zaterdag 9 april 2016

Held red drenkeling uit gracht in Amsterdam
Amsterdamse held red leven van drenkeling.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 april 2016 geraakt een Finse man in nood en valt in een gracht aan de Oudezijds Achterburgwal. Rond de klok van van 2.45 uur gaan bij de hulpdiensten na diverse meldingen dat er iemand aan het verdrinken is dan ook snel alle alarmbellen af waarop in allerijl ambulances en een duikteam naar het centrum worden gestuurd. De brandweer blijkt reeds snel ter plaatse in afwachting van het redders duikteam. Omdat de man in het water aan het verdrinken is en geen seconde te verliezen is besluit een jongeman uit het publiek direct zijn kleding uit te trekken en in het water te springen om de drenkeling te redden. De brandweerlieden gooien daarop een koord uit en helpen met man en macht het slachtoffer en de redder uit het water te geraken hetgeen wonderwel goed slaagt.

De toegesnelde menigte, welke door agenten op afstand worden gehouden, reageert met gejuich en applaus op de geslaagde redding. De redder, gekleed in onderbroek en een paar schoenen, wordt dan naar een ambulance geleid en krijgt een warme deken. Hij blijkt er goed vanaf gekomen te zijn. De drenkeling, een Finse toerist was er echter niet goed aan toe en had volgens een getuige al een hele poos in het water gelegen vechtend voor zijn leven. Deze Finse man werd door de brandweermannen overgedragen aan het ambulancepersoneel dat hem in allerijl naar het ziekenhuis bracht.

De redder werd opgewacht door zijn vriendin en kreeg onder luid applaus een dikke zoen. Hij leek op het eerste gezicht nuchter te zijn over zijn verrichte helden daad.

Waar is de held?

De Amsterdamse Reddingsbrigade wil de held, zoals zij hem noemen, van harte graag in het zonnetje zetten maar geen weet wie de held is en waar hij heen is gegaan.

Kent u of bent U de held? Neem dan zsm contact op met de redactie van AT5, zodat gegevens uitgewisseld kunnen worden met de Reddingsbrigade. Mail: info@at5.nl.

De Amsterdamse Reddingsbrigade.De Amsterdamse Reddingsbrigade is opgericht op 16 mei 1913 en is daarmee de op één na oudste reddingsbrigade van Nederland. Het doel van onze vereniging is de verdrinkingsdood te bestrijden. Dit doen wij door het geven van lessen, maar ook door het geven van voorlichting en het actief beveiligen van waterevenementen.

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over De Amsterdamse Reddingsbrigade verzenden aan: info@amsterdamsereddingsbrigade.nl

Contactgegevens:
Telefoon: 0255 519347
Postadres: De Ruyterstraat 132 IJmuiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...