zaterdag 17 oktober 2015

XTC Drugsdode in Amsterdam


In Amsterdam is iemand om het leven gekomen, mogelijk door XTC drugsgebruik.

Over de identiteit van het slachtoffer en de omstandigheden waaronder dit tragisch ongeluk heeft plaatsgevonden werd geen informatie gegeven. Op 17 oktober is bekend gemaakt dat het slachtoffer een dame is van 43 jaar en bezoekster van het Amsterdam Dance Event (ADE).

Trimbos waarschuwing

Er zijn levensgevaarlijk XTC pillen met levensgevaarlijke doses MDMA in omloop, waarschuwt het Trimbos-instituut. Die levensgevaarlijke XTC pillen zijn afgelopen weken opgedoken bij drugstesten in heel Nederland. De pillen hadden het logo van het Amsterdam Dance Event.Levensgevaarlijke XTC pil


Het Trimbos-instituut waarschuwt voor steeds hoger gedoseerde xtc-tabletten. Het gebruik van de zogenaamde "Kill Pills" is extra riskant en verhoogt de kans op overdoses, oververhitting, acute psychotische verschijnselen, hartritmestoornissen en het falen van de leverfunctie met mogelijk een fatale afloop.

XTC tsunami Nederland

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Trimbos-instituut gebruiken minstens 250 000 Nederlanders tussen de 15 en 64 jaar xtc en gebruikten 80.000 Nederlanders afgelopen maand XTC. Europees gezien ligt het drugsgebruik in Nederland extreem hoog. Voor xtc en amfetamine zelfs het hoogst van alle EU-landen.

Vorig jaar vielen tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) 3 doden door drugs.

Volgens Burgemeester Eberhart van der Laan worden drugsgebruikers niet harder aangepakt maar besteed de gemeente Amsterdam extra aandacht aan de gezondheid en veiligheid van de honderdduizenden zoals bij de ADE bezoekers. Ze krijgen meer voorlichting over de gevaren van drugs en drankgebruik. 


Amsterdam Dance Event (ADE)

Het bijna grootste clubfestival ter wereld bestaat 20 jaar. De organisatie verwacht dat er zo'n 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland afkomen op driehonderd evenementen, waar ongeveer 2200 artiesten hun opwachting maken. Ruim 80 deelnemende locaties mogen van de Gemeente Amsterdam de deuren langer openhouden en feesten tot 8 uur in de ochtend.Amsterdam Music Festival
Organized by Dutch promoters Alda Events and ID&T, the AMF has grown into a two-night festival. Catch all the action live from the Amsterdam Arena!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...