maandag 9 maart 2015

Eberhard van der Laan is razend op Teeven


Amsterdam-

Burgemeester Eberhard van der Laan is 'razend' op de ex staatssecretaris Fred Teeven (de opgestapte staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wegens betaling van miljoenen euro s aan drugscrimineel Kees H , ) vanwege de voorgenomen sluiting van de justitiële jeugdinrichting Amsterbaken in 2016

In  het Amsterbaken zitten gemiddeld 75 jonge gedetineerden, zo'n driehonderd per jaar. Onder hen zijn velen uit  de Top 600 veelplegers. 

Amsterbaken is een behandelcentrum voor jongens van 12 tot 18 jaar, in sommige gevallen tot 23 jaar. Het centrum biedt plaats aan 80 jongens; zij zijn geplaatst door de kinderrechter vanwege (verdenking van) het plegen van een delict.

Amsterbaken biedt alle jongens een strak pedagogisch dagprogramma en behandeling op maat. De medewerkers zorgen voor het begeleiden, opvoeden en behandelen van het gedrag van jongens dat hen in de problemen heeft gebracht. Iedereen levert in zijn of haar functie een bijzondere bijdrage aan een zo goed en veilig mogelijk verblijf van de jongens én een goede voorbereiding op hun terugkeer in de samenleving.Amsterbaken - door de ogen van Richard en TobiasWanbeleid Regering

De cijfers liegen er niet om: de "criminaliteit" zoals berovingen, drugshandel, inbraken, gewelddelicten,afrekeningen en schietpartijen, is de afgelopen 12 maanden  met maar liefst 30  procent gestegen. Bij de zogenaamde "kleine criminaliteit" zoals berovingen, drugshandel, zakkenrollen, kopschoppers, en woning inbraken blijken veelal jongere veelplegers verantwoordelijk te zijn voor een enorme schade en ellende in Amsterdam.

Teeven  keerde miljoenen  uit aan drugscrimineel Cees H.

Het afstoten van het behandelcentrum voor jongens in Amsterdam was volgens de inopspraak geraakte ex-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) keihard nodig omdat hij dacht dat de komende jaren veel minder behoefte is aan plaatsen, omdat de jeugdcriminaliteit flink zou dalen hetgeen helemaal niet klopt want de criminaliteit is helaas fors toegenomen met  ruim 40 procent. Teevens plannen waren om nog eens flink te snijden en te bezuinigen in de gevangenissector omdat Rutte alsmaar meer geld wil zien. De sluiting van de Amsterbaken moet vanaf 2016 een besparing van ruim 16 miljoen euro opleveren. Opmerkelijk is de spilzucht van Rutte en het alsmaar verrijken van het Huis Van Oranje met de vele miljoenen door de regering Rutte. Pas geleden nog werd alweer een paleis voor een slordige 35 miljoen opgeknapt en dat terwijl er kort geleden al een gigantisch vermogen aan was uitgegeven. Er moet alweer nog eens 35 miljoen aan belastinggeld worden besteed aan de paleistuin als het aan Maxima ligt. Dan te bedenken dat het Huis van Oranje het rijkste en het duurste Koningshuis ter wereld is en ze dat allemaal best uit eigen middelen kunnen betalen.


Heel Nederland  geschokt vanwege Teevendeal

In de Tweede Kamer is met grote verbijstering gereageerd op de details over de 'Teevendeal'. Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat het bedrag dat Fred Teeven aan de gevaarlijke crimineel Cees H  heeft overgemaakt veel hoger is dan de eveneens opgestapte minister Opstelten in de Tweede Kamer heeft gezegd en wel 4.7 miljoen. De deal die toenmalig reeds verdachte officier van justitie Fred Teeven, en ex VVD-staatssecretaris van Justitie, sloot met crimineel Cees H. was altijd al fel omstreden maar premier Rutte heeft nimmer ingegrepen, alles honend weggelachen en steeds alles vakkundig in de doofpot gestopt.


Van der Laan :  'We weten juist uit ervaring dat een psychiater niet uren gaat rijden om zo'n jongen te bezoeken,' zegt van der Laan. 'Nota bene Opstelten en Teeven hebben ons daarom verschrikkelijk geholpen door voor de Top 600 ruimte te maken in gevangenissen in Amsterdam, Almere en Lelystad. Nu schaffen ze één van onze nuttigste instanties af!'


'Wáárom zou je ons goed functionerende systeem kapot schieten? Irrationeler kán niet.'


'Als ze beginnen te zeuren dat we die jongens tegenwoordig toch met ict kunnen bereiken of gaan kletsen over rechtsgelijkheid ten opzichte van een dorp in Drenthe, snappen ze he-le-maal niets van deze groep. Dan tonen ze zich ook blind voor het gegeven dat Amsterdam een miljoen inwoners heeft met alle veiligheidskwesties die daar bij horen.'

Hulpverleners zoeken alternatieven om de schade te beperken, maar Van der Laan doet er alles aan om Amsterbaken te redden.

'De sluiting is voor januari 2016 gepland, maar als we nu niets doen, beginnen ze al mensen te ontslaan en is sluiting hoe dan ook onomkeerbaar. Dat wil ik voorkomen als het éven kan.'

Actueel Drugsalarm

Fred Teeven heeft er een puinhoop van gemaakt maar In Amsterdam wordt keihard wel campagne gevoerd om toeristen bewust te maken van de gevaren van harddrugs die worden verhandeld. In de afgelopen periode overleden  Britse toeristen, nadat ze witte heroïne hadden gesnoven. De politie denkt dat een straatdealer de heroïne aan ze had verkocht als cocaïne.  De Amsterdamse gemeenteraad houdt volgende week donderdag een spoeddebat over drugsdealers die op straat drugs en nepdope verkopen aan (met name) toeristen. In heel de stad hangen waarschuwingsborden, om de Amsterdammers en de massa aan toeristen te waarschuwen voor de dodelijke drugs.

word vervolgd....

De Redactie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto