woensdag 17 februari 2016

Bomdreiger Pegida-demonstratie gezocht

Nepbom dreigerIn het programma Opsporing Verzocht heeft de politie beveiliging beelden van de vermoedelijke verstoorder van de Pegida-demonstratie getoond. De zogenaamde nepbom plaatser heet mogelijk Matt, zo blijkt uit een beker van de befaamde koffieketen Starbucks die in de tas met de nepbom werd gevonden.

Update ! Verdachte gearresteerd
Rchercheurs hebben op vrijdag in Amsterdam een 43-jarige man aangehouden in verband met het achterlaten van een nepbom voor de Stopera op zaterdag 6 februari. Dat meldt de Amsterdamse politie. De demonstratie van Pegida werd die dag ernstig gehinderd doordat een verdacht pakket dat bedrieglijk veel op een explosief leek op de demonstratielocatie voor het stadhuis was achtergelaten. De man werd in zijn woning aangehouden. De politie heeft diverse gegevensdragers in beslag genomen en zal het onderzoek verder voortzetten.
DemonstratieIk ben tegen elke vorm van geweld van wie dan ook ! Wat mij betreft zijn echte oorlog-vluchtelingen van harte welkom. Frank Buis.

Op 6 februari liep de Pegida demonstratie helemaal mis doordat op de afgesproken plek een fiets met een verdacht pakketje werd gevonden. De 'bedrieglijk nepbom', met zo bleek later vuurwerk, werd eerst na grondig onderzoek door de Explosievenopruimingsdienst(EOD) weggeruimd.

Vlakbij de Stopera moesten Pegida-demonstranten de plek waar het pakket aan de fiets in allerijl verlaten. De gemeente bood hen een andere plek om te demonstreren maar doordat de demonstranten dan wel langs tegendemonstranten moesten lopen bleven ze staan op de Blauwbrug. Later moesten ze weg wegens allerhande toestanden door tegendemonstranten en werden ze met bussen dan maar liever in veiligheid weggebracht.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de man aan komt fietsen en hoe hij later weer wegloopt. De fiets met de vuurwerk nepbom liet hij achter en die fiets is nu in handen van de politie. Het blijkt een eerder gestolen damesfiets met opvallende, gloednieuwe fietstassen. Deze fiets stond vast met een nagelnieuw dik slot en het beugelslot.

De politie heeft in de gloednieuwe fietstassen een beker van Starbucks gevonden met daarop de naam 'Matt'. Zo’n naam wordt door het personeel van de koffie zaak veelal op bekers geschreven om de bestellingen niet door elkaar te halen.Voor tips kunt u contact opnemen met de politie.


Tipformulier


Dit formulier wordt op beveiligde wijze verzonden. Als uw tip daartoe aanleiding geeft, neemt de politie contact met u op.

Docteronline.com  medicijnen met extra COUPON korting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...