woensdag 6 april 2016

12.500 euro voor tips verkrachter Amsterdam


Er is een beloning uitgeloofd van 12.500 euro voor tips die leiden tot de arrestatie van de serie verkrachter van Amsterdam


UPDATE 9 april 2016 !!!

De politie heeft donderdagavond een 34-jarige man opgepakt die er van wordt verdacht in januari drie vrouwen te hebben verkracht. Na onderzoek werd de man gisteren in zijn woning in Purmerend aangehouden. Zijn DNA komt overeen met dat wat tijdens eerdere onderzoeken is gevonden.

Tips

Uit meer dan50 tips kwam ook een mogelijke naam van de verkoper van de gestolen mobiele telefoon van een verkrachte vrouw naar voren. Verder onderzoek leidde naar de verblijfplaats in Purmerend van de serie verkrachter.
Dossier Serieverkrachter 

Hieronder alle berichten over de beruchte serie verkrachter die vrouwen verkrachte en beroofde in Amsterdam. De dader ( een 31 jarige man uit Purmerend) is inmiddels volgens de politie ( zie bovenstaande video) opgepakt en zit in voorarrest. 

3 April 2016

De politie jaagt met man en macht op de serieverkrachter die vrouwen ernstig seksueel misbruikt. De dader kiest steeds vrouwen van begin twintig uit die hij achtervolgt  vanuit het centrum naar hun huis. Op de Wenkebachweg werd een jonge vrouw in de nacht van 27 januari seksueel misbruikt. In de nacht van 29 op 30 januari sloeg hij opnieuw toe, dit maal in de lift van een gebouw aan de Maassluisstraat. De volgende nacht maakte de verkrachter , nabij de Sloterplas, zijn derde slachtoffer.

Update 7 april 2016:   Rocco Veenboer, oprichter en directeur van festival Awakenings, verdubbelt de beloning voor de gouden tip die leidt naar de man die drie vrouwen heeft verkracht in Amsterdam. De beloning is daarmee opgelopen tot 25.000 euro.
De beelden van de verkrachting op 28 januari  2016 werden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Te zien is hoe de verkrachter zijn slachtoffers achtervolgd nadat zij na het stappen vanuit het centrum van Amsterdam naar huis fietsen.

Op beelden is te zien hoe de dader op 28 januari een vrouw aanviel op de Wenckebachweg in Oost op het fietspad langs de Bijlmerbajes.  De man rijd met de fiets tegen het slachtoffer in de hoop dat zij valt. Als dat mislukt, laat hij zich vallen en doet vervolgens alsof hij gewond is. Wanneer de vrouw hem komt helpen, grijpt hij haar met geweld en misbruikt haar in de bosjes.

Dader weggevlucht op opvallend paarse fiets

Tijdens de verkrachting komt er een voorbijganger die er vandoor gaat met de fiets die midden op het fietspad ligt. De politie is dringend op zoek naar deze getuige. De verkrachter gaat er even later op een opvallende paarse fiets van het slachtoffer vandoor.

Verkrachting en Telefoon Diefstal

Een andere vrouw werd rond 4.00 uur van het Leidseplein richting haar huis aan de Maassluisstraat  door een onbekende man achtervolgd.  Ze liep via de voordeur naar de lift, waar ze werd misbruikt. Volgens de politie heeft de vrouw weinig gezien van de verkrachter, die er met haar telefoon vandoor ging. De gestolen telefoon wordt later aangeboden in een telefoonwinkel en daar zijn duidelijke camerabeelden over naar buiten gebracht. Of de man die de gestolen telefoon verkoopt ook daadwerkelijk de verkrachter is, is niet duidelijk. Ondanks het feit dat de man duidelijk in beeld is, hebben de beelden volgens de politie nog geen namen opgeleverd.

Vrouwen bedreigd en achternagezeten

In de vroege ochtend van zondag 31 januari 2016 slaat de verkrachter weer toe. Een 20-jarige vrouw rijdt via het Vondelpark naar haar huis. Op de beelden is te zien hoe zij ter hoogte van het World Fashion Center lijkt te worden gevolgd door de verkrachter. Bij het station Lelylaan komt de verkrachter steeds dichterbij en slaat op een fietspad bij de Sloterplas toe waarop de vrouw in de bosjes word misbruikt.

Stad onveilig door serie verkrachting

De verkrachter heeft volgens de politie meer vrouwen benaderd, achternagezeten, bestolen en/of verkracht. Dat is in ieder geval bekend van één vrouw, die in de nacht van de verkrachting op de Wenckebachweg op een afstandje wordt gevolgd door de dader op de Weesperzijde. De verkrachter is dan blijkbaar afgehaakt om het latere slachtoffer te achtervolgen en te misbruiken.

De vrouwen proberen inmiddels alle drie hun leven weer op te pakken", meldt politiewoordvoerder Ellie Lust in het AT5-programma Bureau 020. "Eén slachtoffer is in therapie, een ander werkt nog altijd halve dagen. Dit gebeurde allemaal in januari, dat ze hier nog altijd zo mee bezig zijn zegt wel iets over de impact van deze incidenten."

Signalement

De politie heeft helaas slechts een summier signalement van de dader. Het gaat om een man met een licht getinte huid, 25 tot 30 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Tijdens de eerste verkrachting droeg hij een zwarte trainingsbroek en een camelkleurige jas.

Politie oproep

De politie roept mensen die tips hebben op om zich te melden en hoopt zo ook in contact te komen met de andere vrouw, omdat ze mogelijk ook benaderd en lastig gevallen is door de dader en kan getuigen. Heeft u iets gezien of weet u wie de man is die in de winkel de gestolen telefoon van het slachtoffer aanbied? neem dan snel contact op met de politie of bel M, meld misdaad anoniem. 0800-7000Politie Amsterdam RSS

Hieronder volgt u de laatste berichten via RSS van de Amsterdamse Politie
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...