dinsdag 31 maart 2015

Amsterdams Studenten Festival 2015



Het Amsterdams Studenten Festival is een kunstzinnig en cultureel festival in het centrum van Amsterdam. Jong en opkomend talent in de categorieën podiumkunst, muziek en beeldende kunst wordt afgewisseld met bekend talent.

Naast alle optredens is er tijdens het festival ook een te gekke randprogrammering! Zo komt De Muziekbonbon experimenteren met het ‘beluisteren’ van muziek, Nachtbrakers komt langs met een heel tof kunstzinnig programma, Mirza Bruggenwert komt dichten en er is een bioscoop!


ASF Tweets


Amsterdams Studenten Festival

maandag 23 maart 2015

CityFilm Amsterdam 2013 - 2014

CityFilm Amsterdam 2013 - 2014


Gepubliceerd op 28 jun. 2013
http://www.cityfilm.tv The capital of the Netherlands. Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Amsterdam. Mark van Eeuwen shows you all that Amsterdam has to offer: museums, shops and a fantastic nightlife.



Tipszzz

The Second Golden Age Amsterdam 1800-1900

De Tweede Gouden Eeuw, Amsterdam 1800-1900 / The Second Golden Age, Amsterdam 1800-1900

De Tweede Gouden Eeuw, Amsterdam 1800-1900. Een productie van Stadsarchief Amsterdam bij de tentoonstelling Heineken's Amsterdam, voorjaar 2014. De tentoonstelling is te zien t/m 11 mei 2014.


The Second Golden Age, Amsterdam 1800-1900. A production of Amsterdam City Archives, spring 2014.

Tip  The Dutch Golden Age 1588-1702



De groei van de Grachtengordel / Expansion of Amsterdam in the Seventeenth Century




Tips


Source: Stadsarchief Amsterdam

Holland The Original Cool Beginning

Dutch Golden Age 1588-1702

Dutch Golden Age 1588-1702


The Dutch Golden Age was a period in Dutch history, roughly spanning the 17th century, in which Dutch trade, science, military, and art were among the most acclaimed in the world. The first half is characterized by the Eighty Years' War till 1648. The Golden Age went on in peace time during the Dutch Republic until the end of the century.

De Gouden Eeuw

Music: Ernst Stolz

Most paintings: Rijksmuseum Amsterdam 

Warm Aanbevolen ...>

Amsterdam Jordaanfestival



De Jordaan in Amsterdam: de geschiedenis - Jordaanfestival, Open Ateliers 2014, Koningsdag, groei

Jordaanfestival 2014 zoals het 65 jaar geleden in 1949 gevierd werd - oude filmbeelden

zondag 22 maart 2015

moord door duitsers 7 mei 1945 Amsterdam



Op maandagmiddag 7 mei 1945 openden de Duitse soldaten vanuit het gebouw van de Grote Club op de Dam in Amsterdam het vuur op de menigte vrolijke Amsterdammers, die hun bevrijding vierden. Twee dagen na de capitulatie werd de bevrijding gevierd op de Dam. Om 15.00 uur werd er geschoten door Duitse mariniers vanaf het dak van De Grote Club. Hierbij vielen 19 doden en 117 gewonden.

The Aftermath. 7 mei 1945. Twee dagen vrede. Maar het feest werd verstoord.



Na de schietpartij liggen er 19 dode en 117 gewonde slachtoffers op de Dam

Op 7 mei 1945 is Amsterdam nog steeds niet bevrijd door de Canadezen. De Duitse commandant heeft de stad wel overgedragen aan het verzet, maar de Duitse troepen vallen buiten de order. Zij wachten op de Canadezen aan wie ze zich met hun wapens moeten overgeven. Op de Dam is die dag een bevrijdingsfeest aan de gang dat vanaf het dak van de Grote Club wordt gadegeslagen door een aantal Duitsers van de Kriegsmarine. Later die middag worden er twee Duitse soldaten op de hoek van de Paleisstraat-Spuistraat door de BS aangehouden. Zij sommeren hen - in strijd met de instructies – hun pistolen over te dragen. Eén voldoet aan het bevel, maar de ander weigert. Na een korte woordenwisseling schiet de BS'er de Duitser neer. Tegelijkertijd wordt op de N.Z. Voorburgwal een auto van de Wehrmacht door de BS beschoten.

De Duitsers op het dak van de Grote Club, die het aanschouwd hebben, grijpen hun geweren en schieten in de richting van de BS’ers.

(Na afloop van de schietpartij zal Oberleutnant Claasen van de Kriegsmarine verklaren dat hij en zijn mannen van mening waren dat ze door de BS werden aanvallen. Dit komt overeen met een schriftelijke ooggetuigenverklaring van een Amsterdammer aan dr. L. de Jong in 1968. Volgens de getuige werd na het eerste schot door de BS in de Paleisstraat door een tweetal BS'ers, die achter een draaiorgel stonden, meteen in de richting van de Duitse matrozen geschoten. Letterlijk schrijft hij: 'De BS'ers achter het draaiorgel schoten naar het balkon, schuin boven hun hoofden. Het duurde niet lang of de partijen waren in gevecht'.)

Vanaf de hoek Nieuwendijk-Dam en Rokin-Dam wordt nu door de BS gericht met Stenguns op de Grote Club geschoten, waarop de Duitsers een MG-machinegeweer in stelling brengen en hiermee terugschieten. In paniek vlucht de menigte alle kanten op. Door rondvliegende kogels en mensen die onder de voet worden gelopen vallen veel slachtoffers. Wanneer een overvalwagen van de Grüne Polizei vanaf het Rokin komt aanrijden om de rust te herstellen, opent de BS het vuur en vallen er Duitse slachtoffers. BS-commandant C.F. Overhoff slaat meteen alarm bij Wehrmachtcommandant dr. Schröder en krijgt Hauptmann Bergmann van de Feldgendarmerie mee om de orde te herstellen en het vuren te doen beëindigen (kort daarvoor waren er al door de BS vanaf het dak van het Koninklijk Paleis twee bazookagranaten op de Duitsers in de Grote Club afgevuurd).

Na de schietpartij liggen er 19 dode en 117 gewonde slachtoffers op de Dam. Het merendeel van de gewonden blijkt onder de voet zijn gelopen. Aan Duitse kant zijn in de Grote Club 1 dode en 2 zwaar gewonden gevallen. Voor zover bekend is 1 BS'er om het leven gekomen. Op 9 mei 1945 geven de Duitsers zich over aan de Canadezen en leveren hun wapens in, waarna ze als krijgsgevangenen worden weggevoerd.

Er heeft geen van de Duitsers ooit terecht gestaan omdat men van oordeel was dat het hele incident te wijten was aan een misverstand tussen de Binnenlandse Strijdkrachten en de Kriegsmarine.

Aanbevolen website >>>

Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945

Links

Verzetsmuseum Amsterdam

Wikipedia Damslachtoffers 7 mei 1945

Het Koninklijk Paleis Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.



Koninklijk Paleis Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog - The Royal Palace during the Second World War">Koninklijk Paleis Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog - The Royal Palace during the Second World War

maandag 9 maart 2015

Eberhard van der Laan is razend op Teeven


Amsterdam-

Burgemeester Eberhard van der Laan is 'razend' op de ex staatssecretaris Fred Teeven (de opgestapte staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wegens betaling van miljoenen euro s aan drugscrimineel Kees H , ) vanwege de voorgenomen sluiting van de justitiële jeugdinrichting Amsterbaken in 2016

In  het Amsterbaken zitten gemiddeld 75 jonge gedetineerden, zo'n driehonderd per jaar. Onder hen zijn velen uit  de Top 600 veelplegers. 

Amsterbaken is een behandelcentrum voor jongens van 12 tot 18 jaar, in sommige gevallen tot 23 jaar. Het centrum biedt plaats aan 80 jongens; zij zijn geplaatst door de kinderrechter vanwege (verdenking van) het plegen van een delict.

Amsterbaken biedt alle jongens een strak pedagogisch dagprogramma en behandeling op maat. De medewerkers zorgen voor het begeleiden, opvoeden en behandelen van het gedrag van jongens dat hen in de problemen heeft gebracht. Iedereen levert in zijn of haar functie een bijzondere bijdrage aan een zo goed en veilig mogelijk verblijf van de jongens én een goede voorbereiding op hun terugkeer in de samenleving.



Amsterbaken - door de ogen van Richard en Tobias



Wanbeleid Regering

De cijfers liegen er niet om: de "criminaliteit" zoals berovingen, drugshandel, inbraken, gewelddelicten,afrekeningen en schietpartijen, is de afgelopen 12 maanden  met maar liefst 30  procent gestegen. Bij de zogenaamde "kleine criminaliteit" zoals berovingen, drugshandel, zakkenrollen, kopschoppers, en woning inbraken blijken veelal jongere veelplegers verantwoordelijk te zijn voor een enorme schade en ellende in Amsterdam.

Teeven  keerde miljoenen  uit aan drugscrimineel Cees H.

Het afstoten van het behandelcentrum voor jongens in Amsterdam was volgens de inopspraak geraakte ex-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) keihard nodig omdat hij dacht dat de komende jaren veel minder behoefte is aan plaatsen, omdat de jeugdcriminaliteit flink zou dalen hetgeen helemaal niet klopt want de criminaliteit is helaas fors toegenomen met  ruim 40 procent. Teevens plannen waren om nog eens flink te snijden en te bezuinigen in de gevangenissector omdat Rutte alsmaar meer geld wil zien. De sluiting van de Amsterbaken moet vanaf 2016 een besparing van ruim 16 miljoen euro opleveren. Opmerkelijk is de spilzucht van Rutte en het alsmaar verrijken van het Huis Van Oranje met de vele miljoenen door de regering Rutte. Pas geleden nog werd alweer een paleis voor een slordige 35 miljoen opgeknapt en dat terwijl er kort geleden al een gigantisch vermogen aan was uitgegeven. Er moet alweer nog eens 35 miljoen aan belastinggeld worden besteed aan de paleistuin als het aan Maxima ligt. Dan te bedenken dat het Huis van Oranje het rijkste en het duurste Koningshuis ter wereld is en ze dat allemaal best uit eigen middelen kunnen betalen.


Heel Nederland  geschokt vanwege Teevendeal

In de Tweede Kamer is met grote verbijstering gereageerd op de details over de 'Teevendeal'. Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat het bedrag dat Fred Teeven aan de gevaarlijke crimineel Cees H  heeft overgemaakt veel hoger is dan de eveneens opgestapte minister Opstelten in de Tweede Kamer heeft gezegd en wel 4.7 miljoen. De deal die toenmalig reeds verdachte officier van justitie Fred Teeven, en ex VVD-staatssecretaris van Justitie, sloot met crimineel Cees H. was altijd al fel omstreden maar premier Rutte heeft nimmer ingegrepen, alles honend weggelachen en steeds alles vakkundig in de doofpot gestopt.


Van der Laan :  'We weten juist uit ervaring dat een psychiater niet uren gaat rijden om zo'n jongen te bezoeken,' zegt van der Laan. 'Nota bene Opstelten en Teeven hebben ons daarom verschrikkelijk geholpen door voor de Top 600 ruimte te maken in gevangenissen in Amsterdam, Almere en Lelystad. Nu schaffen ze één van onze nuttigste instanties af!'


'Wáárom zou je ons goed functionerende systeem kapot schieten? Irrationeler kán niet.'


'Als ze beginnen te zeuren dat we die jongens tegenwoordig toch met ict kunnen bereiken of gaan kletsen over rechtsgelijkheid ten opzichte van een dorp in Drenthe, snappen ze he-le-maal niets van deze groep. Dan tonen ze zich ook blind voor het gegeven dat Amsterdam een miljoen inwoners heeft met alle veiligheidskwesties die daar bij horen.'

Hulpverleners zoeken alternatieven om de schade te beperken, maar Van der Laan doet er alles aan om Amsterbaken te redden.

'De sluiting is voor januari 2016 gepland, maar als we nu niets doen, beginnen ze al mensen te ontslaan en is sluiting hoe dan ook onomkeerbaar. Dat wil ik voorkomen als het éven kan.'

Actueel Drugsalarm

Fred Teeven heeft er een puinhoop van gemaakt maar In Amsterdam wordt keihard wel campagne gevoerd om toeristen bewust te maken van de gevaren van harddrugs die worden verhandeld. In de afgelopen periode overleden  Britse toeristen, nadat ze witte heroïne hadden gesnoven. De politie denkt dat een straatdealer de heroïne aan ze had verkocht als cocaïne.  De Amsterdamse gemeenteraad houdt volgende week donderdag een spoeddebat over drugsdealers die op straat drugs en nepdope verkopen aan (met name) toeristen. In heel de stad hangen waarschuwingsborden, om de Amsterdammers en de massa aan toeristen te waarschuwen voor de dodelijke drugs.

word vervolgd....

De Redactie

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam