vrijdag 18 september 2015

Azielzoekers opgevangen in Amsterdam

Opvang azielzoekers Amsterdam

Amsterdam is op het verzoek van het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, begonnen met de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers.

De allereerste locatie voor opvang van de vluchtelingen in Amsterdam zit reeds vol. In sportcentrum Caland in Osdorp zijn driehonderd mensen ondergebracht. Op de tweede locatie, de Wethouder Verheijhal in Oost, hebben tot nu toe meer dan vijftig personen onderdak gekregen. Daar is plaats voor tweehonderd vluchtelingen. Amsterdam wil graag 1500 mensen onderbrengen die per trein aankomen op het het Centraal Station.

De opvang is voor mensen die zich hebben gemeld bij de vreemdelingenpolitie op Amsterdam Centraal, zoals de afgelopen dagen regelmatig gebeurde, maar die vanwege de grote toestroom nog niet terecht kunnen in de centrale opvanglocatie in Ter Apel.

Burgemeester Eberhart Van der Laan, heeft een oproep aan de vastgoedsector gedaan om lege panden beschikbaar te stellen. De tijdelijke maatregels die de stad neemt, komen bovenop de structurele voorzieningen waar de gemeente met hart en ziel aan werkt, zoals een locatie voor langdurige opvang van asielzoekers en huisvesting- en scholingstrajecten voor de vluchtelingen.

Den Haag Moet met oplossing komen!

De echte oplossing moet uit Den Haag komen, aldus Van der Laan. ''Rondlopen met een tent helpt niet. Wij kunnen ze de verblijfsvergunning niet geven. Als de gemeente 24-uursopvang zou aanbieden, valt voor de illegalen de prikkel weg om mee te werken aan terugkeer.’’

Hoe lang de opvanglocaties in de stad openblijven, hangt af van de instroom van mensen uit Europa, zo laat wethouder Eric van der Burg (VVD, Zorg en Welzijn) weten.

Rutger Groot Wassink van GroenLinks heeft in de gemeenteraad voorgesteld om de hal op de NDSM-werf in te richten als opvanglocatie. "Als je daar bedden neerzet en sanitaire voorzieningen aanlegt, kun je er 2000 tot 3000 mensen tijdelijk huisvesten om de grootste nood te ledigen.'

Groen Links heet de vluchtelingen hartelijk welkom en wil ook graag de armoede in Nederland tegengaan. Ruim één op de tien Nederlandse kinderen groeit op in armoede. GroenLinks wil dan ook dat alle mensen een gelijke kans krijgen. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk inkomen.

VLUCHTGEBOUW AND VLUCHTGARAGE UNITED!!Heel heel hartelijk dank aan de krakers!Van de Sande Bakhuijzenstraat 2. Als mensen iets wilen brengen: welkom. Brood is er genoeg :-)

Posted by Wij Zijn Hier on woensdag 15 april 2015De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds maandag in Amsterdam rondzwerft heeft woensdagavond intrek genomen in een gekraakt kantoorpand aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in Amsterdam-West. De groep werd maandag uit de Vluchtgarage gezet en trekken sindsdien al demonstrerend door de stad. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam benadrukte woensdag bij Nieuwsuur dat deze mensen van 17.00 uur 's middags tot 09.00 uur 's ochtends in de opvang terechtkunnen. Daar krijgen ze 'bed, bad en brood'.

Den Haag Moet met oplossing komen!

De echte oplossing moet uit Den Haag komen, aldus Van der Laan. ''Rondlopen met een tent helpt niet. Wij kunnen ze de verblijfsvergunning niet geven. Als de gemeente 24-uursopvang zou aanbieden, valt voor de illegalen de prikkel weg om mee te werken aan terugkeer.’’

Redactie

Stef Blok Ben Audi Griet Willemsen Hazel Tromp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...