zondag 12 juni 2011

Amsterdam Cultuur Nieuws
Amsterdam Cultuur Nieuws
* Voorpagina / Cultuur / Toch nog wat 'historisch' voor Arnhem
ARNHEM (ANP) - Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt in staat gesteld om de Nederlandse geschiedenis digitaal en - in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam - fysiek te presenteren. Dat heeft het kabinet vrijdag laten weten.
* Voorpagina / Cultuur / Het Rembrandthuis viert honderste verjaardag
AMSTERDAM (ANP) - Het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam viert vrijdag zijn honderdste verjaardag. Op 10 juni 1911 werd het museum geopend met koningin Wilhelmina en haar echtgenoot prins Hendrik als de eerste bezoeker.
* Voorpagina / Cultuur / Onbekende foto's van Robert Capa gepubliceerd
AMSTERDAM (ANP) - Onbekende foto's die de beroemde fotograaf Robert Capa (1913-1954) in China maakte tijdens zijn reis met filmmaker Joris Ivens en cameraman John Fernhout zijn voor het eerst gepubliceerd in de reeks Rijksmuseum Studies in Photography.
* Voorpagina / Cultuur / LSO draait zelf op voor uitkering bij ontslagen
Het Limburgs Symfonie Orkest (LSO) komt acuut in de financiële problemen als door rijksbezuinigingen ontslagen nodig zijn. Het orkest moet bij ontslagen zelf opdraaien voor de kosten van werkloosheidsuitkering (WW) en wachtgeld.
* Voorpagina / Cultuur / Jury gunt Gouden Penseel aan buitenlands boek
AMSTERDAM (ANP) - De Zilveren Penselen gaan naar drie buitenlandse illustratoren. Dit betekent dat Nederlandse illustratoren dit jaar geen kans maken op het winnen van het Gouden Penseel dat op 28 september wordt uitgereikt.
* Voorpagina / Cultuur / Gerestaureerde Ovale Zaal in Teylers open
HAARLEM (ANP) - Een van de belangrijkste culturele ruimtes ter wereld.
* Voorpagina / Cultuur / Bibliotheca Philosophica terug in Amsterdam
AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de historische boekencollectie van de Bibliotheca Philosophica Hermetica van zakenman en kunstverzamelaar Joost Ritman komt terug naar Amsterdam.
* Voorpagina / Cultuur / Muziekensembles voeren actie in Amsterdam
AMSTERDAM (ANP) - Op diverse plekken in Amsterdam doemen zondagmiddag onverwachte concerten op. In totaal verplaatsen zich 24 muziekensembles door de stad om op deze wijze actie te voeren tegen de plannen van het kabinet om het budget van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) te halveren.
* Voorpagina / Cultuur / Musici spelen treurige muziek in Den Haag
DEN HAAG (ANP) - Twaalf musici van het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag spelen vrijdag rond het middaguur treurige composities voor de ingang van de Tweede Kamer.
* Voorpagina / Cultuur / Sepultura naar Kerkrade
De toonaangevende Braziliaanse trash/groove-metalband Sepultura komt voor een eenmalig concert naar Limburg. Op woensdag 4 augustus staat de groep op de planken van de Rocktemple in Kerkrade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

...