maandag 21 september 2015

De Tramhalte moet terug en vlug





Tram 3 stopt vanaf 14 december niet meer op de halte Amsteldijk en dat is de zoveelste ramp na de asociale bezuinigingen van Rutte op de zorg voor de ouderen die vrijwel zonder vervoer komen te zitten. Daarom demonstreren de ouderen en sympathisanten tegen het ondoordachte en onverantwoordelijke besluit van het GVB.

De tram wordt al heel lang veel gebruikt door de ouderen. Zij kunnen met lijn 3 wel en wee naar het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis en elders reizen. Vanaf 14 december zouden zij enkelen honderden meters verder moeten lopen naar de Van Woustraat of de Wibaustraat. Het GVB zegt te kiezen voor het opheffen van een aantal haltes om te bezuinigen en verklaarden dat er meer dan genoeg andere haltes in de buurt zouden zijn voor de ouderen hetgeen niet juist is want die liggen veel te ver weg.

Rutte zette de trend : Asociaal alsmaar kappen en bezuinigen op Zorg en ouderen

In de vlugheid maar zoveel mogelijk te bezuinigen en meer winst te maken zoals Rutte dat voorstaat om vervolgens de rijkste mensen rijker te maken en het geld te verspillen aan alles behalve aan De Nederlander en de ouderen die met keihard werken en betalen van premies Nederland hebben opgebouwd tot een welvarend land, is de GVB voorbijgegaan aan het feit dat de ouderen van vervoer worden verstoken en in de kou honderden meters zouden moeten gaan lopen en velen daartoe niet in staat zijn, en er ongelukken kunnen geschieden zoals in de winter uitglijden en valpartijen. De ouderen word groot onrecht aangedaan omdat we allemaal recht op hebben op een goed vervoer en te spreken over een goede zorg waar heel Amsterdam afgelopen week voor is gaan demonstreren op Het Damrak en Het Westerpark en wel tegen de onmenselijke en asociale bezuinigingen op de zorg door Rutte.

Wij en de Amsterdammers verzoeken De GVB haar overhaaste beslissing om halte 3 te sluiten terug te draaien zodat de ouderen weer zoals vanouds gebruik kunnen maken van het vanouds goede en vertrouwde vervoer!

vrijdag 18 september 2015

Azielzoekers opgevangen in Amsterdam

Opvang azielzoekers Amsterdam

Amsterdam is op het verzoek van het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, begonnen met de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers.

De allereerste locatie voor opvang van de vluchtelingen in Amsterdam zit reeds vol. In sportcentrum Caland in Osdorp zijn driehonderd mensen ondergebracht. Op de tweede locatie, de Wethouder Verheijhal in Oost, hebben tot nu toe meer dan vijftig personen onderdak gekregen. Daar is plaats voor tweehonderd vluchtelingen. Amsterdam wil graag 1500 mensen onderbrengen die per trein aankomen op het het Centraal Station.

De opvang is voor mensen die zich hebben gemeld bij de vreemdelingenpolitie op Amsterdam Centraal, zoals de afgelopen dagen regelmatig gebeurde, maar die vanwege de grote toestroom nog niet terecht kunnen in de centrale opvanglocatie in Ter Apel.

Burgemeester Eberhart Van der Laan, heeft een oproep aan de vastgoedsector gedaan om lege panden beschikbaar te stellen. De tijdelijke maatregels die de stad neemt, komen bovenop de structurele voorzieningen waar de gemeente met hart en ziel aan werkt, zoals een locatie voor langdurige opvang van asielzoekers en huisvesting- en scholingstrajecten voor de vluchtelingen.

Den Haag Moet met oplossing komen!

De echte oplossing moet uit Den Haag komen, aldus Van der Laan. ''Rondlopen met een tent helpt niet. Wij kunnen ze de verblijfsvergunning niet geven. Als de gemeente 24-uursopvang zou aanbieden, valt voor de illegalen de prikkel weg om mee te werken aan terugkeer.’’

Hoe lang de opvanglocaties in de stad openblijven, hangt af van de instroom van mensen uit Europa, zo laat wethouder Eric van der Burg (VVD, Zorg en Welzijn) weten.

Rutger Groot Wassink van GroenLinks heeft in de gemeenteraad voorgesteld om de hal op de NDSM-werf in te richten als opvanglocatie. "Als je daar bedden neerzet en sanitaire voorzieningen aanlegt, kun je er 2000 tot 3000 mensen tijdelijk huisvesten om de grootste nood te ledigen.'

Groen Links heet de vluchtelingen hartelijk welkom en wil ook graag de armoede in Nederland tegengaan. Ruim één op de tien Nederlandse kinderen groeit op in armoede. GroenLinks wil dan ook dat alle mensen een gelijke kans krijgen. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk inkomen.

VLUCHTGEBOUW AND VLUCHTGARAGE UNITED!!Heel heel hartelijk dank aan de krakers!Van de Sande Bakhuijzenstraat 2. Als mensen iets wilen brengen: welkom. Brood is er genoeg :-)

Posted by Wij Zijn Hier on woensdag 15 april 2015



De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds maandag in Amsterdam rondzwerft heeft woensdagavond intrek genomen in een gekraakt kantoorpand aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in Amsterdam-West. De groep werd maandag uit de Vluchtgarage gezet en trekken sindsdien al demonstrerend door de stad. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam benadrukte woensdag bij Nieuwsuur dat deze mensen van 17.00 uur 's middags tot 09.00 uur 's ochtends in de opvang terechtkunnen. Daar krijgen ze 'bed, bad en brood'.

Den Haag Moet met oplossing komen!

De echte oplossing moet uit Den Haag komen, aldus Van der Laan. ''Rondlopen met een tent helpt niet. Wij kunnen ze de verblijfsvergunning niet geven. Als de gemeente 24-uursopvang zou aanbieden, valt voor de illegalen de prikkel weg om mee te werken aan terugkeer.’’

Redactie

Stef Blok Ben Audi Griet Willemsen Hazel Tromp

Stations onveilig door Rutte beleid

Zieke beelden: meisjes aan haren door Rotterdam gesleurd, in elkaar geslagen en beroofd. Politie niet aanwezig vanwege de bezuinigingen van Marc Rutte.

Twee meisjes van 17 en 19 zijn zeer zwaar mishandeld en beroofd op Rotterdam CS. Met oud en nieuw liepen ze vanaf een feestje naar het station. Ze komen twee andere meisjes tegen die hen om sigaretten vragen. Die hebben ze niet.Kort daarop worden ze aan de haren getrokken en in elkaar geslagen, beroofd. De beelden werden langere tijd niet openbaar gemaakt. Blijkbaar wilde de regering de ernst van de situatie niet openbaar hebben omdat onveilige stations direct het gevolg zijn van de bezuinigingen op de veiligheid en politie en de door Rutte georganiseerde mislukte reorganisatie van de politie. Uit opiniepeilingen blijkt dat ruim 89 procent van alle ondervraagden vind dat de regering Rutte moet opstappen wegens het in gevaar brengen van Nederland. Jong en oud vind dat Rutte niets doet om het land en de stations te beveiligen, ruim 43 procent van de aanhang van Rutte heeft ook al geen enkel vertrouwen meer in de premier. Landelijk word op Sociale media en via petities door steeds meer Nederlanders (ruim 75 procent) opgeroepen tot het direct opstappen van Rutte wegens de afbraak van de zorg, corruptie, niet bewaken van de grenzen, toenemende criminaliteit,geldverspilling, liegen, kiesbedrog en wanbeheer.



Hoeveel kost een rondje collega's maken. toch zeker geen 9 maanden! In die tijd word een kind gemaakt. De agenten kunnen in die tijd wel eens een filmpje kijken van 5-10 minuten en de daders inrekenen.

RTV NH Geweld tegen dames neemt alsmaar toe



Een 15-jarig meisje werd op de kermis van Purmerend mishandeld door jongeren. De tiener kwam op voor haar vriendje, die eveneens door een groep jongens belaagd werd. Dit schrijft RTV NH. De 15-jarige wordt onder meer aan haar haren getrokken en krijgt schoppen in haar zij. De moeder van het meisje heeft de video van het incident openbaar gemaakt in de hoop dat de daders gevonden worden. De vrouw laat weten dat er zeker 60 jongens in een kring om haar dochter en vriendje stonden. Ze noemt de aanvallers "vrouwenmishandelaars" : "Jong geleerd oud gedaan!”, aldus de woeste vrouw.

De regering Rutte heeft tot nog toe niets gedaan om het geweld tegen vrouwen tegen te gaan en bezuinigd alsmaar meer op veiligheid en de politie.

Laatste Nieuws terreur verdachte gearresteerd

Een man die op het laatste moment de Thalys in Rotterdam insprong heeft zich opgesloten op het toilet. Hij zou volgens sommigen daarna geroepen hebben dat hij een bom bij zich heeft. De verdere toedracht is onduidelijk, de politie wist later te melden dat er geen aanwijzingen waren dat de man gewapend is. De man is inmiddels door een arrestatieteam van de politie uit de trein gehaald. Dat meldt een verslaggever van het ANP. Het gaat om een in het zwart geklede jongen die als zwartrijder de trein uit werd gesleept door het arrestatieteam.



Justin Bieber in and out Amsterdam



Duizenden fans van Justin Bieber raakten donderdag nacht in extase toen het gerucht als een lopend vuurtje de ronde ging dat popidool Bieber zich in Amsterdam zou bevinden.

Op Twitter probeerden de Amsterdamse fans de verblijflocatie van Bieber te achterhalen, maar die werd pas vanmorgen duidelijk toen Bieber een foto plaatste uit het Conservatoriumhotel.



Helaas is Justin alweer weg met alle waarschijnlijkheid onderweg naar Frankrijk, waar hij om half 7 een optreden op televisie heeft.

zaterdag 12 september 2015

Amsterdam massaal protest tegen Rutte

Massaal Protest tegen Rutte 

Duizenden zorggevers, landgenoten die geen goede zorg meer krijgen door het beleid van Rutte , Amsterdammers en demonstranten die tegen de afbraak zijn van de zorg hebben zich op het Damrak verzameld uit protest tegen de uitholling en afbraak van de zorg door de regering Rutte.



Amsterdam kleurt wit, een prachtig gezicht. De toegestroomde massa demonstranten scandeerden uit volle borst 'actie, actie!  'red de zorg ,weg met Rutte weg met Rutte actie actie'.

Red De Zorg   Weg Met Rutte 

De regering Rutte spendeert miljarden aan oorlog , aan de EU , de grieken en geeft miljarden uit aan de massa instroom en  krijgen steeds meer ouderen, zieken en kleine kinderen die zorg behoeven in Nederland  geen of nauwelijks de zorg die zij keihard nodig hebben en waar zij recht op hebben. Miljoenen Nederlanders zijn woedend omdat zij door Rutte zijn bedrogen. Rutte komt de afspraken ook niet na en wil ook niet luisteren naar de stem van het volk en weigert het woekerwinst zorgstelsel( miljardenwinsten bij de zorgverzekeraars) af te schaffen en te vervangen voor een sociaal zorg stelsel waarin alle mensen in Nederland goede en betaalbare zorg krijgen.

40 000 demonstranten in Amsterdam


Naar schatting zijn 45.000 demonstranten bijeen gekomen om de actie te voeren tegen de regering Rutte en de afbraak van de zorg.

"We staan massaal op de kaart." "Actie, actie!", scandeerde de massa, uitbundig zwaaiend met spandoeken en borden.

"Zorg is een humaan recht, "red de zorg,  weg met Rutte " joelen de betogers in koren. Ze eisen dat de regering Rutte per direct ontslag neemt  omdat zij de mensenrechten met de voeten treed en de kiesbeloftes niet waar maakt en de kloof tussen arm en rijk alsmaar groter word en bovenal omdat Rutte de ouderen en zieken aan hun lot overlaat.

"Rutte is steeds bezig met kappen en bezuinigen  en het  het verrijken van de elite, en hij gedoogt  fraude en grijpt niet in"



Velen zijn woedend vanwege  de miljardenverspilling en het baanloos maken van 250 000 zorgwerkers, die keihard nodig zijn in de zorgsector om de mensen te geven waar ze recht op hebben en wel een goede liefdevolle zorg .Rutte blijft maar doorgaan met kappen en sluit  honderden tehuizen en oorden voor ouderen.

"Onze ouderen liggen in de poep en plas en krijgen geen zorg en aandacht .. steeds meer ouderen overlijden door gebrek aan of zelfs helemaal geen  zorg"

FNV-bestuurder Gijs van Dijk en Lilian Marijnissen liepen voor bij de demonstratie rond het middaguur.  Marijnissen meld dat meer dan 800.000 mensen hun handtekening hebben gezet onder de volkspetitie die de vakbond begin mei startte. De verzamelde handtekeningen tegen de zorgbezuiniging en afbraak van de zorg worden overhandigd aan de falende staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). De FNV roept  op een persoonlijke boodschap aan Van Rijn te sms'en aan een speciaal mobiel nummer. De bond wil die onder zijn ogen gaan brengen.

Westerpark bomvol demonstranten


De massa  demonstranten is door het centrum van de hoofdstad naar het Westerpark getrokken. Van Rijn sprak daar de bezorgde burgers toe en had eerder een oproep aan de FNV gedaan om te onderhandelen om samen een oplossing af te dwingen.

Peiling  Rutte moet opstappen

4 miljoen demonstranten in Heel Nederland eisen goede zorg






"Schande !!!! Rutte laat de ouderen en de zieken aan hun lot over"

Volgens de opiniepeiling is  Rutte het vertrouwen helemaal  kwijt van  de Nederlanders door de afbraak van het zorg stelsel, kiesbedrog, geldverspilling, liegen,  het niet nakomen van afspraken door het verspillen van 250 miljard aan de EU , deelname aan de oorlog in o.a. Syrie en opvoeren van de krijgshandelingen en de wapenproductie, de eindeloze lijst van fraude en corruptie , de mh17 doofpot,  falend immigratiebeleid en liegen over de kosten per asielzoeker (26 000 euro per persoon per jaar) , en met name de schending van de rechten van de ouderen en de rechten van de zieken en de kinderen in Nederland aldus de afbraak van de zorg en het baanloos maken van 250 000 zorgwerkers.


TEKEN DE  VOLKSPETITIE RED DE ZORG

Deze regering Rutte  bezuinigt miljarden op de zorg.

Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.

Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.

Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten.

Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt.

Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen. Wij roepen de regering daarom op om de afbraak van de zorg nu te stoppen. Teken nu !!!!!!

dinsdag 1 september 2015

Jordaan Festival 2015



Jordaan Festival 2015



Het Jordaan Festival  zal plaatsvinden op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september 2015!

De Jordaan foto kiekjes

Op veler verzoek: 'Mijn buurt', de Jordaan.

Posted by Oud Amsterdam on zaterdag 21 november 2015

Amsterdam gaat er een weergaloos knallend Jordanees feest van maken. De vaste stek op ‘de Appeltjesmarkt’ in Amsterdam word daartoe geheel omgetoverd waardoor de locatie van het festival dit jaar nog veel mooier zal zijn.

Programma 2015

Vrijdag 4 sept
Appeltjesmarkt
Amsterdam
Zaterdag 5 sept
Appeltjesmarkt
Amsterdam
Zondag 6 sept
Appeltjesmarkt




VIP-kaarten voor Jordaan Festival 2015!

Ervaar het fantastisch VIP-dek met prachtige bar en verhoogd terras! Vanaf het dek heb je direct uitzicht op het podium en kun je heerlijk swingen met de artiesten en andere gezellige gasten en natuurlijk kun je genieten van een lekker drankje die je direct bij de VIP-bar kunt bestellen!

Vip-dek prijzen: Vrijdag 20.00 – 24.00 uur > €10
Zaterdag 13.00 – 24.00 uur > €25
Zondag 13.00 – 23.00 uur > €25


Drankjes zijn exclusief en kun je met muntjes bij de VIP-bar kopen. Muntjes koop je bij de VIP-automaat, alleen met contant geld.  Let op! Zitplaatsen zijn beperkt aanwezig, wees er vroeg bij als je een tafeltje wilt hebben.

Jordaan Festival Twitter Nieuws




Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam