dinsdag 20 september 2016

Misdaad golf teistert Amsterdam
Berovingen zakkenrollers steek partijen liquidaties verkrachtingen en doden door drugs

Een steekpartij maandagavond op de Damstraat in het centrum van wereldstad Amsterdam is mogelijk een uit de hand gelopen beroving. Nadat een 46-jarige toerist die langs de Amstel liep zijn geld niet wilde afgeven aan ‘donkere mannen‘ werd hij neergestoken. Eén van de ‘donkere mannen’ begon vervolgens om zich heen te steken en probeerde willekeurige mensen dood te steken, meldt de Telegraaf.

Amsterdam wordt overspoelt door een tsunami aan misdaad, berovingen en steekpartijen waarbij willekeurige burgers het slachtoffer worden door tuig dat gebruik maakt van steekwapens en vuurwapens. Zo werd in 2015 in de Pijp de 91-jarige oma Toni doodgestoken door een Iraanse extremist die zich dom en voor gek hield om maar strafvermindering te krijgen.Hij had oma Toni willekeurig gekozen en heeft haar in koele bloede willens en wetens vermoord.

Op klaarlichte dag neergestoken de dader werd gepakt maar krijgt van de rechter  geen strafIn januari 2016 werd architect Marcel van der Schalk op klaarlichte dag neergestoken met een slagersmes. Een Italiaanse krankzinnige veelpleger stak Van der Schalk zomaar voor de lol neer op de Keizersgracht.De dader stond bekend als levensgevaarlijk psychotisch. Hij werd doordat die zich dom hield door de rechter ontoerekeningsvatbaar verklaard waardoor hij tot grote ontsteltenis van Nederland geen straf krijgt. Hij wordt wel teruggestuurd naar Italië met een verplichte behandeling van een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis. Als hij ‘genezen’ zou worden verklaard kan hij weer gewoon naar Amsterdam toe komen om opnieuw mensen neer te steken zonder ooit te zijn gestraft.Veel Amsterdammers zijn laaiend en vinden dat de mes steker nooit meer naar Nederland moet kunnen komen omdat hij levensgevaarlijk is.Het beleid van de slappe regering Rutte gaf duidelijk een verkeerd signaal af waardoor de misdaad fors is toegenomen in heel Nederland naar veelplegers en messentrekkers. Inmiddels is er wel extra toezicht bijgekomen en kunnen geweld plegers rekenen op keiharde straffen zoals de Koning in de Troonrede heeft afgekondigd en beloofd.

Afgelopen augustus werden op de Amsterdamse Haarlemmerdijk, meerdere mensen zomaar neergestoken maar de details worden niet bekend gemaakt en men spreekt liever van een ‘verwarde man’. Ook deze slachtoffers werden geheel willekeurig gekozen en neergestoken.

Mishandelingen schering en inslag

Een zaak van de geweldsdelicten betreft  een weerloze 41 jarige man die op 19 juni 2016  rond 16.30 uur ernstig werd mishandeld tussen stations Spaklerweg en Van der Madeweg. Het slachtoffer, een licht getinte man die daar toevallig liep, werd door een donker getinte man in elkaar geslagen. Na de vechtpartij mist het slachtoffer drie tanden, heeft een gebroken neus en een gebroken kaak. De politie is naarstig op zoek naar getuigen, of mensen die misschien foto's of filmpjes hebben gemaakt van de mishandeling. Na de mishandeling vluchtte de dader op station Van der Madeweg de metro uit. Het gaat om een slanke, donker getinte man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij was tussen de 1.65 en 1.70 meter lang, hard kort zwart krullend haar en droeg donkere kleding.

Uitermate gewelddadig is ook de aanval op een totaal weerloze onschuldige jongen die zeer ernstig in elkaar werd geslagen(bijna dood geslagen) door een groepje kik boksers. De 16-jarige jongen werd op 18 juni zonder ook maar een aanleiding aangevallen vlakbij de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Het ging er zo hardhandig aan toe dat het slachtoffer zijn bewustzijn verloor.

De politie is op zoek naar de daders die eind mei een 23-jarige transgender mishandelden op het Afrikanerplein in Amsterdam-Oost. Het slachtoffer werd van het een moment op het andere zonder enige aanleiding door een groep jongemannen tot bloedens toe in elkaar geslagen met een stuk hout. Voor de mishandeling begon stond het slachtoffer op straat te praten met een studiegenoot. "Een groepje jongens begon vervolgens een bal naar het slachtoffer te trappen en seksueel getinte opmerkingen te maken", vertelt politiewoordvoerder Ellie Lust in AT5's Bureau 020. "Hierdoor hebben wij ook sterk de indruk dat deze mishandeling heeft plaatsgevonden om het feit dat het slachtoffer transgender is", vervolgt Lust. Het slachtoffer vluchtte een restaurant binnen nadat één van de jongens haar belaagde met een stuk hout. Maar binnen in het restaurant ging de schermutseling door. Het slachtoffer kreeg hier nog enkele rake klappen. De eigenaar van het restaurant sloot vervolgens de voordeur om een einde te maken aan de situatie. Van één van de daders is duidelijk beeld beschikbaar. De politie roept mensen die de dader herkennen op zich te melden.

Onthoofding.

Gruwelijke praktijken. Het betreft betrokkenen die op 8 maart een auto met het onthoofde lichaam van Nabil Amzieb in Amsterdam Zuidoost in brand staken. Een dag later werd zijn hoofd achtergelaten op de Amstelveenseweg in de hoofdstad.Er is dit jaar ook weer een vrouw op gewelddadige wijze verkracht in Amsterdam. Deze gewelddadige verkrachting werd niet eerder naar buiten gebracht op verzoek van het slachtoffer. De politie zegt daarom ook niet waar het incident zich heeft afgespeeld. "Het komt normaal gesproken vijf a tien keer per jaar voor, zo'n ernstige zaak", stelt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg van Amsterdam" Maar wat voor ons van belang is; elke verkrachting kan het begin zijn van een serie. Dus elke incidentele verkrachting, daar zijn we zeer alert op."De vrouw die het slachtoffer werd van ernstig seksueel misbruik op de Amsteldijk ter hoogte van het Amstelpark in Amsterdam raakte ook zwaar gewond. De politie toonde in het programma Opsporing Verzocht foto's van de vrouw. Onder meer haar oogkas is gebroken en er zijn bloedingen in haar hersens ontstaan. Door het geweld is ze ook hele stukken kwijt van de avond en heeft ze dagen in het ziekenhuis gelegen  De vrouw zat op de fiets toen ze door een man werd belaagd en de bosjes in werd getrokken. Ze hield hier onder meer een gebroken oogkas en een hersenbloeding aan over. Op enig moment wist het slachtoffer om hulp te schreeuwen, waarna enkele voorbijrijdende fietsers haar te hulp schoten. De belager van de vrouw ging er toen snel vandoor. De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Ze is naar een ziekenhuis overgebracht. Van de verdachte is een signalement beschikbaar. Het gaat om een licht getinte man met een slank postuur. Hij is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en droeg een lichte, bijna witte spijkerbroek met een donkerkleurige jas.


Amsterdam werd eerder opgeschrikt door de afschuwelijke moord op de als vermist opgegeven Susanna Boon wiens lichaam werd gevonden in Nunspeet.  De 51-jarige vrouw vertrok op donderdagavond 7 januari 2016 vanuit een woning aan de Jacob van Lennepstraat in Oud-West. Ze is volgens het politie onderzoek door  bruut geweld om het leven gebracht. 

Een Amsterdamse agent heeft in een emotionele Facebookpost nog maar eens benadrukt hoe zwaar politiewerk kan zijn. Hij beschrijft in zijn bericht zijn moeilijkste slecht-nieuwsgesprek, dat hij moest voeren met een jong meisje. De agent beschrijft hoe hij samen met zijn collega Frans aan het werk is en een rustige dienst heeft, tot het moment dat ze een melding krijgen dat ze naar een reanimatie moeten. Snel haasten ze zich naar het huis.Daar wordt het duo opgewacht door Sanne, een meisje van ongeveer 12 jaar. "Snikkend wees ze naar de trap en we renden naar boven. Een nog jonge vader lag roerloos op de grond met een lege blik in zijn ogen die ik maar al te vaak had gezien", schrijft de agent.

Na drie kwartier word het duidelijk dat het niet meer goed komt met de jonge vader. Volgens de agent volgde daarna het moeilijkste gesprek dat hij ooit heeft moeten voeren. "Je papa heeft het niet gered Sanne, hij is dood… Ik zag de veilige, liefdevolle wereld van Sanne volledig instorten.

Veel doden door drugsOverleden na het snuiven van witte heroïne.Het gaat om twee mannen van 20 en 21 jaar. De politie denkt dat ze de witte heroïne hebben aangeschaft terwijl ze dachten dat het cocaïne was. Afgelopen jaar overleden ook al diverse gebruikers door levensgevaarlijke cocaine in Amsterdam. Begin november is ook een Britse man overleden na gebruik van witte heroïne. Meer mensen raakten onwel.

Een toeriste die in een Amsterdamse hotelkamer dood werd gevonden blijkt te zijn overleden aan drugs en watervergiftiging. Het zou gaan om een fatale hoeveelheid water die de vrouw dronk nadat zij  drugs gebruikt had.  Over de identiteit van de vrouw is niets bekend. Ook haar leeftijd en nationaliteit zijn niet bekend gemaakt. 

GGD waarschuwt toeristen Koop en Gebruik Geen Drugs

De GGD in Amsterdam waarschuwt toeristen voor de gevaarlijke heroine en cocaïne. Aanleiding voor de campagne is de dood van twee Britse toeristen. Zij overleden dinsdag mogelijk door het snuiven van witte heroïne. De matrixborden werden vorige week nog weggehaald, omdat er geen meldingen meer waren van gevaarlijke drugs.  In twee maanden tijd zijn er 17 mensen onwel geworden door het snuiven van witte heroïne. Gebruikers kopen de drugs in de veronderstelling dat het cocaïne is.

Doodgeslagen Toerist

De Stichting Tegen Zinloos Geweld is zeer diep geschokt door de dood van een 32-jarige man uit Voorthuizen. De man probeerde een ruzie te sussen in het Amsterdamse Wallengebied. Hij kreeg daarbij extreem zware klappen en overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van hersenletsel.Het slachtoffer wilde een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal sussen. Daarop keerde een van de twee groepen, drie mannen met een "Oost-Europees uiterlijk", zich tegen het gezelschap waar het slachtoffer toe behoorde. 

Overvallen

Met bruut geweld werd in januari een Albert Heijn op de Pieter Calandlaan overvallen. De politie heeft de schokkende beelden vrijgegeven van de overval. De overvallers zijn nog steeds niet gepakt. Met het tonen van de beelden hoopt de politie dat eventuele getuigen, of mensen die tips hebben over de overval zich melden.

Hier ziet u de spectaculaire beelden van de overval op een Vomar in Geuzenveld. Agenten schoten daarna een vluchtende overvaller neer.Heftige beelden: overvaller schiet kassière met mitrailleur door mouwMet bruut geweld wordt in januari dit jaar een Albert Heijn op de Pieter Calandlaan overvallen. De politie heeft schokkende beelden vrijgegeven van de overval. De overvallers zijn nog steeds niet gepakt. Met het tonen van de beelden hoopt de politie dat eventuele getuigen, of mensen die tips hebben over de overval zich melden.

Brandstichtingen verwoesten voor honderden miljoenen in Amsterdam

Op 9 augustus 2016 was er de vijftigste autobrand van 2016 in Amsterdam-NoordOp het IJplein in Amsterdam-Noord is weer een auto door brand verwoest. De brand brak omstreeks 03:05 uur uit en verwoeste niet alleen de betreffende auto, ook een auto die ernaast geparkeerd stond liep schade op evenals een scooter die achter de auto op de stoep stond. Het is inmiddels de 50e auto die in het jaar 2016 is uitgebrand in Amsterdam-Noord. Vrijwel alle branden vonden in de nachtelijke uren plaats verspreid door Amsterdam-Noord. De politie is al langere tijd opzoek naar de eventuele dader(s). Eind vorig jaar besteedde het programma Opsporing Verzocht nog aandacht aan de vele (auto)branden die in Amsterdam-Noord plaatsvonden. Tot dusver zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Er zijn nog nooit zoveel branden geweest in Amsterdam als in 2016, veel branden met name in Noord waar een pyromaan actief schijnt te zijn ,maar ook andere gebieden. Scoutmobiels,containers, wagens maar ook scholen moesten het ontgelden.

Zo werd er opnieuw brand gesticht in de fotozaak in winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam Zuidoost. Twee weken geleden was het ook daar weer raak. Toen werd de winkel bekogeld met een molotovcocktail.De brand brak kort voor 4.00 uur uit en ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Uit voorzorg moesten meerdere personen boven de winkel hun woning verlaten. De schade aan het pand is groot. De forensische politie gaat in de ochtend onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Liquidaties in de OnderwereldDe grote jongens van de Amsterdamse onderwereld You Tube. Ze werden 1 voor 1 geliquideerd. Het begon allemaal om een partij coke van 200 kilo dat of is gestolen of is onderschept door de politie.

Note
Een regering Rutte die de orde en de veiligheid uit onkunde en wanbestuur niet herteld en zelfs niet in de bruisende hoofdstad Amsterdam is zeer zeer onwenselijk. Ruttes slappe gedoog beleid is de oorzaak dat er alsmaar meer misdaad en geweld is te betreuren. De coalitie van Rutte is geen knip voor de neus waard en moet zo spoedig mogelijk weg om plaats te maken voor een sociale democratische regering die paal en perk stelt aan de misdaad en zorgt dat de burger weer veilig op straat kan! De Redactie !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...