vrijdag 18 september 2015

Azielzoekers opgevangen in Amsterdam

Opvang azielzoekers Amsterdam

Amsterdam is op het verzoek van het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, begonnen met de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers.

De allereerste locatie voor opvang van de vluchtelingen in Amsterdam zit reeds vol. In sportcentrum Caland in Osdorp zijn driehonderd mensen ondergebracht. Op de tweede locatie, de Wethouder Verheijhal in Oost, hebben tot nu toe meer dan vijftig personen onderdak gekregen. Daar is plaats voor tweehonderd vluchtelingen. Amsterdam wil graag 1500 mensen onderbrengen die per trein aankomen op het het Centraal Station.

De opvang is voor mensen die zich hebben gemeld bij de vreemdelingenpolitie op Amsterdam Centraal, zoals de afgelopen dagen regelmatig gebeurde, maar die vanwege de grote toestroom nog niet terecht kunnen in de centrale opvanglocatie in Ter Apel.

Burgemeester Eberhart Van der Laan, heeft een oproep aan de vastgoedsector gedaan om lege panden beschikbaar te stellen. De tijdelijke maatregels die de stad neemt, komen bovenop de structurele voorzieningen waar de gemeente met hart en ziel aan werkt, zoals een locatie voor langdurige opvang van asielzoekers en huisvesting- en scholingstrajecten voor de vluchtelingen.

Den Haag Moet met oplossing komen!

De echte oplossing moet uit Den Haag komen, aldus Van der Laan. ''Rondlopen met een tent helpt niet. Wij kunnen ze de verblijfsvergunning niet geven. Als de gemeente 24-uursopvang zou aanbieden, valt voor de illegalen de prikkel weg om mee te werken aan terugkeer.’’

Hoe lang de opvanglocaties in de stad openblijven, hangt af van de instroom van mensen uit Europa, zo laat wethouder Eric van der Burg (VVD, Zorg en Welzijn) weten.

Rutger Groot Wassink van GroenLinks heeft in de gemeenteraad voorgesteld om de hal op de NDSM-werf in te richten als opvanglocatie. "Als je daar bedden neerzet en sanitaire voorzieningen aanlegt, kun je er 2000 tot 3000 mensen tijdelijk huisvesten om de grootste nood te ledigen.'

Groen Links heet de vluchtelingen hartelijk welkom en wil ook graag de armoede in Nederland tegengaan. Ruim één op de tien Nederlandse kinderen groeit op in armoede. GroenLinks wil dan ook dat alle mensen een gelijke kans krijgen. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk inkomen.

VLUCHTGEBOUW AND VLUCHTGARAGE UNITED!!Heel heel hartelijk dank aan de krakers!Van de Sande Bakhuijzenstraat 2. Als mensen iets wilen brengen: welkom. Brood is er genoeg :-)

Posted by Wij Zijn Hier on woensdag 15 april 2015De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds maandag in Amsterdam rondzwerft heeft woensdagavond intrek genomen in een gekraakt kantoorpand aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in Amsterdam-West. De groep werd maandag uit de Vluchtgarage gezet en trekken sindsdien al demonstrerend door de stad. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam benadrukte woensdag bij Nieuwsuur dat deze mensen van 17.00 uur 's middags tot 09.00 uur 's ochtends in de opvang terechtkunnen. Daar krijgen ze 'bed, bad en brood'.

Den Haag Moet met oplossing komen!

De echte oplossing moet uit Den Haag komen, aldus Van der Laan. ''Rondlopen met een tent helpt niet. Wij kunnen ze de verblijfsvergunning niet geven. Als de gemeente 24-uursopvang zou aanbieden, valt voor de illegalen de prikkel weg om mee te werken aan terugkeer.’’

Redactie

Stef Blok Ben Audi Griet Willemsen Hazel Tromp

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto