zondag 28 juni 2015

ADAM Toren nieuws

Amsterdam Toren Nieuws


De nieuwe ADAM Toren
 
De  oude Toren Overhoeks was een tachtig meter hoog gebouw aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord en werd in 1966 ontworpen door de wereldberoemde Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw stond sinds de oprichting bekend als de "Shell-toren"
 
In juni 2014 werd gestart met de transformatie van de oude  toren naar A’dam Toren. De naam A’dam verwijst naar de stad en staat voor Amsterdam Dance and Music. Het gebouw zal 25 uur per dag en acht dagen in de week in bedrijf zijn en met minstens 2500 creatieve gebruikers per dag.


In 2015 gaat de Adam toren aan het IJ open. Initiatiefnemer Sander Groet verwacht een miljoen bezoekers per jaar. Een brug zou dan best handig zijn.

De officiële opening vind naar verwacht eind 2015 plaats. Na 40 jaar van afzondering zal A’DAM de Super Creatieve Toren openstellen en het grote publiek laten genieten van deze unieke plek in Amsterdam.





22 verdiepingen met draaiend restaurant in kroon





De toonaangevende verandering vindt plaats in de kroon, waar een nachtclub en draaiend restaurant komen. De toren, die wordt ontwikkeld door Lingotto, Sander Groet (mede-eigenaar Club AIR), ID&T en Massive Music, krijgt muziek, feest en creativiteit als overkoepelende thema’s. Ook kan je hier trouwen in het mooiste decor van de stad. Er komen naast een club in de top en de kelder, kantoren voor creatieve bedrijven en voorzieningen voor de muziekbranche zoals studio’s en ruimtes voor congressen en shows. Het hotel zal ruimte bieden voor 120 kamers, een fitnessclub en een draaiend restaurant (360 graden per uur in het rond). Het 80 meter hoge bouwwerk (22 verdiepingen) werd oorspronkelijk ontworpen door Arthur Staal.  Claus en Kaan Architecten en OeverZaaijer hebben het ontwerp voor de transformatie van de toren gemaakt.



Amsterdam Dance And Music.

De toren wordt de thuisbasis van diverse internationaal creatieve bedrijven in deze belangrijke groeisector zoals ID&T en Massive Music maar er wordt ook ruimte geboden aan Nachtlab, een incubator voor nieuw creatief talent. In A’DAM & Co op de 18e verdieping kunnen ondernemers en creatieven dag en nacht netwerken in een mooie loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld worden ook flexwerkplekken aangeboden voor hen die niet van 9-5 willen werken maar 24/7 over een kantoor of meeting ruimte willen beschikken zonder vast te zitten aan één plek.



Een van de belangrijkste bouwkundige hoogstandjes is de toevoeging van een platform en een glazen cilinder met daarin het draaiend restaurant aan de kroon. Beide delen bieden een overweldigend panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap. Onder de 'poten' van het gebouw komt voorts een innovatief transparant volume. De gevel zal word vervangen met behoud van de originele oude uitstraling. Gevel en dak worden geïsoleerd en er komen duurzame toepassingen zoals een warmte-koudeopslag en energiezuinige installaties. Ook zijn een nieuwe 'open' lobby en een ruime ondergrondse parkeergelegenheid voorzien.


ADAM Tower Overview



Brandveiligheid

DPA Cauberg-Huygen is de drijvende kracht als adviseur brandveiligheid voor de toren met twee trappenhuizen. Mocht er onverhoopt brand ontstaan zal iedereen op een verantwoorde manier veilig beneden komen. In de ontwerpfasen werd een brandveiligheidsconcept opgezet en werden uitgebreide ontruimingsberekeningen gemaakt.Alle advisering en engineering van de volledige installatietechniek werd uitgevoerd door Huygen Installatie Adviseurs.

Ontwikkelpartners

Samen met Sander Groet van Club AIR, Duncan Stutterheim van ID & T en Hans Brouwer van Massive Music ontwikkelt Lingotto de A’DAM Tower.  Bijzonder aan de samenwerking tussen de 4 ontwikkelpartners is dat zij een belangrijk deel van de toren invullen als eindgebruiker. De vier partijen vormen ook de basis voor het beleggingsfonds, waarin een beperkt aantal mede-investeerders participeert.  Lingotto investeert en blijft als eigenaar in A’DAM participeren. Lingotto is de toonaangevende doe-ontwikkelaar en penvoerder.

Mega Maritim Congres Hotel Amsterdam 2018








Congreshotel Maritim Amsterdam

Amsterdam Noord krijgt er ook een enorm congreshotel met 33 verdiepingen en een hoogte van 110 meter bij  genaamd Congreshotel Maritim Amsterdam met ongeveer 600 kamers. Het verrijst naast filmmuseum EYE aan de noordelijke IJ-oever en krijgt op de eerste 3etages een congres- en conferentiecentrum voor ongeveer 5000 bezoekers en wordt daarmee een van de grootste congreshotels van heel Europa. Na de bouw is de hoteltoren het derde hoogste gebouw van Amsterdam. Alleen de Rembrandttoren en de Mondriaantoren,bij het Amstel Station zijn hoger. Het viersterrenhotel maakt deel uit van een complex met een 100 meter hoge woontoren van dertig verdiepingen. De hypermoderne van  technische hoogstandjes voorziene gebouwen werden ontworpen door het wereldberoemde Team V Architectuur uit Amsterdam. De oplevering wordt verwacht in 2018.



Adam Tower Twitter Nieuws



vrijdag 26 juni 2015

ruigoord culturele vrijhaven nieuws




Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.

Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.







In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën.

De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN en RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN

Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires. Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


Ruigoord Landjuweel


Landjuweel. Ook dit jaar veel live muziek, en natuurlijk ‘s avonds DJs. Maar ook dit jaar veel theater, visuele kunsten en andere acts. Landjuweel is een viering van de spontane creativiteit en een doolhof van krankzinnige speelsheid. Verwacht vuurshows, spontane jams, geheime hoekjes en visueel spektakel. Ruigoord zal zoals altijd de ruimte bieden aan kleine en grote groepen kunstenaars, jonge talenten en oude bekenden, uit binnen- en uit buitenland, om hun eigen invulling te geven aan het Landjuweel.

Het hoogtepunt van het Landjuweel is de Beeldenroute op zaterdagavond, een grote parade over het hele festival waarin iedereen de gelegenheid krijgt zijn of haar creativiteit te tonen. Wij nodigen iedereen uit om actief deel te nemen aan de Beeldenroute en iets moois te maken om aan het hele festival te tonen.

Ruigoord Twitter Nieuws



donderdag 25 juni 2015

SAIL AMSTERDAM 2015




Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.


TIP: Bekijk hier de Live TV Stream en videos van de Sail 2015 *** Be welcome to watch the amazing Sail 2015 live stream!


SAIL AMSTERDAM 2015

19-23 augustus 2015, Amsterdam


SAIL AMSTERDAM 2015! is is sinds 1975 uitgegroeid tot het grootste publieksevenement van Nederlanden en het grootste nautische evenement van Europa. Deze zomer staat onze hoofdstad in het teken van de mooiste zeilschepen van over de hele wereld. Met meer dan 50 Tall Ships, een SAIL-In parade van 12 km en een evenementengebied verspreid over heel Amsterdam!

Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus 2015 wordt SAIL voor de negende keer georganiseerd.SAIL Amsterdam is dé plek waar jong en oud genieten van al het moois dat nautisch Amsterdam te bieden heeft.

Niet alleen de IJhaven, die tijdens deze dagen Oranjehaven heet, is het toneel voor activiteiten. Zo speelt het programma zich eveneens af in de binnenstad, waar rondleidingen zijn naar historische nautische plekken en in het Scheepvaartmuseum, dat het trefpunt is voor de zakelijke wereld. Op de NDSM-werf is onder meer een programma voor jongeren.


Sail Music Marina!

Helemaal Nieuw is de , aan de noordkant van het IJ waar elke avond bekende acts op het programma staan zoals.Het Koninklijk Concertgebouworkest,Miss Montreal en Kensington ,Jan Smit, Nick & Simon en Martijn Fischer,  'Disney Pirates of the Caribbean in Concert' en  K3 af.


Previews


"Van gouden verleden naar gouden toekomst" De 9e editie is van 19 t/m 23 Augustus 2015



De organisatie van Sail, betrekt dit keer meer dan voorheen ook de rest van Amsterdam bij de festiviteiten zoals de IJhaven, die tijdens deze dagen Oranjehaven heet, en de binnenstad, waar rondleidingen zijn naar historische nautische plekken en het Scheepvaartmuseum, dat het trefpunt is voor de zakelijke wereld. Ook op de NDSM-werf is van alles te doen zoals een gevarieerd programma voor jongeren.


◤◢ ▬▬ SAIL OCEANEN ▬▬ ◤◢

▸ ORANJE OCEAAN (Amsterdam IJhaven)
Hart van SAIL

▸ RODE OCEAAN (Amsterdam Binnenstad)
Cultureel hart

▸ GROENE OCEAAN (NDSM-Werf)
Duurzaamheid, Techniek & Innovatie

▸ WITTE OCEAAN (Amsterdam Noordzijde)
Jong Amsterdam

▸ BLAUWE OCEAAN (Amsterdam Oosterdok)
Zakelijk hart van Nederland

https://www.sail.nl/2015/programma

◤◢ ▬▬ SAIL MUSIC MARINA ▬▬ ◤◢

▸ SAIL MUSIC MARINA (Amsterdam Noordzijde)
Groots podium op 't IJ

• Het Koninklijk Concertgebouworkest
• Kensington
• Miss Montreal
• Nick & Simon
• Jan Smit
• Martijn "Hazes" Fischer
• Pirates of the Caribbean in Concert o.b.v. het Gelders Orkest
• K3

◤◢ ▬▬ TICKETS ▬▬ ◤◢

https://www.sail.nl/sailmusicmarina

◤◢ ▬▬ FOLLOW US ▬▬ ◤◢

www.sail.nl
www.facebook.com/Sail.nl
www.instagram.com/SAILAMSTERDAM2015
www.twitter.com/sailamsterdam


#SAIL2015 Twitter Nieuws




Tags

SAIL Amsterdam 2015 belooft de meest indrukwekkende editie aller tijden te worden met een recordaantal Tall Ships (50) waaronder 13 primeurs en een SAIL-In parade van 12 kilometer. SAIL Amsterdam 2015 is een nieuwe weg ingeslagen met een fikse uitbreiding van het evenementengebied dat opgedeeld is in thematische ‘oceanen’. Nieuw is de SAIL Music Marina met podium aan de noordzijde op het IJ. Daarnaast is er veel oog voor verjonging in het concept en programma. Een Nationaal Debat zal inhaken op het thema van SAIL: ‘Van Gouden verleden naar Gouden toekomst’. Er staan veel inspirerende activiteiten op stapel voor gezinnen en kinderen. Het exclusieve SAIL Village is het vertrekpunt voor duizenden hospitality arrangementen. Vanzelfsprekend staan traditionele en succesvolle activiteiten waaronder het Saluut Protocollair, de Vlootschouw, skûtsjesilen op het IJ, het adembenemende vuurwerk en de Crew Parade ook weer op het programma. SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2015.

maandag 22 juni 2015

Dekmantel festival amsterdam

Dekmantel Festival Amsterdam


30 juli in Muziekgebouw aan 't IJ.

Voor de nachten is de Melkweg de place to be, van 23.00 uur tot in de vroege uurtjes draait Dekmantel daar de hele nacht door. Carl Craig, Jeff Mills, Dixon en Tale of Us vormen in 2015 onder andere de line-up.

30 juli in Muziekgebouw aan 't IJ.

Voor de nachten is de Melkweg de place to be, van 23.00 uur tot in de vroege uurtjes draait Dekmantel daar de hele nacht door. Carl Craig, Jeff Mills, Dixon en Tale of Us vormen in 2015 onder andere de line-up.

Opening

Muziekgebouw aan 't IJ JUL 30 Autechre (live)Manuel Göttsching: E2-E4 (live)

Amsterdamse Bos

JUL 31 13.00 - 23.00 AUG 1 12.00 - 23.00 AUG 2 13.00 - 23.00

Ben KlockCarl Craig (live)DixonFour TetJeff MillsMadlib (dj set)Marcel DettmannModel 500 (live)Nina KravizRicardo VillalobosRoy Ayers Ubiquity (live)Siriusmodeselektor (live)SquarepusherTale Of Us Actress (live)AntalAnthony NaplesArif Malawi & Luc MastAwanto 3Ben UFOBlawanCall SuperCarlos SouffrontCinnamanClark (live)Cyrillic (live)Dekmantel SoundsystemDJ NobuDonato DozzyDVS1Fatima YamahaFloating PointsHelena HauffHessle Audio TrioHuneeI-FInterstellar FunkJ RoccJackmasterJames Pants (live)JameszooJeremy UndergroundJohn TalabotJoy OrbisonLegowelt (live)MachinedrumMagic Mountain High (live)Mano Le ToughMatrixxmanMidlandMike ServitoMonolake (live)Motor City Drum EnsembleMr. TiesObjektØ (Phase)Palms TraxPangaeaPearson SoundRandomerRecondite (live)Rednose DistriktRobert BergmanRobert Hood (hybrid set)RODRødhådRroseSan ProperSergeShackleton (live)Shed (live)Silent ServantSolarSteffi (live ft. Virginia)Sterac ElectronicsTalismannTama SumoTom Trago (live)TripeoVakulaVeronica VasickaVolcovYoung MarcoZeitgeberZip

Melkweg

JUL 31 23.00 - 06.00 AUG 1 23.00 - 07.00 AUG 2 23.00 - 08.00

Andy Stott (live)Answer Code Request (live)Basic Soul UnitBoris WernerCall SuperDekmantel SoundsystemDeniroDerrick MayDJ Fett BurgerDJ HarveyDollkrautDopplereffekt (live)Gesloten Cirkel (live)Huerco S.Inigo KennedyIntergalactic GaryJeremy UndergroundJoey AndersonJuju & JordashLoneLuke VibertMatrixxmanMr. TiesOmar SParanoid London (live)ProsumerSpencerSurgeonTama SumoTaskerTesselaTraxxUntoldVakulaWilliam Kouam Djoko (live)


Dekmantel Day by Day Link  http://www.dekmantelfestival.com/program/by-day/
 

2014 Highlights


Facebok Dekmantel Nieuws



Dekmantel Day by Day Link  http://www.dekmantelfestival.com/program/by-day/



donderdag 18 juni 2015

Dag van de Architectuur Amsterdam (DvdAA

19, 20 & 21 juni | Dag van de Architectuur | Amsterdam




Bij de IJ-oevers ontdekt u  de architectuur, de oude haven- en fabrieksterreinen, de weidse uitzichten en andere bijzondere plekken vanaf de boot, per fiets of wandelend.

De Dag van de Architectuur Amsterdam (DvdAA) staat dit jaar in het teken van de IJ-oevers. Ontdek de architectuur, de oude haven- en fabrieksterreinen, de weidse uitzichten en andere bijzondere plekken aan de oevers van het IJ. 

De DvdAA wordt georganiseerd door Arcam, het architectuurcentrum van Amsterdam, in samenwerking met de BNA kring Amsterdam. Het evenement biedt jong en oud, architectuurfanaat en leek, een kans om Amsterdam op een nieuwe manier te ontdekken. Bezoekers kunnen mee met een boottocht over het IJ of zich laten rondleiden door architecten, stedenbouwkundigen en bewoners. Ook is er een speciale fietsroute (16 kilometer) ontwikkeld die je langs bijzondere architectuur aan de IJ-oevers voert. Meer informatie over het programma en het aanschaffen van tickets...      

Op 21 juni In speciale rondleiding met architect Thomas Offermans en Martin Berendse (directeur OBA)!

Vergeet tijdens de DvdAA niet om langs Arcam te komen. Ontvang advies op maat van onze vrijwilligers! 


IJ-oevers
De IJ-oevers zijn een hot topic in Amsterdam. De discussie over toekomstige IJ-oeververbindingen wordt sterker gevoerd dan ooit. De groeiende populariteit van Amsterdam-Noord en de ontwikkelingen langs beide IJ-oevers heeft gezorgd voor een grotere drukte op de ponten. Gaat Amsterdam eindelijk de 'Sprong over het IJ' maken?

In heel Nederland
De Dag van de Architectuur is een jaarlijks terugkerend evenement dat in heel Nederland wordt georganiseerd. In verschillende steden in Nederland organiseren lokale architectuurcentra allerlei evenementen. Bezoekers worden in contact gebracht met de architectuur en stedenbouw in hun stad, om zo op een nieuwe manier naar hun stad te kijken. 

Jaar van de Ruimte
De landelijke campagne wordt gecoördineerd door Architectuur Lokaal, met als overkoepelende thema 'Nieuw Nederland'. Elke stad geeft daar een eigen invulling aan. De Dag van de Architectuur vormt daarmee een onderdeel van het Jaar van de Ruimte

ARCAM Info

Prins Hendrikkade 600 1011 VX Amsterdam 020 620 48 78 arcam@arcam.nl (mailto:arcam@arcam.nl) www.arcam.nl (http://www.arcam.nl/

Openingstijden: dinsdag - zondag 13.00 - 17.00 uur


Nieuws


Architectuurcentrum Amsterdam Rss

 FaceBook


https://www.facebook.com/dagvandearchitectuuramsterdam 

TwItter


https://twitter.com/DvdAAmsterdam

WebSite


http://dagvandearchitectuuramsterdam.nl 

 

Amsterdam Gay Pride 2015 nieuws


Amsterdamse delegatie voor Roze Zaterdag Maastricht 20-6

.


Amsterdam Gay Pride wordt gedurende gehouden in de binnenstad van Amsterdam. This year it's Pride week 2015 july 25 / august 2. Voor d 20ste editie van het kleurrijke muziek spektakel van de liefde  in 2015 verwacht men een record aantal bezoekers.  Het hoogtepunt  is de optocht door de grachten, oftewel Canal Parade, een bonte stoet van boten, die gewoonlijk vanaf het Westerdok via de Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal en Oudeschans naar het Oosterdok voert.Voorts zijn er straatfeesten op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag in de diverse uitgaansstraten voor homo's in Amsterdam.Jaarlijks komen enige honderdduizenden bezoekers op dit evenement af en is daardoor een van de drukst bezochte muziek evenementen van Nederland. .

Gay Pride 2015

Gay Pride Amsterdam is one of the best and most fun prides in the world. This year it's Pride week 2015 july 25 / august 2, with all major events taking place.Amsterdam will have street parties all weekend long, the best club circuit parties and of course the famous Canal Parade on Saturday. Gay pride is one of the most busy weekends of the year in The Netherlands.

De boten varen van het Westerdok naar het Oosterdok. De eerste boot vaart om 14:00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18:00 uur de parade bij het eindpunt afsluiten.

Deelnemers >  Deelnemers Botenparade 2015

Amsterdam betaalbare huurwoningen

Amsterdam Gemeente




De Huurdersvereniging Amsterdam, de Amsterdamse corporaties en de gemeente zetten de komende jaren alle zeilen bij om wonen in de stad betaalbaar te houden voor lage en midden inkomens en deze doelgroepen voldoende woningen te kunnen aanbieden. Dat is de kern van de nieuwe samenwerkingsafspraken tot en met 2019.

In het aankomend half jaar zullen de plannen verder worden uitgewerkt. In pilots onderzoeken de partijen de mogelijkheden om tot vernieuwing en innovatie te komen op de sociale huurwoningmarkt. Die zijn bijvoorbeeld gericht op de sterk groeiende groep starters en op doelen zoals het stimuleren van actief burgerschap, huurdersparticipatie, actief zelfbeheer, leefbaarheid en sociale cohesie. Ook het verbeteren van de relatie tussen huurders en kopers in gemengde complexen is een belangrijk aandachtspunt.

Samenwerkingsafspraken tussen huurders, corporaties en gemeente (11 juni 2015)


  • Samenwerkingsafspraken tussen huurders, corporaties en gemeente (11 juni 2015) (PDF, 369 kB


  • Amstertwits Goed Nieuws


    .

    Andreaspenning voor Hans Dulfer


    De Andreaspenning is voor wie grote prestaties heeft verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunst, politiek, economisch gebied, media, onderwijs, of museaal gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling en voor wie zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een stichting of vereniging met maatschappelijk doel heeft ingezet.

    START Magazine UvA




    Starting your studies at the UvA this September?

    As an international student you shouldn’t have to figure everything out on your own.

    Check out START Magazine to see what services, facilities and activities we offer at the University of Amsterdam:

    UvA Nieuws Facebook



    zondag 14 juni 2015

    Holland Festival 2015



    Holland Festival 13-06-2015 NTR, VPRO

    Vier feestelijke uitzendingen, live vanaf het festival. Met optredens, reportages en gasten van binnen en buiten het festival.




    Van 30 mei t/m 23 juni 2015 vindt de 68e editie plaats van het Holland Festival, het belangrijkste internationale kunstfestival van Nederland. 

    Het Holland Festival is sinds 1947 het toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. Het festival kent een roemruchte geschiedenis waarbij iedere artistieke directeur een eigen wending gaf aan het festival. Al meer dan zestig jaar is het festival telkens weer spraakmakend. 

    The Holland Festival has been the trend-setting performing arts festival in the Netherlands since 1947, annually presenting exceptional work at the international level. The Holland Festival comprises theater, music, opera and modern dance. In recent years, multimedia, visual arts and film were added to the festival roster.

    HOLLAND FESTIVAL SERVICE

    Stadsschouwburg Amsterdam
    Leidseplein 26
    1017 PT Amsterdam
    t. (0)20 – 523 77 87

    ma - za, 12:00 – 18:00
    (vanaf 31 mei ook op zondag)



    vrijdag 12 juni 2015

    De Koene Reus van Bickerseiland

    De Reus van Bickerseiland Amsterdam

    De beroemde koopman, reder, scheepsbouwer en burgemeester Jan Bicker (1595-1653), kocht in 1631 het Bickerseiland. Hij liet voor zichzelf een huis bouwen met een hoge toren, zodat hij zijn schepen kon zien aankomen. Volgens een tekening uit 1647 stond De Reus op de gevel van zijn huis recht boven de ingang. Het beeld was een voorstelling van Heros (de broer van Zeus, beschermt gezin, vrouw kind en huwelijk en zorgt voor welvaart) en werd gemaakt door de scheepstimmerman van de veroveraar van de Spaanse Zilvervloot (admiraal Pieter Pieterszoon Heyn),  die in dienst trad van de beschermheer Jan Bicker.

    In latere dagen is het beeld van de gevel van Jan Bicker’s huis overgegaan naar werf  De Reus, waar het beeld aangezien werd voor een reus en symbool stond voor de uitspraak:

    “Geen karwei is ons te machtig; geen vraagstuk, waarvoor wij uit de weg gaan om den medemensch in tijden van zorg en nood bij te staan.” 



    De Reus van Bickerseiland in Volle Glorie 2015

    “Geen karwei is ons te machtig; geen vraagstuk, waarvoor wij uit de weg gaan zo wij immer de mensch in den nood doen bijstaan.”


    In 1850 werd De Reus werd verkocht aan Machinefabriek Hk Jonker & Zoon.Burgemeester Fock ontfermde zich over De Reus en sprak met de heer Jonker af om het beeld te behouden. Een eeuw later verkeerde De Reus in een bedenkelijke staat. Oud scheepstimmerman van Jonker & Zoon, D. Rijnsdorp, maakte een replica. Op 2 augustus 1951 werd De Reus in aanwezigheid van burgemeester D’Ailly feestelijk herplaatst. In 1972 verlaat H.K. Jonker en Zoon na 150 jaar het eiland. Oud-directeur Jonker verhuist naar het Spaanse Alicante en neemt De Reus als herinnering aan zijn bedrijf mee.

    De heer Van Wulften, geliefd werknemer bij de familie Jonker en eilandbewoner, beschouwt het – op ruim tachtigjarige leeftijd – als een eervolle taak om De Reus naar het eiland terug te halen, in 2000. Samen met Gerrit Wijnhoud van De Nieuw Amsterdam, buurtbewoner Rienk Hoff en commissaris van politie Ad Smit begint de zoektocht die bijna 10 jaar zou duren. In 2006 werd De Reus gevonden bij Jonker’s kleinzoon in Canada. Deze gaf gehoor aan de wens van de buurtbewoners en schonk het beeld aan het eiland. Met de wilde vaart reisde het beeld bijna de hele wereld over om uiteindelijk op de Canarische Eilanden aan wal te gaan. Vanaf daar vloog de firma Koninklijke Saan De Reus in 2009 terug naar Amsterdam.

    Woonstichting de Key ondersteunde het bewonersinitiatief van harte en werkte samen met de buurtbewoners en het stads deel Centrum aan de herplaatsing van De Reus. De Reus is in 2011 gerestaureerd. Kunstenaar en buurtbewoner Egon Schrama heeft een sokkel ontworpen met regels uit het gedicht dat Jan Witte voor De Reus schreef. Stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft daarop een schitterende locatie aan het water aan de Touwslagerstraat beschikbaar gesteld.

    Op woensdag 29 juni om 16.00 uur werd  het standbeeld feestelijk onthuld door de beschernheer burgemeester Eberhard van der Laan. Hiermee ging  een jarenlange wens van de Bickers in vervulling. Sindsdien vind er elk jaar een feestelijke bijeenkomst plaats bij De Reus die symbool staat voor de hechtheid van de gemeenschap en de liefdevolle hulp die men elkander bied in de tijden van zorgen zoals anno 2015 met de bezuinigingen van de regering Rutte. 
     
    De geschiedenis van De Reus gaat bijna vierhonderd jaar terug. Vanaf 1647 toen het manshoge houten beeld op het huis van koopman, reder en burgemeester Jan Bicker werd geplaatst tot de jarenlange zoektocht van de buurtbewoners die  De Reus graag weer een plek op het eiland wilden geven.

    De Reus staat symbool voor de het rijke arbeidersverleden en de hechtheid en hulp aan elkander door de Bicker eilanders.




    29 juni 2011  De onthulling van "De Reus van Bickerseiland"


    Spoorloos Verdwenen

    Het beeld verdween van de een op de andere dag zonder ook maar een spoor achter te laten in 1972 van het eiland. De heer Van Wulften ,Gerrit Wijnhoud van De Nieuw Amsterdam, buurtbewoner Rienk Hoff en commissaris van politie Ad Smit namen de eervolle taak op zich om de spoorloos verdwenen "Reus van Bickerseiland" naar het eiland terug te halen. Na een zoektocht die bijna 10 jaar in beslag zou nemen werd  "De Reus" door intensief speurwerk van commissaris Ad Smit van de politie gevonden bij Jonker’s kleinzoon in Canada. Deze gaf gehoor aan de wens van de buurtbewoners en schonk het beeld aan het eiland. Met de wilde vaart reisde het beeld de hele wereld over en overleefde een zware storm waarbij het schip op een haar na bij bij de Kaapverdische Eilanden, naar de bodem van de zee was gezonken, om uiteindelijk via Aruba veilig op de Canarische Eilanden aan wal te gaan. Vanaf daar vloog de firma Koninklijke Saan  "De Reus"  in 2009 terug naar Amsterdam.






    Feestelijke bijeenkomst Bij de plaatsing van De Reus in 2009 







    Jong en oud laten zich inspireren door De Reus en het gedicht van Jan Witte


    Samenwerking buurtbewoners, De Key en stadsdeel Centrum

    Woonstichting De Key geroemd vanwege de voortreffelijke service steunde het bewonersinitiatief  voor de plaatsing van het beeld. De Reus werd met uiterste precisie gerestaureerd en  kunstenaar/buurtbewoner Egon Schrama ontwierp de fraaie stevige sokkel voor het  ruim 1000 kilo wegende beeld.  In zijn ontwerp heeft hij gebruik gemaakt van regels uit het gedicht dat eilander Jan Witte een jaar geleden voor De Reus schreef. Het stadsdeel heeft daarop een zeer mooie plek aan het water aan de Touwslagerstraat beschikbaar gesteld.

     

    Jos Huber en Egon Schrama





    Foto Van de Zuil  waarop de Reus van Bickerseiland rust , met het gedicht van 
    Jan Witte, stadsdichter te Amsterdam.

    Reuzen feest traditie

    Op  29 Juni 2015 a.s vind de 5de editie plaats van de feestelijke bijeenkomst bij De Reus die immer waakt dat het de Bickers eilanders goed vergaat. De eilanders komen onder het genot van muziek en een lekker drankje en een hapje gezellig bij elkaar op de mooiste locatie aan het water bij Touwslagerstraat.

    Egon Schrama

    Kijk voor meer informatie op de website van de kunstenaar.


    Tags

    Feestelijke onthulling van "De Reus van Bickerseiland"
    Egon Schrama  De Reus van Bickerseiland
    De Bickers Heer van Wulften
    Burgemeester Eberhard van der Laan
    De Ijzeren Staven Smeedkunstwerken
    Egon Schrama Kunstenaar Te Amsterdam
    Jan Witte Stads Dichter Te Amsterdam
    Ad Smit Hoofdcommissaris van de Amsterdamse Politie
    Oud scheepstimmerman Piet Heyn, Jonker & Zoon, Diederik Rijnsdorp
    Woonstichting de Key Amsterdam
    Amsterdams CultuurMuseum
    Bickerseiland  fotos Stan Rams Amsterdam

    vrijdag 5 juni 2015

    Red Circus Elleboog serieuze noodkreet

     Red Circus Elleboog serieuze noodkreet



    Gemeente Amsterdam wil de gehele subsidie van Circus Elleboog stopzetten.
     

    Dit betekent voor Elleboog het einde. 

    Het einde van een plek waar kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfzekere mensen. Van sociaal tot theatraal, van fysiek tot creatief. 


    Al 65 jaar kan Circus Elleboog met behulp van gemeentelijke subsidies circuslessen geven aan kinderen en jongeren uit alle lagen van de Amsterdamse bevolking. Gezinnen die de volledige contributie kunnen betalen, doen dat. Gezinnen die niet bij machte zijn dat te doen, kunnen gebruik maken van kortingen.
    Dit wordt mogelijk gemaakt door subsidie!


    Nu wil de gemeente Amsterdam de volledige subsidie voor Circus Elleboog stopzetten waardoor Elleboog mogelijk ophoudt te bestaan...

    Dit mag natuurlijk absoluut niet gebeuren!

    Circus Elleboog profileert zich als "sociaal jeugdcircus", wat zich onder andere uit in de pedagogiek en methodiek tijdens de cursussen. Hierdoor krijgen ook kinderen uit kwetsbare groepen uit de maatschappij een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfzekere mensen. Van sociaal tot theatraal, van fysiek tot creatief. Deze ontwikkeling is van ongelofelijk groot belang omdat zij daarvan profijt ondervinden in hun hele verdere leven. Het leert hen respect te hebben en krijgen voor zichzelf, voor anderen en voor onderlinge verschillen. Zelfzekere kinderen zijn ook in hun latere leven in staat zich positief te verbinden met anderen in de samenleving.

    De reden van dit evenement is zichtbaar maken hoe groot de achterban van Elleboog is. Voor hoeveel mensen het belangrijk is dat Elleboog op deze manier kan blijven bestaan.
    'Neem' daarom 'deel' aan dit evenement. Tag je vrienden en deel dit evenement op je eigen pagina.
    Laat zien dat je het niet eens bent met de rigoureuze stap die de gemeente wil maken.

    Dus: NEEM DEEL AAN DE STEUN VOOR CIRCUS ELLEBOOG!
    Én teken de petitie http://petities.nl/petitie/red-elleboog

    #RedElleboog

    (via dit evenement zullen wij jullie ook op de hoogte houden van mogelijke acties/protesten en ontwikkelingen. Voor verder vragen kunnen jullie altijd contact opnemen met: info@elleboog.nl of telefonisch tijdens kantoor uren op 020-623 53 26.)


    LET OP, DIT IS NIET EEN FYSIEK EVENEMENT! JE HOEFT DUS NERGENS HEEN. HET IS WEL EEN PLEK WAAR WE JE OP DE HOOGTE GAAN HOUDEN VAN DE SPANNENDE ONTWIKKELINGEN RONDOM DE DREIGENDE SUBSIDIESTOP EN WAAR WE JE VRAGEN DE PETITIE TE ONDERTEKENEN DIE OP 4 JUNI LIVE GEGAAN IS. MET DIE PETITIE KUNNEN WE EEN BELANGRIJK SIGNAAL AAN DE GEMEENTERAAD AFGEVEN.

    DUS KLIK OP 'DEELNEMEN', 'GAAN' OF 'AANWEZIG' EN TEKEN SNEL DE PETITIE VIA PETITIES.NL!

    http://petities.nl/petitie/red-elleboog/


    O JA, DEEL DIT EVENEMENT MET JE VRIENDEN, VERSPREID DE LINK NAAR DE PETITIE NAAR ZOVEEL MOGELIJK MENSEN EN DEEL DE HASHTAG #RedElleboog WAAR EN WANNEER JE MAAR KAN. DUS HIER OP FACEBOOK, MAAR OOK OP TWITTER OF ANDERE KANALEN.

    #RedElleboog en spreek je uit tegen de subsidiestop!

    dinsdag 2 juni 2015

    Amsterdam Burgertop 6 juni 2015 in Zuiderkerk



    Op 6 juni kunnen alle ontevreden Amsterdammers in de Zuiderkerk met elkaar in gesprek gaan over wat zij willen voor de stad en hoe zij de absoluut noodzakelijke veranderingen willen realiseren. Daarmee is de eerste grootstedelijke Burgertop een feit.

    Rutte beleid  ongunstig voor Amsterdam

    Het is een feit dat  steeds meer mensen in grote problemen geraken door het beleid van de regering Rutte, en wel een overheid die aan de ene kant  gigantisch veel besteed aan de verrijking van de Elite en Hoge Adel en  miljarden investeert  in onzinnige projecten zoals niet rendabele windmolenparken waar alleen de aandeelhouders en vriendjes van Rutte, hun voordeel mee behalen en een energie beleid dat de kosten voor de burger alleen nog maar hoger op drijft,, en  Rutte van alles reorganiseert en wegbezuinigd op een volstrekt onverantwoorde wijze waardoor veel zaken die voorheen goed gingen er alleen maar op achter uit gaan en steeds meer  in de soep loopt..

    Het land en de Amsterdammers zijn ronduit ontevreden over het beleid en de mensen morren en zijn boos omdat het geduld op is omdat de door het bestuur en door Rutte veelbelovende resultaten uitblijven. Het gaat helemaal niet goed door de niet democratische domme en asociale wetten van de regering zoals het verhogen van accijns en belastingen waar landen als Belgie, Frankrijk  en Duitsland enorm van profiteren ten koste van de alsmaar armer wordende Nederlanders, maar ook door de afdracht van veel  te veel miljarden aan Brussel en met de door Rutte veroorzaakte spanningen en blokkade met Rusland loopt Nederland zeer veel geld mis en daar komt  bij de eindeloze lijst corruptieschandalen (witwassen en een schadepost van 10 miljard euro per jaar aan belastingontduiking door met name VVDers) en het door Rutte als een slaaf gehoorzamen aan Merkel en de EU Top in Brussel,  en als dat nog niet genoeg is gaat de lachende premier Rutte gewoon door met het voor een appel en en een ei verpatsen van Groot Kapitaal; en Kostbare Hollandse Know How aan buitenlandse geldwolven en doortrapte investeerders en dan verklaart Rutte zonder blikken en blozen dat we maar koers moeten houden en dat het goed gaat met Nederland en we allemaal spoedig de vruchten zullen gaan plukken van zijn geweldig fraaie beleid.

    Rutte beleid Fiasco

    Rutte  faalt echter op alle kanten en betekent een ongekende verslechtering van de Nederlandse economie (vergeleken met andere EU landen blijft Nederland hangen bij de  laatste 3 qua groei) en het feit dat de gemiddelde Nederlander er 30 procent armer op is geworden. De Nationale Staatsschuld is opgelopen tot maar liefst 500 000 000 000 Euro, en stijgt met 500 euro per seconde. Intussen doen steeds meer door Rutte gedupeerde landgenoten en  steeds meer straatarme landgenoten die door de stijging van de kosten niet meer rond kunnen komen, een beroep op de overbelaste  Voedselbank en zitten duizenden stichtingen met de handen in het haar door de enorme stijging van aanvragen van mensen die in de zorgen zijn geraakt. Duizenden organisaties klagen steen en been en wijzen naar Rutte en er is zelfs wereldkundig door de EU geklaagd dat de rechten van de Mensen en de rechten van de Kinderen in Nederland door de regering Rutte niet eens worden nageleefd en  met grove voeten worden geschonden! 

    Regering  Rutte doof

    Van alle kanten, behalve bij de alsmaar rijker wordende Elite vriendjes van Rutte en de Hoge Adel, word de noodklok geluid maar Rutte weigert te luisteren en het beleid aan te passen, en doet niets dan geld verspillen en de zorgen en klachten van de burgers afschuiven en onder het tapijt vegen.  Deze gang van zaken  is hoogst verwerpelijk en getuigt van een onacceptabel ongekend  Machtsmisbruik in de gehele geschiedenis van de Vaderlandse Politiek.

    De Burgertop

    Op 6 juni kunnen alle boze en ontevreden Amsterdammers in de Zuiderkerk met elkaar in gesprek gaan over  de noden en zorgen en de klachten van de burger en wat zij willen voor de stad en hoe ze dat willen realiseren. De aanleiding voor de Burgertop is dat het bestuur door de maatregelen van  Rutte onacceptabel  ver af is komen te staan van de burger en burgers vaak niet eens weten hoe en waar  men met de verzoeken, vragen en met klachten terecht kan.  Doordat Rutte de gemeentes heeft opgezadeld met een waslijst aan verwarrende onzinnige regels en een berg aan taken, staan de Gemeentes onder enorme druk en kunnen het werk gewoonweg niet meer aan. 

    Elke burger heeft rechten en plichten, maar in de regel worden steeds meer mensen bij een Gemeente Loket niet eens geweldig geholpen of verkeerd door verwezen of  met een kluitje in het riet gestuurd.

     "velen doen hun best maar morren en klagen en publique over Rutte want de regels zijn onzinnig, ondemocratisch, tegenstrijdig en niet transparant en veel ambtenaren zijn overwerkt en zeggen dan maar dat men elders heen moet en vaak weten ze helemaal niet  hoe het nou toch allemaal precies geregeld is en hoe men  met de beste wil en liefde de om hulp vragende burger kan bijstaan"

    Amsterdam in verzet

    Volgens opiniepeilingen wil 89 procent van alle ondervraagde Amsterdammers dat Rutte opstapt. Opmerkelijk is de stijging van ambtenaren ( 12 %) waarvan momenteel maar liefst 96 % procent het onmiddellijke vertrek van de regering Rutte wenselijk acht. Van de PVDA achterban, geeft  maar liefst 76 %  de voorkeur aan het vertrek van Diederik Samsom en  wil  84 %  het opstappen van de impopulaire en veelal erg slordig geknipte partijgenote Jetta Klijnsma.

    Er bestaat weinig vertrouwen in de politiek. De opkomst bij de laatste  gemeenteraadsverkiezingen was nog geen 25 procent uit protest tegen het gevoerde beleid .Door het mismanagement van de regering Rutte heeft Amsterdam danig moeten incasseren en inboeten en zit de stad opgezadeld met een groeiende berg aan problemen en  tekorten. Zo heeft men vrijwel niks gedaan om de schrijnende woonnood en de forse toename van armoede en de stijging van de onveiligheid en criminaliteit tegen te gaan. De Amsterdammers voelen zich niet meer gehoord want  men doet niks met de klachten en met  dringende opbouwende kritiek en dat betekent dat de Amsterdammers met zijn allen gebruik moeten gaan maken van de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het bestuur en de stad en hun stem eens goed te laten horen en een vuist te maken tegen de gang van zaken!


    Op 6 juni gaan de deelnemers in in de Zuiderkerk in  groepjes van tien met elkaar in gesprek. Daar zit een gespreksleider bij die er op toeziet dat iedereen ook aan het woord kan komen. Een notulist legt de uitkomsten van het gesprek vast. Zo krijgen ook mensen die niet gewend zijn om in grotere groepen te spreken de kans om gehoord te worden en hun stem kenbaar te maken.

    De Burgertop is geslaagd als er daadwerkelijke actie uit vloeit waar Amsterdammers met elkaar, met het bestuur of met andere organisaties mee aan de slag kunnen. Deelnemers ontmoeten geestverwanten met dezelfde wensen voor een betere stad om de wensen van de stadgenoten mee te helpen vervullen.

    Meehelpen of meedoen?

    Er zijn nog notulisten en crew nodig voor de dag zelf. Verder is versterking voor de webredactie en een persvoorlichter nodig. Wilt u de organisatie helpen of meepraten aan een tafel? Geef u op via www.burgertop-amsterdam.nl/deelnemen of volg de organisatie via Facebook of Twitter (@Burgertop020).

    De Burgertop duurt de hele dag. Voor koffie, thee en een lunch is gezorgd.

    Google-Nieuws - Amsterdam

    Stop de Kap

    Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

    Climategate Klimaat

    EnerzijdsAnderzijds

    Vacatures in Amsterdam