maandag 9 maart 2015

Eberhard van der Laan is razend op Teeven


Amsterdam-

Burgemeester Eberhard van der Laan is 'razend' op de ex staatssecretaris Fred Teeven (de opgestapte staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wegens betaling van miljoenen euro s aan drugscrimineel Kees H , ) vanwege de voorgenomen sluiting van de justitiële jeugdinrichting Amsterbaken in 2016

In  het Amsterbaken zitten gemiddeld 75 jonge gedetineerden, zo'n driehonderd per jaar. Onder hen zijn velen uit  de Top 600 veelplegers. 

Amsterbaken is een behandelcentrum voor jongens van 12 tot 18 jaar, in sommige gevallen tot 23 jaar. Het centrum biedt plaats aan 80 jongens; zij zijn geplaatst door de kinderrechter vanwege (verdenking van) het plegen van een delict.

Amsterbaken biedt alle jongens een strak pedagogisch dagprogramma en behandeling op maat. De medewerkers zorgen voor het begeleiden, opvoeden en behandelen van het gedrag van jongens dat hen in de problemen heeft gebracht. Iedereen levert in zijn of haar functie een bijzondere bijdrage aan een zo goed en veilig mogelijk verblijf van de jongens én een goede voorbereiding op hun terugkeer in de samenleving.



Amsterbaken - door de ogen van Richard en Tobias



Wanbeleid Regering

De cijfers liegen er niet om: de "criminaliteit" zoals berovingen, drugshandel, inbraken, gewelddelicten,afrekeningen en schietpartijen, is de afgelopen 12 maanden  met maar liefst 30  procent gestegen. Bij de zogenaamde "kleine criminaliteit" zoals berovingen, drugshandel, zakkenrollen, kopschoppers, en woning inbraken blijken veelal jongere veelplegers verantwoordelijk te zijn voor een enorme schade en ellende in Amsterdam.

Teeven  keerde miljoenen  uit aan drugscrimineel Cees H.

Het afstoten van het behandelcentrum voor jongens in Amsterdam was volgens de inopspraak geraakte ex-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) keihard nodig omdat hij dacht dat de komende jaren veel minder behoefte is aan plaatsen, omdat de jeugdcriminaliteit flink zou dalen hetgeen helemaal niet klopt want de criminaliteit is helaas fors toegenomen met  ruim 40 procent. Teevens plannen waren om nog eens flink te snijden en te bezuinigen in de gevangenissector omdat Rutte alsmaar meer geld wil zien. De sluiting van de Amsterbaken moet vanaf 2016 een besparing van ruim 16 miljoen euro opleveren. Opmerkelijk is de spilzucht van Rutte en het alsmaar verrijken van het Huis Van Oranje met de vele miljoenen door de regering Rutte. Pas geleden nog werd alweer een paleis voor een slordige 35 miljoen opgeknapt en dat terwijl er kort geleden al een gigantisch vermogen aan was uitgegeven. Er moet alweer nog eens 35 miljoen aan belastinggeld worden besteed aan de paleistuin als het aan Maxima ligt. Dan te bedenken dat het Huis van Oranje het rijkste en het duurste Koningshuis ter wereld is en ze dat allemaal best uit eigen middelen kunnen betalen.


Heel Nederland  geschokt vanwege Teevendeal

In de Tweede Kamer is met grote verbijstering gereageerd op de details over de 'Teevendeal'. Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat het bedrag dat Fred Teeven aan de gevaarlijke crimineel Cees H  heeft overgemaakt veel hoger is dan de eveneens opgestapte minister Opstelten in de Tweede Kamer heeft gezegd en wel 4.7 miljoen. De deal die toenmalig reeds verdachte officier van justitie Fred Teeven, en ex VVD-staatssecretaris van Justitie, sloot met crimineel Cees H. was altijd al fel omstreden maar premier Rutte heeft nimmer ingegrepen, alles honend weggelachen en steeds alles vakkundig in de doofpot gestopt.


Van der Laan :  'We weten juist uit ervaring dat een psychiater niet uren gaat rijden om zo'n jongen te bezoeken,' zegt van der Laan. 'Nota bene Opstelten en Teeven hebben ons daarom verschrikkelijk geholpen door voor de Top 600 ruimte te maken in gevangenissen in Amsterdam, Almere en Lelystad. Nu schaffen ze één van onze nuttigste instanties af!'


'Wáárom zou je ons goed functionerende systeem kapot schieten? Irrationeler kán niet.'


'Als ze beginnen te zeuren dat we die jongens tegenwoordig toch met ict kunnen bereiken of gaan kletsen over rechtsgelijkheid ten opzichte van een dorp in Drenthe, snappen ze he-le-maal niets van deze groep. Dan tonen ze zich ook blind voor het gegeven dat Amsterdam een miljoen inwoners heeft met alle veiligheidskwesties die daar bij horen.'

Hulpverleners zoeken alternatieven om de schade te beperken, maar Van der Laan doet er alles aan om Amsterbaken te redden.

'De sluiting is voor januari 2016 gepland, maar als we nu niets doen, beginnen ze al mensen te ontslaan en is sluiting hoe dan ook onomkeerbaar. Dat wil ik voorkomen als het éven kan.'

Actueel Drugsalarm

Fred Teeven heeft er een puinhoop van gemaakt maar In Amsterdam wordt keihard wel campagne gevoerd om toeristen bewust te maken van de gevaren van harddrugs die worden verhandeld. In de afgelopen periode overleden  Britse toeristen, nadat ze witte heroïne hadden gesnoven. De politie denkt dat een straatdealer de heroïne aan ze had verkocht als cocaïne.  De Amsterdamse gemeenteraad houdt volgende week donderdag een spoeddebat over drugsdealers die op straat drugs en nepdope verkopen aan (met name) toeristen. In heel de stad hangen waarschuwingsborden, om de Amsterdammers en de massa aan toeristen te waarschuwen voor de dodelijke drugs.

word vervolgd....

De Redactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam