donderdag 18 juni 2015

Amsterdam betaalbare huurwoningen

Amsterdam Gemeente




De Huurdersvereniging Amsterdam, de Amsterdamse corporaties en de gemeente zetten de komende jaren alle zeilen bij om wonen in de stad betaalbaar te houden voor lage en midden inkomens en deze doelgroepen voldoende woningen te kunnen aanbieden. Dat is de kern van de nieuwe samenwerkingsafspraken tot en met 2019.

In het aankomend half jaar zullen de plannen verder worden uitgewerkt. In pilots onderzoeken de partijen de mogelijkheden om tot vernieuwing en innovatie te komen op de sociale huurwoningmarkt. Die zijn bijvoorbeeld gericht op de sterk groeiende groep starters en op doelen zoals het stimuleren van actief burgerschap, huurdersparticipatie, actief zelfbeheer, leefbaarheid en sociale cohesie. Ook het verbeteren van de relatie tussen huurders en kopers in gemengde complexen is een belangrijk aandachtspunt.

Samenwerkingsafspraken tussen huurders, corporaties en gemeente (11 juni 2015)


  • Samenwerkingsafspraken tussen huurders, corporaties en gemeente (11 juni 2015) (PDF, 369 kB


  • Amstertwits Goed Nieuws


    .

    Andreaspenning voor Hans Dulfer


    De Andreaspenning is voor wie grote prestaties heeft verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunst, politiek, economisch gebied, media, onderwijs, of museaal gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling en voor wie zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een stichting of vereniging met maatschappelijk doel heeft ingezet.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Google-Nieuws - Amsterdam

    Stop de Kap

    Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

    Climategate Klimaat

    EnerzijdsAnderzijds

    Vacatures in Amsterdam