woensdag 16 december 2015

Politie geeft beelden vrij van schietpartij Amsterdam

Politie geeft beelden vrij van schietpartij Amsterdam

De beelden van een bewakingscamera zijn door de politie vrijgegeven van de schietpartij afgelopen vrijdagavond 11 december op de Amstelveenseweg in Amsterdam. Bij dat incident zijn rond 22.20 twee mannen neergeschoten.De politie spreekt van een gerichte actie. De schutter wist te ontkomen. De slachtoffers van 23 en 28 komen uit Albanië en zijn er slecht aan toe, maar verkeren buiten levensgevaar. De dader is richting het Vondelpark gevlucht. Getuigen omschrijven hem als een ‘klein mannetje’ , blank, tussen de 1.60m en 1.70m, en breed gebouwd. Hij had een bril op, maar dat zou een vermomming zijn. Mogelijk had hij een klein smal streepje haar op zijn kin. De kleuren op de beelden zijn iets vertekend, want zijn jas was zwart. Hij had omgeslagen broekspijpen.

De politie in Amsterdam heeft de beelden vrijgegeven van de schietpartij op de De Clercqstraat waarbij woensdag een 25-jarige Zaandammer om het leven is gekomen. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer uit zijn auto stapt en wordt doodgeschoten. De aanleiding voor het schietincident is nog steeds onduidelijk.

Video: Beelden van het dodelijk schietincident in de De ClercqstraatAls het slachtoffer uit zijn auto stapt wordt deze doodgeschoten. De aanleiding voor het schietincident is nog steeds onduidelijk. De man die zich naast het slachtoffer in de auto bevond heeft een verklaring afgelegd tegenover de politie. Hij kan geen enkel duidelijkheid geven over waarom het slachtoffer is uitgestapt. De man is geen verdachte in deze zaak. De politie ontkent de berichtgeving in media dat de politie heeft bevestigd dat het om een onschuldig slachtoffer gaat. Het is een scenario waar men rekening mee houd maar niets staat zeker nog vast."Ook niet na de gesprekken met de bijrijder."

Eberhart Van der Laan

Burgemeester Eberhard van der Laan, benadrukt in een interview met tv-zender AT5 dat de politie meerdere scenario's onderzoekt
.

De politie is ook nog op zoek naar een man die vlak voor het schietincident vanuit de directe omgeving van de shishalounge hard wegrent in de richting van de Bilderdijkstraat. De Village is woensdag op last van Eberhart Van der Laan per direct en voor onbepaalde tijd gesloten ivm de schietpartij. Zeker is sprake van een ernstige verstoring van de openbare orde, aldus de gemeente. In het café zijn de afgelopen jaren verschillende (gewelds)incidenten geweest hetgeen voor de beslissing om de zaak te sluiten heeft meegewogen.

Moord voormalig advocaat Haydar Zengin in de Derkinderenstraat.

De politie heeft 3 sterk op elkaar lijkende compositietekeningen getoond van de man die half oktober vermoedelijk de ex advocaat Haydar Zengin doodschoot in de Derkinderenstraat. Het gaat om een blanke of om een zeer licht getinte man. De compositietekeningen zijn samengesteld op basis van verschillende verklaringen van de getuigen. De politie houdt er sterk rekening mee dat Haydar Zengin niet het beoogde slachtoffer was. Twee weken na de moord werd er in hetzelfde pand namelijk opnieuw iemand neergeschoten. Het 2de slachtoffer overleefde de moordaanslag en is herstellende. Hij is nog niet aan werk. Het bedrijf is na de schietpartijen niet meer gevestigd aan de Derkinderenstraat.De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die meer weten over de laatste uren van Haydar Zengin, of die getuige waren van de schietpartijen, worden dringend gevraagd zich bij de politie te melden.Het opsporingsprogramma van AT5 i.s.m. de politie en het Openbaar Ministerie. Tips? Bel 0900-8844. Anoniem blijven? 0800-7000.

Bureau 020 UZG

Het opsporingsprogramma van AT5 i.s.m. de politie en het Openbaar Ministerie. Tips? Bel 0900-8844. Anoniem blijven? 0800-7000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...