zondag 28 juni 2015

ADAM Toren nieuws

Amsterdam Toren Nieuws


De nieuwe ADAM Toren
 
De  oude Toren Overhoeks was een tachtig meter hoog gebouw aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord en werd in 1966 ontworpen door de wereldberoemde Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw stond sinds de oprichting bekend als de "Shell-toren"
 
In juni 2014 werd gestart met de transformatie van de oude  toren naar A’dam Toren. De naam A’dam verwijst naar de stad en staat voor Amsterdam Dance and Music. Het gebouw zal 25 uur per dag en acht dagen in de week in bedrijf zijn en met minstens 2500 creatieve gebruikers per dag.


In 2015 gaat de Adam toren aan het IJ open. Initiatiefnemer Sander Groet verwacht een miljoen bezoekers per jaar. Een brug zou dan best handig zijn.

De officiële opening vind naar verwacht eind 2015 plaats. Na 40 jaar van afzondering zal A’DAM de Super Creatieve Toren openstellen en het grote publiek laten genieten van deze unieke plek in Amsterdam.

22 verdiepingen met draaiend restaurant in kroon

De toonaangevende verandering vindt plaats in de kroon, waar een nachtclub en draaiend restaurant komen. De toren, die wordt ontwikkeld door Lingotto, Sander Groet (mede-eigenaar Club AIR), ID&T en Massive Music, krijgt muziek, feest en creativiteit als overkoepelende thema’s. Ook kan je hier trouwen in het mooiste decor van de stad. Er komen naast een club in de top en de kelder, kantoren voor creatieve bedrijven en voorzieningen voor de muziekbranche zoals studio’s en ruimtes voor congressen en shows. Het hotel zal ruimte bieden voor 120 kamers, een fitnessclub en een draaiend restaurant (360 graden per uur in het rond). Het 80 meter hoge bouwwerk (22 verdiepingen) werd oorspronkelijk ontworpen door Arthur Staal.  Claus en Kaan Architecten en OeverZaaijer hebben het ontwerp voor de transformatie van de toren gemaakt.Amsterdam Dance And Music.

De toren wordt de thuisbasis van diverse internationaal creatieve bedrijven in deze belangrijke groeisector zoals ID&T en Massive Music maar er wordt ook ruimte geboden aan Nachtlab, een incubator voor nieuw creatief talent. In A’DAM & Co op de 18e verdieping kunnen ondernemers en creatieven dag en nacht netwerken in een mooie loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld worden ook flexwerkplekken aangeboden voor hen die niet van 9-5 willen werken maar 24/7 over een kantoor of meeting ruimte willen beschikken zonder vast te zitten aan één plek.Een van de belangrijkste bouwkundige hoogstandjes is de toevoeging van een platform en een glazen cilinder met daarin het draaiend restaurant aan de kroon. Beide delen bieden een overweldigend panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap. Onder de 'poten' van het gebouw komt voorts een innovatief transparant volume. De gevel zal word vervangen met behoud van de originele oude uitstraling. Gevel en dak worden geïsoleerd en er komen duurzame toepassingen zoals een warmte-koudeopslag en energiezuinige installaties. Ook zijn een nieuwe 'open' lobby en een ruime ondergrondse parkeergelegenheid voorzien.


ADAM Tower OverviewBrandveiligheid

DPA Cauberg-Huygen is de drijvende kracht als adviseur brandveiligheid voor de toren met twee trappenhuizen. Mocht er onverhoopt brand ontstaan zal iedereen op een verantwoorde manier veilig beneden komen. In de ontwerpfasen werd een brandveiligheidsconcept opgezet en werden uitgebreide ontruimingsberekeningen gemaakt.Alle advisering en engineering van de volledige installatietechniek werd uitgevoerd door Huygen Installatie Adviseurs.

Ontwikkelpartners

Samen met Sander Groet van Club AIR, Duncan Stutterheim van ID & T en Hans Brouwer van Massive Music ontwikkelt Lingotto de A’DAM Tower.  Bijzonder aan de samenwerking tussen de 4 ontwikkelpartners is dat zij een belangrijk deel van de toren invullen als eindgebruiker. De vier partijen vormen ook de basis voor het beleggingsfonds, waarin een beperkt aantal mede-investeerders participeert.  Lingotto investeert en blijft als eigenaar in A’DAM participeren. Lingotto is de toonaangevende doe-ontwikkelaar en penvoerder.

Mega Maritim Congres Hotel Amsterdam 2018
Congreshotel Maritim Amsterdam

Amsterdam Noord krijgt er ook een enorm congreshotel met 33 verdiepingen en een hoogte van 110 meter bij  genaamd Congreshotel Maritim Amsterdam met ongeveer 600 kamers. Het verrijst naast filmmuseum EYE aan de noordelijke IJ-oever en krijgt op de eerste 3etages een congres- en conferentiecentrum voor ongeveer 5000 bezoekers en wordt daarmee een van de grootste congreshotels van heel Europa. Na de bouw is de hoteltoren het derde hoogste gebouw van Amsterdam. Alleen de Rembrandttoren en de Mondriaantoren,bij het Amstel Station zijn hoger. Het viersterrenhotel maakt deel uit van een complex met een 100 meter hoge woontoren van dertig verdiepingen. De hypermoderne van  technische hoogstandjes voorziene gebouwen werden ontworpen door het wereldberoemde Team V Architectuur uit Amsterdam. De oplevering wordt verwacht in 2018.Adam Tower Twitter Nieuws1 opmerking:

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...