vrijdag 18 december 2015

Burgemeester Van der Laan begenadigd goochelaar

Burgemeester Van der Laan begenadigd goochelaar

Burgemeester Eberhard van der Laan is een actieve beschermheer van de daklozen en staat vele andere geweldige organisaties bij zoals de Voedselbank. Eberhart van der Laan is dan ook van de partij bij het daklozendiner in Grand Café Amstelhoeck in het Centrum waar hij bij de officiële opening van het ontbijt de aanwezigen van harte op een spetterende goocheltruc trakteerde.



Wonen - hulp met onderdak




 
Voor sommige mensen is de hulp die zij nodig hebben zo complex, dat dit enkel intern geleverd kan worden. Bij anderen is het krijgen van een dak boven het hoofd een onderdeel van de hulpvraag. Hieronder vindt u een overzicht van de hulp die het Leger des Heils  bied in combinatie met onderdak.
 

Beschermd wonen middelen vrij

 

Huis en Haard

Huis en Haard is er voor dak- en thuisloze mensen met psychiatrische problemen. In deze beschermde woonvorm krijgen de cliënten een eigen kamer en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dit maakt Huis en Haard voor velen een beschermd en veilig thuis.
Meer over Beschermd wonen middelen vrij

 

Beschermd wonen voor verslaafde mensen

 

Domus

Domus is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. De zorgvraag van de cliënt staat centraal en er worden individuele afspraken gemaakt over middelengebruik. De hulpverlening wordt aangepast op de zorgvraag met als doel dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.
Meer over Beschermd wonen voor verslaafde mensen

 

Nachtopvang

 

Van de Straat

Dak- en thuisloze mensen kunnen ’s avonds en ‘s nachts terecht bij Van de Straat voor een praatje, een warme maaltijd en diverse andere faciliteiten. Er is koffie en een computer met internet en veelal de mogelijkheid om een arts te zien of iemand van de sociale dienst.
Meer over Nachtopvang

 

Palliatieve zorg

 

Hospice

Hospice is er voor zeer ernstig zieke mensen, die zich in de laatste weken of maanden van hun leven bevinden. Voor hen is thuis (blijven) wonen in deze laatste periode van het leven geen optie meer. Bij Hospice krijgen zij deskundige zorg in een veilige omgeving.
Meer over Palliatieve zorg

 

Psychogeriatrische en somatische zorg

 

Huis en Haard Plus

Huis en Haard Plus is er voor volwassenen die lichamelijke of psychogeriatrische zorg nodig hebben in combinatie met psychi(atri)sche zorg. Veelal hebben de cliënten geen of een beperkt sociaal netwerk. In deze beschermde woonvorm krijgen ze een eigen kamer en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De focus op geborgenheid, vertrouwdheid, veiligheid, herkenbaarheid en huiselijkheid, maakt dat Huis en Haard Plus voor de cliënten een thuis is.
Meer over Psychogeriatrische en somatische zorg

 

Vrouwenopvang

 

Zij aan Zij

Zij aan Zij richt zich op (jonge) vrouwen die (met hun kinderen) op straat terecht zijn gekomen, of ongewenst zwanger zijn. We bieden hen een veilige en stabiele basis om aan hun toekomst te bouwen. Samen met de cliënt brengen we de problemen in kaart en stellen doelen om aan te werken.
Meer over Vrouwenopvang

 

Woning met hulp aan huis

 

Housing First

Housing First is bedoeld voor dakloze mensen met meervoudige problemen. Vaak gaat het om psychiatrische stoornissen in combinatie met verslaving. Zij krijgen een woning aangeboden met (intensieve) ambulante begeleiding en ondersteuning op alle leefgebieden.
Meer over Woning met hulp aan huis

 

Woontraining voor jongeren

 

Vast en Verder

Vast en Verder richt zich op jongeren van 16 tot 25 jaar die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Veel van deze jongeren hebben psychiatrische problemen. In een tot twee jaar ontwikkelen zij onder meer hun sociale vaardigheden, woonvaardigheden en leren zij omgaan met verslavingsproblemen en de aanpak van hun schulden. Vast en Verder is een erkend penitentiair programma.
Meer over Woontraining voor jongeren


Voedselbank


In Nederland leven steeds meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De Voedselbanken zorgen er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Voedselbank Amsterdam is tevens het distributiecentrum voor Voedselbanken in Noord-Holland. Per week wordt er voor 4500 pakketten voedsel gedistribueerd.

woensdag 16 december 2015

Politie geeft beelden vrij van schietpartij Amsterdam

Politie geeft beelden vrij van schietpartij Amsterdam

De beelden van een bewakingscamera zijn door de politie vrijgegeven van de schietpartij afgelopen vrijdagavond 11 december op de Amstelveenseweg in Amsterdam. Bij dat incident zijn rond 22.20 twee mannen neergeschoten.



De politie spreekt van een gerichte actie. De schutter wist te ontkomen. De slachtoffers van 23 en 28 komen uit Albanië en zijn er slecht aan toe, maar verkeren buiten levensgevaar. De dader is richting het Vondelpark gevlucht. Getuigen omschrijven hem als een ‘klein mannetje’ , blank, tussen de 1.60m en 1.70m, en breed gebouwd. Hij had een bril op, maar dat zou een vermomming zijn. Mogelijk had hij een klein smal streepje haar op zijn kin. De kleuren op de beelden zijn iets vertekend, want zijn jas was zwart. Hij had omgeslagen broekspijpen.

De politie in Amsterdam heeft de beelden vrijgegeven van de schietpartij op de De Clercqstraat waarbij woensdag een 25-jarige Zaandammer om het leven is gekomen. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer uit zijn auto stapt en wordt doodgeschoten. De aanleiding voor het schietincident is nog steeds onduidelijk.

Video: Beelden van het dodelijk schietincident in de De Clercqstraat



Als het slachtoffer uit zijn auto stapt wordt deze doodgeschoten. De aanleiding voor het schietincident is nog steeds onduidelijk. De man die zich naast het slachtoffer in de auto bevond heeft een verklaring afgelegd tegenover de politie. Hij kan geen enkel duidelijkheid geven over waarom het slachtoffer is uitgestapt. De man is geen verdachte in deze zaak. De politie ontkent de berichtgeving in media dat de politie heeft bevestigd dat het om een onschuldig slachtoffer gaat. Het is een scenario waar men rekening mee houd maar niets staat zeker nog vast."Ook niet na de gesprekken met de bijrijder."

Eberhart Van der Laan

Burgemeester Eberhard van der Laan, benadrukt in een interview met tv-zender AT5 dat de politie meerdere scenario's onderzoekt
.

De politie is ook nog op zoek naar een man die vlak voor het schietincident vanuit de directe omgeving van de shishalounge hard wegrent in de richting van de Bilderdijkstraat. De Village is woensdag op last van Eberhart Van der Laan per direct en voor onbepaalde tijd gesloten ivm de schietpartij. Zeker is sprake van een ernstige verstoring van de openbare orde, aldus de gemeente. In het café zijn de afgelopen jaren verschillende (gewelds)incidenten geweest hetgeen voor de beslissing om de zaak te sluiten heeft meegewogen.

Moord voormalig advocaat Haydar Zengin in de Derkinderenstraat.

De politie heeft 3 sterk op elkaar lijkende compositietekeningen getoond van de man die half oktober vermoedelijk de ex advocaat Haydar Zengin doodschoot in de Derkinderenstraat. Het gaat om een blanke of om een zeer licht getinte man. De compositietekeningen zijn samengesteld op basis van verschillende verklaringen van de getuigen. De politie houdt er sterk rekening mee dat Haydar Zengin niet het beoogde slachtoffer was. Twee weken na de moord werd er in hetzelfde pand namelijk opnieuw iemand neergeschoten. Het 2de slachtoffer overleefde de moordaanslag en is herstellende. Hij is nog niet aan werk. Het bedrijf is na de schietpartijen niet meer gevestigd aan de Derkinderenstraat.



De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die meer weten over de laatste uren van Haydar Zengin, of die getuige waren van de schietpartijen, worden dringend gevraagd zich bij de politie te melden.Het opsporingsprogramma van AT5 i.s.m. de politie en het Openbaar Ministerie. Tips? Bel 0900-8844. Anoniem blijven? 0800-7000.

Bureau 020 UZG

Het opsporingsprogramma van AT5 i.s.m. de politie en het Openbaar Ministerie. Tips? Bel 0900-8844. Anoniem blijven? 0800-7000.

zondag 6 december 2015

Woningnet vraagt miljoenen voor nieuwe systemen; SP woedend

Woningnet vraagt miljoenen voor nieuwe systemen; SP woedend
Inwoners van Amsterdam die via de sociale huur een woning hebben, voelen zich bedonderd door Woningnet. Ze moeten opnieuw 50 euro inschrijfgeld betalen aan de organisatie want als ze dat niet doen raken ze zonder pardon hun opgebouwde woonduur kwijt.
Volgens een Amsterdamse klokkenluider is er een noodzaak het systeem maar een klein beetje te veranderen omdat het jaren lang meer dan goed functioneert en die verandering zou hooguit 50 000 euro voor de eerste 5 jaar mogen kosten en beslist geen 5 miljoen euro. Woningnet zou dat zelf moeten betalen en niet verhalen op de huurders want 5 miljoen is 4.950 000 euro te veel gevraagd en Woningnet heeft meer dan geld zat om het allemaal zelf te betalen.

Woningnet ziet zich naar eigen inzicht door een wetswijziging gedwongen om de website, waarop mensen naar een sociale huurwoning kunnen zoeken, te verbouwen en dat kost als er een bedrijf word ingehuurd dat uit is op winst maken enorm veel geld. De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) denkt met de extra inschrijfkosten vijf miljoen euro op te halen en dat is veel te veel waarvan niet duidelijk is of het allemaal wel nodig is.
Egbert de Vries van de AFWC : 'Het is absoluut niet de bedoeling dat wij daar winst mee maken'
Volgens de SP kost het vernieuwen van de systemen extra geld, maar absoluut geen 5 miljoen en daarmee 50 euro voor mensen die het vaak al heel moeilijk hebben.De partij is daarom actie aan het voeren.
"Dat is veel te veel", zegt SP raadslid Erik Flentge. 'Ik kan me voorstellen dat er een klein beetje extra geld voor nodig is. Maar voor een website en wat hulplijnen, om daar velen miljoenen voor binnen te harken, op kosten van de sociale huurders, dat lijkt mij ontzettend overdreven.'
AFWC liet weten dat nader bekeken zal gaan worden hoeveel er van de binnen te halen vijf miljoen over zou blijven en ze hebben alvast beloofd een mogelijk restant wel terug te geven aan de mensen die zich opnieuw moesten inschrijven.

vrijdag 4 december 2015

Witgoedregeling voor Amsterdammers met laag inkomen

03-12-2015

Witgoedregeling voor Amsterdammers met een te laag inkomen

De gemeente trekt op dringend verzoek van velen eindelijk eens geld uit voor een regeling waarmee arme  en door de bezuinigingen van Rutte getroffen Amsterdammers met een kleine beurs geholpen worden als ze een nieuwe koelkast, wasmachine of een nieuw gasfornuis nodig hebben.

SP-wethouder Arjan Vliegenthart:

"Dit zijn apparaten die elk huishouden echt nodig heeft. Helaas zijn er veel huishoudens met een laag inkomen, huishoudens waarvoor het niet mogelijk is een financiële buffer aan te leggen voor als de wastrommel kapot gaat."
 




SP-wethouder Arjan Vliegenthart:

 "Tot vorig jaar bestond de langdurigheidstoeslag, waardoor mensen met een langdurig laag inkomen een klein buffertje hadden als hun witgoed stuk ging".

Tegen alle rede en ondanks een storm van protest heeft de regering Rutte  de langdurigheid  toeslag en van alles en nog wat ten gunste van de armste mensen afgeschaft en verboden waardoor steeds meer mensen in de grootste problemen zijn gekomen en niet eens meer een koelkast of wasmachine kunnen vervangen laat staan dat ze ook maar over een klein extraatje beschikken om de maand door te komen.

Een lachende Rutte verklaarde na de drastische bezuinigingen ook nog dat er in Nederland helemaal geen armoede bestaat en de mensen teveel zeuren en klagen.


SP-wethouder Arjan Vliegenthart:

Daardoor kan het tot schrijnende situaties leiden als er een wasmachine of koelkast kapot gaat. Ik ben blij dat we met de nieuwe witgoedregeling in schrijnende gevallen de problemen kunnen verlichten. Zo houden we rekening met de Amsterdammers die het al moeilijk genoeg hebben om rond te komen"

dinsdag 1 december 2015

Duitsers vermoorden ongestraft Amsterdammers op 7 mei 1945



5 Mei, de Duitsers capituleren maar West-Nederland blijft bezet in afwachting van de geallieerden. Op 7 mei lijkt voor Amsterdam het grote moment aangebroken: duizenden mensen hebben zich in feeststemming op de Dam verzameld om de eerste bevrijders te verwelkomen.




Tragische filmbeelden van de moord door de Duitsers op onschuldige Amsterdammers tijdens het  schietincident van de Duitsche soldaten tijdens de bevrijdingsviering op 7 mei 1945 op de Dam in Amsterdam.

Op de Dam opent de Kriegsmarine vanuit de Groote Club het vuur.  De menigte verdringt zich om weg te komen. Na de eerste schoten volgt een tweede salvo. Daarna komt het tot een vuurgevecht tussen de BS en Duitse eenheden, zowel op de Dam als achter het Paleis. Op de hoek van de Spuistraat en Raadhuisstraat wordt een Duitse vrachtwagen onder vuur genomen en tot staan gebracht.



The Dam Square Shooting:

On 7 May 1945, two days after German capitulation, thousands of Dutch people were waiting for Canadian troops to arrive on the Dam square in Amsterdam. In the Grote Club, on the corner of the Kalverstraat and the Paleisstraat, members of the Kriegsmarine watched as the crowd below their balcony grew and people danced and cheered. The Germans then placed a machinegun on the balcony and started shooting into the crowds. The motives behind the shooting have remained unclear; the Germans were drunk and possibly angered because contrary to previous agreement Dutch police had arrested members of the German military.[2] The shooting finally came to an end after a member of the resistance climbed into the tower of the royal palace and started shooting onto the balcony and into the Club. At that moment, a German officer together with a Resistance commander found their way into the Club and convinced the men to surrender. At the brink of peace, 120 people were badly injured and 22 pronounced dead. In 2013, evidence was brought to light that suggested the number may have been higher: possibly 33 people died, and there were 10 more unconfirmed possible victims (Wiki)

Schietpartij op de Dam:

Op 7 mei 1945, twee dagen na de capitulatiebespreking in Wageningen, werd de Bevrijding gevierd op de Dam in Amsterdam. Om 15.00 uur werd er geschoten door Duitse zeemiliciens vanaf het balkon van De Groote Club, op de hoek van de Kalverstraat. Hierbij vielen enkele tientallen doden en meer dan 100 gewonden.



Herdenking



Voor het onderzoek en totstandkoming van het gedenkteken is de Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945 opgericht.

Als u onze doelstellingen onderschrijft, kunt u ons met een financiële bijdrage ondersteunen, geld dat o.a. hard nodig is voor onderzoek, onderhoud van de website, en natuurlijk een tastbaar memorial op de Dam.

IBAN: NL10 INGB 0008 1366 85
BIC: INGBNL2A

t.n.v. Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam