zaterdag 2 mei 2015

Beeld Aardige Amsterdammer Klaas Hartzema gestolen


Inspirerend Kunstwerk gestolen op Koningdag

De Cultuur koesterende Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft naast het Centraal Station (op de Droogbak) enkele jaren terug een schitterend standbeeld onthuld met de naam 'de aardige Amsterdammer. Uit onderzoek van vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep bleek namelijk dat aardige Amsterdammers zeldzaam zouden zijn. Het onderzoek bestond uit een experiment met daklozen die met een verborgen camera voorbijgangers filmden en om een kleine gunst vroegen. Het beeld is een inspirerend eerbetoon en hulde aan alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de minder bedeelde Amsterdammer.



Het standbeeld stond op het plein bij de Droogbak. Een plek waar van oudsher veel daklozen komen en waar één van Amsterdams bekendste inloophuizen, Blaka Watra, is gevestigd. Het standbeeld is gemaakt door kunstenaar Klaas Hartzema (Gerrit Rietveld) en Laszlo Gèleng (Hogeschool voor de Kunsten Rome), beiden werkzaam als activiteitenbegeleider bij de Regenboog Groep. Het beeld symboliseert een helpende, uitgestoken hand.

De Regenboog Groep

Stichting de Regenboog Groep is een Amsterdamse vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met sociale of financiële problemen, voor (ex)dak- en thuislozen, (ex)verslaafden en voor mensen met psychiatrische klachten. Vanuit inloophuizen zorgt de Regenboog Groep voor opvang, hulpverlening, zinvolle dagbesteding en werk. Met behulp van buddy's en maatjesprojecten voorkomt ze isolement en ondersteunt ze een actieve deelname aan de maatschappij.

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam