 uur belt de man aan bij een oudere dame (87) in haar huis aan de Jan Abelszstraat in Amsterdam West. Hij doet zich voor alsof hij van de verzekeringen is en moet de zorgpapieren inkijken. De man ontvreemd haar huishoudgeld en de inhoud van haar portemonnee en verstopt zelfs haar adresboekje, wanneer zij haar dochter wil bellen.
Dader  
Bekijk groot formaat
De gezochte man van rond de 50 jaar is ongeveer 1 meter 80 lang. Hij heeft een fors postuur en opvallend wit grijs haar boven zijn oren. Hij droeg tijdens de beroving een blauwe spijkerbroek en een zwarte jas. Daarnaast had de verdachte een leesbril op. De politie is op zoek naar tips over de zaak.

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam