woensdag 28 januari 2015

Amsterdammer doodgeschoten in Osdorp

Bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is dinsdagnacht een man doodgeschoten. Hij werd voor 02.20 uur op straat beschoten. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd. Hierbij zou gebruik zijn gemaakt van een machine geweer.

De vermoedelijke identiteit van het slachtoffer zal pas gemeld worden nadat deze officieel door de politie is vastgesteld. Een woordvoerster van de politie  wilde niet ingaan op de vraag of het een liquidatie zou kunnen zijn.

Het is niet bekend of de moord iets te maken  heeft met de onderwereldoorlog in Amsterdam. De afgelopen weken zijn in de hoofdstad meerdere mensen omgekomen door vuurwapengeweld.

Het afgelopen jaar zijn 36 afrekeningen gepleegd met een link naar de Nederlandse onderwereld. Het gaat om  minstens 30 zaken binnen Nederland. Daarnaast werden liquidaties in Turkije gepleegd, is een lijk in België gevonden, en vonden afrekeningen plaats in Spanje, Panama en in de Dominicaanse Republiek.

Mick van Wely berekende dat ongeveer de helft van de criminele afrekeningen in Noord-Brabant en Limburg plaatsvinden. Dit jaar is dat niet het geval: van de 30 zaken binnen Nederland spelen zich er 6 in deze twee provincies af. Dat is ongeveer 20 procent van de nu bekende zaken.

Dit heeft te maken met een afname van het aantal liquidaties in de zuidelijke provincies. Volgens Van Wely waren er in de periode mei 2011 – mei 2014  28 vermissingen of moorden in het criminele circuit in Limburg en Brabant. Dat zijn er gemiddeld  ruim 9 per jaar; fors minder dan de 6 in 2014. Alle – bekende – afrekeningen vonden in 2014 in Brabant plaats.

Rob Zweekhorst

Rob Zweekhorst (44) werd op 1 januari 2014 tijdens het uitlaten van de hond per abuis doodgeschoten in Berkel en Rodenrijs. De politie vermoedt dat een veroordeelde wijkbewoner het echte doelwit van de liquidatie was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...