donderdag 31 maart 2016

Eberhard Van der Laan warm aanbevolen door raad

Eberhard Van der Laan


De gemeenteraad stemde, zoals verwacht, woensdagmiddag in met de aanbeveling tot herbenoeming van Van der Laan. De burgemeester gaf daarop aan 'heel blij' te zijn met het vertrouwen. De burgemeester had in oktober vorig jaar ook aangegeven graag door te willen gaan maar stelde dat hij zijn tijd anders zou willen indelen. 'Er is meer balans nodig in mijn leven. Dat betekent niet dat ik mij voor minder dan honderd procent zal inzetten, maar wel dat ik mijn tijd anders zal proberen in te delen zodat deze functie een voorrecht blijft maar een minder zware wissel trekt op mijn privéleven en dat van mijn gezin', aldus Van der Laan toen. De gemeenteraad doet de warme aanbeveling tot herbenoeming voor burgemeester Eberhart van der Laan formeel in bij de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes en uiteindelijk beslist de minister van Binnenlandse Zaken hierover.

zaterdag 26 maart 2016

Het Amsterdamse film muizen paradijs

Het Amsterdamse film muizen paradijs
In de Amsterdamse bioscoopzalen vieren de muizen feest en klagen de knagende dieren geen moment. Ze zijn allemaal blij en tevree want het is daar warm gezellig knus en er is gratis entree. De Amsterdamse Kino liefhebbers zijn allemaal erg sociaal en dol op het witte doek. Met een groot hart voor de muizen strooien ze daar dan ook de lekkerste muizenhapjes zoals nootjes en popcorn, soms ook crackers met kaas en pate zoals in het beroemde muizen theater van de Pathe.

dinsdag 15 maart 2016

opsporing verzocht inzake onthoofding Nabil Amzieb


Amsterdam: Achterlaten hoofd Nabil Amzieb (23) voor de Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg (lang)

De man op de video had steeds een capuchon op. De politie hoopt dat iemand hem herkent. Hij droeg een blauwe jas. Het hoofd van Amzieb droeg hij mee in een vuilniszak. Het hoofd werd vorige week woensdag gevonden voor de deur van sisha lounge Fayrouz gelegen aan de Amstelveenseweg. Een dag eerder was er een onthoofd lichaam gevonden in een uitgebrande wagen in Zuidoost. Het onthoofde slachtoffer, Nabil Amzieb, is een bekende maar volgens de politie geen 'grote jongen'.
Wat het motief voor de barbaarse moord is weet de politie niet. Men houdt rekening met allerlei scenario's. De politie heeft een extra onderzoeksteam op de zaak gezet. De man die het hoofd plaatste kon het uitzenden van de beelden voorkomen door zich bij de politie te melden, maar hij heeft dat niet gedaan. Hij zou daardoor in gevaar kunnen komen, liet de politie vandaag weten. De politie weet niet waar en met wie Amzieb de dagen voor zijn vermissing is geweest is en vraagt mensen die dat weten contact op te nemen met de politie.

maandag 14 maart 2016

Agent schiet overvaller van supermarkt in bil


Hie ziet u de spectaculaire beelden van de overval op een Vomar in Geuzenveld in 2013. Agenten schoten daarna een vluchtende overvaller neer.

Heftige beelden: overvaller schiet kassière met mitrailleur door mouw


Met bruut geweld wordt in januari dit jaar een Albert Heijn op de Pieter Calandlaan overvallen. De politie heeft schokkende beelden vrijgegeven van de overval. De overvallers zijn nog steeds niet gepakt. Met het tonen van de beelden hoopt de politie dat eventuele getuigen, of mensen die tips hebben over de overval zich melden.

vrijdag 11 maart 2016

OBA live met Theodor Holman


OBA Live terugkijken? Theodor Holman ontving Willem Melching, Nelleke Noordervliet en Gawie Keyser. En sprak met hen over Duitsland. Over films, literatuur en over het geheim van de Duitse politieke stabiliteit. Theodor daarover: "Dit weet zelfs Mark Rutte niet!
Kijk hieronder terug naar de uitzending.

Theodor Holman presenteert OBA Live iedere drie weken vanuit OBA Javaplein. De uitzendingen beginnen om 17.00 uur en zijn ook via livestream op deze website te volgen. Daarna kunt u het programma on demand terugkijken. Wilt u aanwezig zijn bij deze culturele talkshow? Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom.
Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 door Rutte beleid geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het zeer jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA. Lees meer...

zondag 6 maart 2016

Amsterdam by Rick Steves Europe


Filled with history and happy-go-lucky, Amsterdam is a delight to explore. This uniquely entertaining city shows us Rembrandts and Van Goghs, more bikes than cars, flirting prostitutes, and pot-filled coffeeshops — all under tall, skinny facades leaning out below quaint church towers.







By train, bike, and boat, we visit the top Dutch sights outside of Amsterdam: from Haarlem to Rotterdam, and from Delft to the Zuiderzee. Along the way, we enjoy charming towns with fragrant cheese markets, soggy polderland, mighty dikes, and windmills both new and old. Rolling through the Netherlands and connecting with its people, you can’t help but think, “Everything’s so beautiful Dutch!”

Amsterdam Hotel top rated


hotel 5 star

Art Hotel
Andaz Prinsengracht - A Hyatt Hotel
Conscious Hotel Vondelpark
Inntel Hotels Amsterdam Centre
WestCord City Centre Hotel
Hampshire Hotel - Amsterdam American

Hou Van Amsterdam ft. Lange Frans, Mick Harren & Piet Schmidt

'Hou Van Amsterdam ft. Lange Frans, Mick Harren & Piet Schmidt'


Survey of chronic pain in Europe: Prevalence, impact on daily life, and treatment. European Journal of Pain
Regie: Daniel Porcedda, Productie: Delano Limaheluw, DOP: Jacob 's Gravesande, Camera assistent: Nick de Mooij en Carlo Roskam, Productie assistent: Samuel Comazzi, Visagie: Milena Prieto

Street Food Around The World - Amsterdam


Street Food Around The World - Amsterdam




de groei van Amsterdam


groei (growth) Amsterdam



In the Amsterdam Historical Museum the historical dynamic map showing 'the growth of Amsterdam' is used in a number of interactive educational programmes about the history of the city. The map shows the origins of the city, from a small settlement on the banks of the River Amstel, the construction of the seventeenth-century ring of canals, the nineteenth-century expansion, the Berlage plan and the post-war development of the city.

De Groei van de Grachtengordel, 1600-1700. De uitbreiding van Amsterdam in de Gouden Eeuw. Een productie van Stadsarchief Amsterdam. Animatie: Rudi Nieuwenhuis (THING.nl)
http://stadsarchief.amsterdam.nl

Expansion of Amsterdam in the Seventeenth Century. An Amsterdam City Archives production. Mooie animatie van de groei van Amsterdam van het jaar 1000 tot heden. Was (is?) te zien in het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdam Historisch Museum), die ook al het copyright tegemoet komt. Met commentaarstem van naar ik meen, Monique Hagen, voormalig presentatrice (1988-2003) van het kinderprogramma het Klokhuis.

english: Nice animation to look at the growth of the city of Amsterdam from the year 1000 A.D. to present. Was (or still is) to be seen in the Amsterdam Museum (in the past: Amsterdam Historical Museum), which also have all the copyright. With the voice-over of Monique Hagen, former presenter (1988-2003) of the dutch child tvprogramme 'Het Klokhuis'.

Gratis Hosting

Oud Amsterdam - Old Amsterdam


Foto's genomen rond 1900 van de Library of Congress Fotochroom Collectio. Photos of Amsterdam taken around 1900 from the Library of Congress Photochrom Collection.

"Alleen de bomen dromen van 1934".Oud Amsterdam

Geplaatst door Oud Amsterdam op zaterdag 5 maart 2016

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam