zaterdag 12 september 2015

Amsterdam massaal protest tegen Rutte

Massaal Protest tegen Rutte 

Duizenden zorggevers, landgenoten die geen goede zorg meer krijgen door het beleid van Rutte , Amsterdammers en demonstranten die tegen de afbraak zijn van de zorg hebben zich op het Damrak verzameld uit protest tegen de uitholling en afbraak van de zorg door de regering Rutte.Amsterdam kleurt wit, een prachtig gezicht. De toegestroomde massa demonstranten scandeerden uit volle borst 'actie, actie!  'red de zorg ,weg met Rutte weg met Rutte actie actie'.

Red De Zorg   Weg Met Rutte 

De regering Rutte spendeert miljarden aan oorlog , aan de EU , de grieken en geeft miljarden uit aan de massa instroom en  krijgen steeds meer ouderen, zieken en kleine kinderen die zorg behoeven in Nederland  geen of nauwelijks de zorg die zij keihard nodig hebben en waar zij recht op hebben. Miljoenen Nederlanders zijn woedend omdat zij door Rutte zijn bedrogen. Rutte komt de afspraken ook niet na en wil ook niet luisteren naar de stem van het volk en weigert het woekerwinst zorgstelsel( miljardenwinsten bij de zorgverzekeraars) af te schaffen en te vervangen voor een sociaal zorg stelsel waarin alle mensen in Nederland goede en betaalbare zorg krijgen.

40 000 demonstranten in Amsterdam


Naar schatting zijn 45.000 demonstranten bijeen gekomen om de actie te voeren tegen de regering Rutte en de afbraak van de zorg.

"We staan massaal op de kaart." "Actie, actie!", scandeerde de massa, uitbundig zwaaiend met spandoeken en borden.

"Zorg is een humaan recht, "red de zorg,  weg met Rutte " joelen de betogers in koren. Ze eisen dat de regering Rutte per direct ontslag neemt  omdat zij de mensenrechten met de voeten treed en de kiesbeloftes niet waar maakt en de kloof tussen arm en rijk alsmaar groter word en bovenal omdat Rutte de ouderen en zieken aan hun lot overlaat.

"Rutte is steeds bezig met kappen en bezuinigen  en het  het verrijken van de elite, en hij gedoogt  fraude en grijpt niet in"Velen zijn woedend vanwege  de miljardenverspilling en het baanloos maken van 250 000 zorgwerkers, die keihard nodig zijn in de zorgsector om de mensen te geven waar ze recht op hebben en wel een goede liefdevolle zorg .Rutte blijft maar doorgaan met kappen en sluit  honderden tehuizen en oorden voor ouderen.

"Onze ouderen liggen in de poep en plas en krijgen geen zorg en aandacht .. steeds meer ouderen overlijden door gebrek aan of zelfs helemaal geen  zorg"

FNV-bestuurder Gijs van Dijk en Lilian Marijnissen liepen voor bij de demonstratie rond het middaguur.  Marijnissen meld dat meer dan 800.000 mensen hun handtekening hebben gezet onder de volkspetitie die de vakbond begin mei startte. De verzamelde handtekeningen tegen de zorgbezuiniging en afbraak van de zorg worden overhandigd aan de falende staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). De FNV roept  op een persoonlijke boodschap aan Van Rijn te sms'en aan een speciaal mobiel nummer. De bond wil die onder zijn ogen gaan brengen.

Westerpark bomvol demonstranten


De massa  demonstranten is door het centrum van de hoofdstad naar het Westerpark getrokken. Van Rijn sprak daar de bezorgde burgers toe en had eerder een oproep aan de FNV gedaan om te onderhandelen om samen een oplossing af te dwingen.

Peiling  Rutte moet opstappen

4 miljoen demonstranten in Heel Nederland eisen goede zorg


"Schande !!!! Rutte laat de ouderen en de zieken aan hun lot over"

Volgens de opiniepeiling is  Rutte het vertrouwen helemaal  kwijt van  de Nederlanders door de afbraak van het zorg stelsel, kiesbedrog, geldverspilling, liegen,  het niet nakomen van afspraken door het verspillen van 250 miljard aan de EU , deelname aan de oorlog in o.a. Syrie en opvoeren van de krijgshandelingen en de wapenproductie, de eindeloze lijst van fraude en corruptie , de mh17 doofpot,  falend immigratiebeleid en liegen over de kosten per asielzoeker (26 000 euro per persoon per jaar) , en met name de schending van de rechten van de ouderen en de rechten van de zieken en de kinderen in Nederland aldus de afbraak van de zorg en het baanloos maken van 250 000 zorgwerkers.


TEKEN DE  VOLKSPETITIE RED DE ZORG

Deze regering Rutte  bezuinigt miljarden op de zorg.

Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.

Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.

Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten.

Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt.

Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen. Wij roepen de regering daarom op om de afbraak van de zorg nu te stoppen. Teken nu !!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...