donderdag 5 mei 2016

Unieke pontonbrug over het IJ

Duizenden mensen hebben op 5 mei over een speciaal daartoe aangelegde ponton brug gewandeld die ter herdenking aan Bevrijdingsdag in het IJ is gelegd.  Op het einde van de Tweede Wereldoorlog lag er ook een pontonbrug, omdat er brandstofgebrek was en de veerboten niet meer konden varen. Een keten van ponten maakte de oversteek destijds mogelijk en daardoor werden de Amsterdammers gered van de hongerdood.

Op 5 mei om 14.00 uur ging de met vlaggen versierde herdenkingsponton voor het eerst en waarschijnlijk voor het laats weer open. Veel van de mensen die er overheen liepen deden dat in 1945 ook. Jong en oud vonden het een prachtige ervaring ter herdenking van de redders en ter ere van de dappere bruggenbouwers die de mensen waar dan ook ter wereld uit de nood helpen. De pontonbrug is inmiddels weer weggehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

...