vrijdag 4 december 2015

Witgoedregeling voor Amsterdammers met laag inkomen

03-12-2015

Witgoedregeling voor Amsterdammers met een te laag inkomen

De gemeente trekt op dringend verzoek van velen eindelijk eens geld uit voor een regeling waarmee arme  en door de bezuinigingen van Rutte getroffen Amsterdammers met een kleine beurs geholpen worden als ze een nieuwe koelkast, wasmachine of een nieuw gasfornuis nodig hebben.

SP-wethouder Arjan Vliegenthart:

"Dit zijn apparaten die elk huishouden echt nodig heeft. Helaas zijn er veel huishoudens met een laag inkomen, huishoudens waarvoor het niet mogelijk is een financiële buffer aan te leggen voor als de wastrommel kapot gaat."
 




SP-wethouder Arjan Vliegenthart:

 "Tot vorig jaar bestond de langdurigheidstoeslag, waardoor mensen met een langdurig laag inkomen een klein buffertje hadden als hun witgoed stuk ging".

Tegen alle rede en ondanks een storm van protest heeft de regering Rutte  de langdurigheid  toeslag en van alles en nog wat ten gunste van de armste mensen afgeschaft en verboden waardoor steeds meer mensen in de grootste problemen zijn gekomen en niet eens meer een koelkast of wasmachine kunnen vervangen laat staan dat ze ook maar over een klein extraatje beschikken om de maand door te komen.

Een lachende Rutte verklaarde na de drastische bezuinigingen ook nog dat er in Nederland helemaal geen armoede bestaat en de mensen teveel zeuren en klagen.


SP-wethouder Arjan Vliegenthart:

Daardoor kan het tot schrijnende situaties leiden als er een wasmachine of koelkast kapot gaat. Ik ben blij dat we met de nieuwe witgoedregeling in schrijnende gevallen de problemen kunnen verlichten. Zo houden we rekening met de Amsterdammers die het al moeilijk genoeg hebben om rond te komen"

1 opmerking:

  1. Lijkt me heel redelijk zo'n regeling/subsidie voor witgoed. Onze hoofdstad wordt toch tamelijk onleefbaar voor minima. Met al die hoge vastgoedprijzen, rijken die naar de stad trekken..

    BeantwoordenVerwijderen

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam