zondag 28 juni 2015

ADAM Toren nieuws

Amsterdam Toren Nieuws


De nieuwe ADAM Toren
 
De  oude Toren Overhoeks was een tachtig meter hoog gebouw aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord en werd in 1966 ontworpen door de wereldberoemde Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw stond sinds de oprichting bekend als de "Shell-toren"
 
In juni 2014 werd gestart met de transformatie van de oude  toren naar A’dam Toren. De naam A’dam verwijst naar de stad en staat voor Amsterdam Dance and Music. Het gebouw zal 25 uur per dag en acht dagen in de week in bedrijf zijn en met minstens 2500 creatieve gebruikers per dag.


In 2015 gaat de Adam toren aan het IJ open. Initiatiefnemer Sander Groet verwacht een miljoen bezoekers per jaar. Een brug zou dan best handig zijn.

De officiële opening vind naar verwacht eind 2015 plaats. Na 40 jaar van afzondering zal A’DAM de Super Creatieve Toren openstellen en het grote publiek laten genieten van deze unieke plek in Amsterdam.

22 verdiepingen met draaiend restaurant in kroon

De toonaangevende verandering vindt plaats in de kroon, waar een nachtclub en draaiend restaurant komen. De toren, die wordt ontwikkeld door Lingotto, Sander Groet (mede-eigenaar Club AIR), ID&T en Massive Music, krijgt muziek, feest en creativiteit als overkoepelende thema’s. Ook kan je hier trouwen in het mooiste decor van de stad. Er komen naast een club in de top en de kelder, kantoren voor creatieve bedrijven en voorzieningen voor de muziekbranche zoals studio’s en ruimtes voor congressen en shows. Het hotel zal ruimte bieden voor 120 kamers, een fitnessclub en een draaiend restaurant (360 graden per uur in het rond). Het 80 meter hoge bouwwerk (22 verdiepingen) werd oorspronkelijk ontworpen door Arthur Staal.  Claus en Kaan Architecten en OeverZaaijer hebben het ontwerp voor de transformatie van de toren gemaakt.Amsterdam Dance And Music.

De toren wordt de thuisbasis van diverse internationaal creatieve bedrijven in deze belangrijke groeisector zoals ID&T en Massive Music maar er wordt ook ruimte geboden aan Nachtlab, een incubator voor nieuw creatief talent. In A’DAM & Co op de 18e verdieping kunnen ondernemers en creatieven dag en nacht netwerken in een mooie loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld worden ook flexwerkplekken aangeboden voor hen die niet van 9-5 willen werken maar 24/7 over een kantoor of meeting ruimte willen beschikken zonder vast te zitten aan één plek.Een van de belangrijkste bouwkundige hoogstandjes is de toevoeging van een platform en een glazen cilinder met daarin het draaiend restaurant aan de kroon. Beide delen bieden een overweldigend panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap. Onder de 'poten' van het gebouw komt voorts een innovatief transparant volume. De gevel zal word vervangen met behoud van de originele oude uitstraling. Gevel en dak worden geïsoleerd en er komen duurzame toepassingen zoals een warmte-koudeopslag en energiezuinige installaties. Ook zijn een nieuwe 'open' lobby en een ruime ondergrondse parkeergelegenheid voorzien.


ADAM Tower OverviewBrandveiligheid

DPA Cauberg-Huygen is de drijvende kracht als adviseur brandveiligheid voor de toren met twee trappenhuizen. Mocht er onverhoopt brand ontstaan zal iedereen op een verantwoorde manier veilig beneden komen. In de ontwerpfasen werd een brandveiligheidsconcept opgezet en werden uitgebreide ontruimingsberekeningen gemaakt.Alle advisering en engineering van de volledige installatietechniek werd uitgevoerd door Huygen Installatie Adviseurs.

Ontwikkelpartners

Samen met Sander Groet van Club AIR, Duncan Stutterheim van ID & T en Hans Brouwer van Massive Music ontwikkelt Lingotto de A’DAM Tower.  Bijzonder aan de samenwerking tussen de 4 ontwikkelpartners is dat zij een belangrijk deel van de toren invullen als eindgebruiker. De vier partijen vormen ook de basis voor het beleggingsfonds, waarin een beperkt aantal mede-investeerders participeert.  Lingotto investeert en blijft als eigenaar in A’DAM participeren. Lingotto is de toonaangevende doe-ontwikkelaar en penvoerder.

Mega Maritim Congres Hotel Amsterdam 2018
Congreshotel Maritim Amsterdam

Amsterdam Noord krijgt er ook een enorm congreshotel met 33 verdiepingen en een hoogte van 110 meter bij  genaamd Congreshotel Maritim Amsterdam met ongeveer 600 kamers. Het verrijst naast filmmuseum EYE aan de noordelijke IJ-oever en krijgt op de eerste 3etages een congres- en conferentiecentrum voor ongeveer 5000 bezoekers en wordt daarmee een van de grootste congreshotels van heel Europa. Na de bouw is de hoteltoren het derde hoogste gebouw van Amsterdam. Alleen de Rembrandttoren en de Mondriaantoren,bij het Amstel Station zijn hoger. Het viersterrenhotel maakt deel uit van een complex met een 100 meter hoge woontoren van dertig verdiepingen. De hypermoderne van  technische hoogstandjes voorziene gebouwen werden ontworpen door het wereldberoemde Team V Architectuur uit Amsterdam. De oplevering wordt verwacht in 2018.Adam Tower Twitter Nieuws1 opmerking:

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto