zondag 6 december 2015

Woningnet vraagt miljoenen voor nieuwe systemen; SP woedend

Woningnet vraagt miljoenen voor nieuwe systemen; SP woedend
Inwoners van Amsterdam die via de sociale huur een woning hebben, voelen zich bedonderd door Woningnet. Ze moeten opnieuw 50 euro inschrijfgeld betalen aan de organisatie want als ze dat niet doen raken ze zonder pardon hun opgebouwde woonduur kwijt.
Volgens een Amsterdamse klokkenluider is er een noodzaak het systeem maar een klein beetje te veranderen omdat het jaren lang meer dan goed functioneert en die verandering zou hooguit 50 000 euro voor de eerste 5 jaar mogen kosten en beslist geen 5 miljoen euro. Woningnet zou dat zelf moeten betalen en niet verhalen op de huurders want 5 miljoen is 4.950 000 euro te veel gevraagd en Woningnet heeft meer dan geld zat om het allemaal zelf te betalen.

Woningnet ziet zich naar eigen inzicht door een wetswijziging gedwongen om de website, waarop mensen naar een sociale huurwoning kunnen zoeken, te verbouwen en dat kost als er een bedrijf word ingehuurd dat uit is op winst maken enorm veel geld. De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) denkt met de extra inschrijfkosten vijf miljoen euro op te halen en dat is veel te veel waarvan niet duidelijk is of het allemaal wel nodig is.
Egbert de Vries van de AFWC : 'Het is absoluut niet de bedoeling dat wij daar winst mee maken'
Volgens de SP kost het vernieuwen van de systemen extra geld, maar absoluut geen 5 miljoen en daarmee 50 euro voor mensen die het vaak al heel moeilijk hebben.De partij is daarom actie aan het voeren.
"Dat is veel te veel", zegt SP raadslid Erik Flentge. 'Ik kan me voorstellen dat er een klein beetje extra geld voor nodig is. Maar voor een website en wat hulplijnen, om daar velen miljoenen voor binnen te harken, op kosten van de sociale huurders, dat lijkt mij ontzettend overdreven.'
AFWC liet weten dat nader bekeken zal gaan worden hoeveel er van de binnen te halen vijf miljoen over zou blijven en ze hebben alvast beloofd een mogelijk restant wel terug te geven aan de mensen die zich opnieuw moesten inschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...