zaterdag 9 april 2016

Held red drenkeling uit gracht in Amsterdam
Amsterdamse held red leven van drenkeling.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 april 2016 geraakt een Finse man in nood en valt in een gracht aan de Oudezijds Achterburgwal. Rond de klok van van 2.45 uur gaan bij de hulpdiensten na diverse meldingen dat er iemand aan het verdrinken is dan ook snel alle alarmbellen af waarop in allerijl ambulances en een duikteam naar het centrum worden gestuurd. De brandweer blijkt reeds snel ter plaatse in afwachting van het redders duikteam. Omdat de man in het water aan het verdrinken is en geen seconde te verliezen is besluit een jongeman uit het publiek direct zijn kleding uit te trekken en in het water te springen om de drenkeling te redden. De brandweerlieden gooien daarop een koord uit en helpen met man en macht het slachtoffer en de redder uit het water te geraken hetgeen wonderwel goed slaagt.

De toegesnelde menigte, welke door agenten op afstand worden gehouden, reageert met gejuich en applaus op de geslaagde redding. De redder, gekleed in onderbroek en een paar schoenen, wordt dan naar een ambulance geleid en krijgt een warme deken. Hij blijkt er goed vanaf gekomen te zijn. De drenkeling, een Finse toerist was er echter niet goed aan toe en had volgens een getuige al een hele poos in het water gelegen vechtend voor zijn leven. Deze Finse man werd door de brandweermannen overgedragen aan het ambulancepersoneel dat hem in allerijl naar het ziekenhuis bracht.

De redder werd opgewacht door zijn vriendin en kreeg onder luid applaus een dikke zoen. Hij leek op het eerste gezicht nuchter te zijn over zijn verrichte helden daad.

Waar is de held?

De Amsterdamse Reddingsbrigade wil de held, zoals zij hem noemen, van harte graag in het zonnetje zetten maar geen weet wie de held is en waar hij heen is gegaan.

Kent u of bent U de held? Neem dan zsm contact op met de redactie van AT5, zodat gegevens uitgewisseld kunnen worden met de Reddingsbrigade. Mail: info@at5.nl.

De Amsterdamse Reddingsbrigade.De Amsterdamse Reddingsbrigade is opgericht op 16 mei 1913 en is daarmee de op één na oudste reddingsbrigade van Nederland. Het doel van onze vereniging is de verdrinkingsdood te bestrijden. Dit doen wij door het geven van lessen, maar ook door het geven van voorlichting en het actief beveiligen van waterevenementen.

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over De Amsterdamse Reddingsbrigade verzenden aan: info@amsterdamsereddingsbrigade.nl

Contactgegevens:
Telefoon: 0255 519347
Postadres: De Ruyterstraat 132 IJmuiden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto