dinsdag 27 augustus 2013

de Rode Hoed nieuws Amsterdam

de Rode Hoed



Stichting de Rode Hoed is een cultureel debatcentrum, gevestigd in een monumentaal pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Wij organiseren debatten, lezingen, symposia, literaire- en muzikale programma’s voor een breed publiek, maar ook andere organisaties zijn regelmatig in de Rode Hoed te vinden. Tevens is de Rode Hoed te huur voor zowel zakelijke als feestelijke bijeenkomsten.

De Rode Hoed is tevens een erkende trouwlocatie.
Met zijn debatten is de Rode Hoed kritisch volger en aanjager van de maatschappelijke en politieke discussie.Rode Hoed streeft naar verkennende en verbindende debatten waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan.

De Rode Hoed is gevestigd in de oudste en grootste bewaard gebleven schuilkerk van Nederland. De naam is ontleend aan het rode hoedje in de gevel van ons pand waar ooit een hoedenfabriek gevestigd was.

De Rode Hoed zoekt voor het maken van zijn programma's samenwerking met organisaties als De Volkskrant,NRC,Elsevier,de Groene Amsterdammer,ForumC, Trouw,Filosofie Magazine,SLAA, TU Delft en de UvA.

H.J. Schoo-lezing door Rutte Uitverkocht



De fel omstreden H.J. Schoo-lezing is vernoemd naar voormalig hoofdredacteur van Elsevier Hendrik Jan Schoo (1945-2007), en wordt dit jaar uitgesproken op 2 september door de volgens de laatste peilingen  minst populaire politicus aller tijden: Mark Rutte

De eerste H.J. Schoo-lezing werd in 2009 gehouden door prof.dr. Meindert Fennema. Hij had het over  de vrijheid van meningsuiting en racisme. Daarna volgden dr. Frans Vera (2010) over de natuur als constructie en prof.dr.mr. Frits Bolkestein (2011), die integratie als thema nam om de problemen van de integratie te bagatalliseren. De laatste lezing werd uitgesproken door de anti-democraat Thierry Baudet (2012) die niet de belangen van Nederland maar net als Rutte, de belangen van de EU elite centraal  stelde.

Vacatures


De Rode Hoed is met ingang van het nieuwe culturele seizoen (augustus 2013) op zoek naar een:

- STAGIAIR MARKETING/SALES (m/v)
- STAGIAIR EVENEMENTENMAKER (m/v)


Rode Hoed Contact

Onafhankelijk maar betrokken. Wij organiseren debatten, lezingen, literaire en muzikale programma's voor een breed publiek. Gevestigd aan de Keizersgracht 102.
http://www.rodehoed.nl/nl/

Amsta / vacatures / vacatures




Info: 

Werken bij Amsta betekent werken in een jonge, groeiende en dynamische organisatie. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen, die van aanpakken weten, en het een uitdaging vinden om ouderen of mensen met een verstandelijk beperking een eigen plekje in de Amsterdamse samenleving te geven. Werken bij Amsta betekend ook gevarieerd, zelfstandig en in een informele sfeer werken binnen een team. We hebben regelmatig vacatures voor o.a. verzorgende IG, verpleeghulpen, (persoonlijk) begeleiders en medewerkers begeleiding. Er zijn daarbij mogelijkheden om full- en parttime aan de slag te gaan. We hanteren twee Cao's, CAO VVT en CAO Gehandicaptenzorg.

Meer informatie?Kijk voor meer informatie en al onze actuele vacatures op onze website www.amsta.nl. Via de site kun je direct solliciteren op de functie van jouw keuze. Ook kun je via het sollicitatieformulier een open sollicitatie sturen. Amsta, Afdeling Werving Jan Bongastraat 51067 HZ AmsterdamTel: 020-4486962 Internet: www.amsta.nl 



zondag 11 augustus 2013

Een kleine geschiedenis van Amsterdam Geert Mak


Een kleine geschiedenis van Amsterdam


Een kleine geschiedenis van Amsterdam Het kleine geheim van een middeleeuws schoentje, gevonden in de donkerblauwe grachtenmodder, het vrouwenoproer op het Begijnhof, het dagboek van een doodsbange pater tijdens de hongersnood van 1575, de tragedie van het dienstmeisje Elsje Christiaens en de gevierde schilder Rembrant van Rijn, de apocalyps van burgemeester Coenraad van Beuningen, de Grote Kou van 1763 en de vergeten moed van Wallie en Gijs van Hall.

Dat zijn slechts enkele van de vele vertellingen waarmee Geert Mak op een uiterst leesbare wijze de historie van Amsterdam beschrijft. Aan de hand van personen, huizen, dagboeken en zelfs foto's en schilderijen bouwt hij een caleidoscoop van kleine geschiedenissen, die telkens in een breder perspectief worden geplaatst. Zo ontstaat een beknopt, maar toch compleet beeld van het verleden van deze merkwaardige stad.

headhuntersteam Amsterdam vacatures

Headhuntersteam Amsterdam vacatures



Headhuntersteam Amsterdam Vacatures.
Volg online alle vacatures bij Headhuntersteam Amsterdam
http://ikhouvanamsterdam.blogspot.nl/2013/08/headhuntersteam-amsterdam-vacatures.html

Zie ook Vacatures Snelzoekdienst:
http://ikhouvanamsterdam.blogspot.nl/p/vacaturebank-amsterdam.html

Google-Nieuws - Amsterdam

Stop de Kap

Stop de massa bomenkap in Nederland. In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in vervuilende bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten in het belang van U allen strikt verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven ! Zonder bomen kan niets leven. STOP DE KAP

Climategate Klimaat

EnerzijdsAnderzijds

Vacatures in Amsterdam