zondag 6 december 2015

Woningnet vraagt miljoenen voor nieuwe systemen; SP woedend

Woningnet vraagt miljoenen voor nieuwe systemen; SP woedend
Inwoners van Amsterdam die via de sociale huur een woning hebben, voelen zich bedonderd door Woningnet. Ze moeten opnieuw 50 euro inschrijfgeld betalen aan de organisatie want als ze dat niet doen raken ze zonder pardon hun opgebouwde woonduur kwijt.
Volgens een Amsterdamse klokkenluider is er een noodzaak het systeem maar een klein beetje te veranderen omdat het jaren lang meer dan goed functioneert en die verandering zou hooguit 50 000 euro voor de eerste 5 jaar mogen kosten en beslist geen 5 miljoen euro. Woningnet zou dat zelf moeten betalen en niet verhalen op de huurders want 5 miljoen is 4.950 000 euro te veel gevraagd en Woningnet heeft meer dan geld zat om het allemaal zelf te betalen.

Woningnet ziet zich naar eigen inzicht door een wetswijziging gedwongen om de website, waarop mensen naar een sociale huurwoning kunnen zoeken, te verbouwen en dat kost als er een bedrijf word ingehuurd dat uit is op winst maken enorm veel geld. De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) denkt met de extra inschrijfkosten vijf miljoen euro op te halen en dat is veel te veel waarvan niet duidelijk is of het allemaal wel nodig is.
Egbert de Vries van de AFWC : 'Het is absoluut niet de bedoeling dat wij daar winst mee maken'
Volgens de SP kost het vernieuwen van de systemen extra geld, maar absoluut geen 5 miljoen en daarmee 50 euro voor mensen die het vaak al heel moeilijk hebben.De partij is daarom actie aan het voeren.
"Dat is veel te veel", zegt SP raadslid Erik Flentge. 'Ik kan me voorstellen dat er een klein beetje extra geld voor nodig is. Maar voor een website en wat hulplijnen, om daar velen miljoenen voor binnen te harken, op kosten van de sociale huurders, dat lijkt mij ontzettend overdreven.'
AFWC liet weten dat nader bekeken zal gaan worden hoeveel er van de binnen te halen vijf miljoen over zou blijven en ze hebben alvast beloofd een mogelijk restant wel terug te geven aan de mensen die zich opnieuw moesten inschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto