woensdag 14 oktober 2015

Amsterdan Noord alarmfase wegens brandstichters


De politie ziet sinds januari 2015 een forse stijging van brandstichtingen in Noord en zet steeds hoger in op de vangst van de brandstichter(s).Geparkeerde auto's maar ook caravans, scooters, containers en zelfs mobiele toiletten worden 's nachts in brand gestoken, al zeventig keer was het raak dit jaar. Heel Noord is in opperste alarmfase en vreest dat er slachtoffers zullen vallen.Buurtbewoners verklaren de oorlog aan de brandstichter(s)

Het is afschuwelijk. Het is niet normaal meer. Als ik ze zie dan maak ik ze af ook, niet normaal', reageert een van de buurtbewoners. 'Dit is niet leuk jongens. Voor hetzelfde geld wordt er iemand niet wakker. De ramen zijn geklapt, voor hetzelfde geld staat je huis in de brand. Ik hoop dat ik er eentje te pakken kan krijgen. Dan gaat hij nooit meer fikkie steken, dan gaat hij naar de Noorderbegraafplaats', aldus een ander.

"De politie moet een klopjacht starten en alle plekken in heel Noord doorzoeken met speciale speurhonden,wegcontroles houden en vanuit de lucht met helikopters sporen om de dader(s) zsm te pakken voordat er doden vallen" verklaarde een ander buurtbewoner.

De recherche is met man en macht aan het proberen de brandstichter(s) van nu al reeds meer dan 70 branden te pakken zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen van Bureau 020. De politie gaat veel meer op straat maar heeft nog niemand kunnen arresteren. Ze hopen met meer bewakingsbeelden of foto's en of getuigen in wiens omgeving iets is opgevallen, denk dan bijvoorbeeld aan iemand die naar benzine heeft geroken, wiens kleding stonk naar rook of mogelijk heeft iemand er zelfs over gesproken, verder te komen om de levensgevaarlijke dader(s) in de boeien te slaan.

Een getuige... zou een verdachte man gezien hebben bij een auto toen de brand nog klein was. Het zou gaan om een blanke man met gemillimeterd grijs haar met een zilverkleurige wagen. Vooralsnog tast de politie in het duister en heeft nog geen idee wie de dader of daders zijn.

Mensen met informatie over de brandstichter(s) in Noord kunnen bellen met 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...