zondag 22 januari 2012

Anne Frank World News and Tweets

Anne Frank News Twitter

ANNE FRANK WORLDWIDE TWEETS

Het Achterhuis OnlineDe Anne Frank Stichting wil mensen wereldwijd in staat stellen om de plek te verkennen waar Anne Frank en de andere onderduikers verscholen zaten. Vanaf nu is dat mogelijk met Het Achterhuis Online. Bijzonder aan het online bezoek is dat de schuilplaats ook ingericht is, zoals tijdens de onderduik: www.annefrank.org

Verhalen dagboek in beeld en geluid
 
De gebeurtenissen tijdens de onderduik worden in Het Achterhuis Online verteld aan de hand van een reeks verhalen. Bronmateriaal werd gevormd door zowel de populaire als de wetenschappelijke edities van ‘Het Achterhuis’ en getuigenverslagen uit het archief van de Anne Frank Stichting. Hiernaast is uitgebreid beeldresearch gedaan voor de totstandkoming van de audio- en videoverhalen. Ambient-geluiden en muziek ondersteunen de sfeer.

Informatie

In Het Achterhuis Online is veel informatie over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog te vinden. In elke ruimte zijn er informatieve filmpjes en teksten over:
  • de onderduikers;
  • de helpers;
  • het dagelijks leven in het achterhuis;
  • de gebeurtenissen in de buitenwereld;
  • objecten in de ruimte.

Muziek van Mark Isham

De muziek van de Amerikaanse componist Mark Isham benadrukt de sfeer tijdens de onderduikperiode en de verschillende emoties van de onderduikers en helpers. Mark Isham componeerde voor onder andere de films ‘Crash’, ‘Freedom Writers’ en ‘Mrs Soffel’. Over het project zegt hij: “This is a high quality educational website run by a non-profit charity organization and I love to make my music available for their use.”

De stem van Anne Frank

Voor de Engelse versie van Het Achterhuis Online heeft Tamsin Greig de voice-over ingesproken. Deze Britse actrice is onder andere bekend van haar rol als Edith Frank in de BBC serie ‘The Diary of Anne Frank’ uit 2009. Ellie Kendrick sprak de stem van Anne in. Zij speelde ondermeer de rol van Anne Frank in de BBC serie. Voor de Nederlandse versie heeft Annet Malherbe de voice-over voor haar rekening genomen. De Nederlandse stem van Anne Frank is ingesproken door Nyncke Beekhuyzen, die onder ander speelde in de serie ‘Lotte’ en in 2010 in ‘Verborgen Gebreken’.

Unieke tv-fragmenten

AVRO televisie heeft uniek beeldmateriaal beschikbaar gesteld dat zijn online première beleeft op Het Achterhuis Online. In de fragmenten blikken de helpers terug op de tijd van de onderduik en gaan zij in op het hoe en waarom van hun hulp aan de onderduikers.

Virtuele Vleugel

Het Achterhuis Online vormt onderdeel van de ‘virtuele vleugel’: het toekomstige online aanbod van de Stichting. De virtuele vleugel wordt hét kennis-, actualiteiten- en onderwijscentrum met betrekking tot Anne Frank, de Tweede Wereldoorlog, de Jodenvervolging en daaraan gerelateerde actuele thema’s. Naast Het Achterhuis Online zal de virtuele vleugel bestaan uit een Collectiebrowser en een Tijdlijn.


Anne Frank Web Guide

Anne Frank Story Anne Frank Video Anne Frank House Anne Frank Website
Be welcome to visit our Anne Frank Web Guide

Anne Frank Blog Links
Tags


Anne Frank News Tweets Anne Frank World News and Tweets
Actuele twitterberichten over Anne Frank en Anne Frank Headlines
Anne Frank Voorpagina Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezondheid ApotheekStan Tube Video News

Samen voor Nederland