vrijdag 5 februari 2016

06 02 2016 Amsterdam demonstraties Pegida

06 02 2016 Amsterdam demonstraties Pegida
Update Politie voert harde charges uit bij Pegida Amsterdam


De demonstratie van Pegida met name tegen de massa instroom van mensen die niet uit een oorlog land komen, begint zaterdag om 15.00 uur bij het stadhuis. Zij willen het herstel van de democratie, strikte grens bewaking zodat Nederland bespaart blijft van een golf van misdaad en aanrandingen en erger zoals in Zweden en andere EU landen.
Er is in feite geen tegendemonstratie maar wel een demonstratie voor Merkels en Ruttes open grens beleid waarbij ongecontroleerd alsmaar meer mensen uit tal van landen zoals Libie, Irak,Somalie, Yemen, Afghanistan, Pakistan etc samen met de vluchtelingen uit Syrie en daaronder ook nog eens IS strijders Europa met de duizenden per week binnenstromen zoals in Calai en Kos. De open deur optocht word georganiseerd door de SP, GroenLinks en PvdA, is bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein en duurt van 13.00 tot 15:00 uur.
Op zaterdag 6 februari kijkt tijdens de Pegida-demonstratie een officier van justitie mee of er geen strafbare uitingen worden gedaan. Op het hoofdbureau van de politie wordt beoordeeld of mensen al dan niet over de schreef gaan. De , hoofdofficier van justitie, de hoofdcommissaris en burgemeester Eberhart controleren alles nauwlettend op het politiebureau.
Pegida heeft volgens bronnen een aantal film ploegen paraat met camera's en er lopen tal van fotografen en juristen mee, om eventuele misstanden door de tegen demonstranten vast te leggen. De opnames kunnen dan later dienen bij rechtszaken om de onschuld aan te tonen en wie zich wel en niet aan de regels heeft gehouden.
Eberhart van der Laan heeft strikte voorwaarden gesteld aan de demonstraties. Er mag geen gezicht bedekkende kleding worden gedragen en symbolen van organisaties zoals IS en Hamas of hakenkruisen zijn verboden. Eberhart van der Laan heeft opdracht gegeven streng te controleren: "Als je zegt, dit gaat over de grens die we van tevoren duidelijk stellen, dan moeten mensen weten dat de politie zal in grijpen"
De demonstraties worden op 6 februari 2016 live uitgezonden vanaf 13:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...