zondag 12 juni 2011

Amsterdam Cultuur Nieuws




Amsterdam Cultuur Nieuws
* Voorpagina / Cultuur / Toch nog wat 'historisch' voor Arnhem
ARNHEM (ANP) - Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt in staat gesteld om de Nederlandse geschiedenis digitaal en - in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam - fysiek te presenteren. Dat heeft het kabinet vrijdag laten weten.
* Voorpagina / Cultuur / Het Rembrandthuis viert honderste verjaardag
AMSTERDAM (ANP) - Het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam viert vrijdag zijn honderdste verjaardag. Op 10 juni 1911 werd het museum geopend met koningin Wilhelmina en haar echtgenoot prins Hendrik als de eerste bezoeker.
* Voorpagina / Cultuur / Onbekende foto's van Robert Capa gepubliceerd
AMSTERDAM (ANP) - Onbekende foto's die de beroemde fotograaf Robert Capa (1913-1954) in China maakte tijdens zijn reis met filmmaker Joris Ivens en cameraman John Fernhout zijn voor het eerst gepubliceerd in de reeks Rijksmuseum Studies in Photography.
* Voorpagina / Cultuur / LSO draait zelf op voor uitkering bij ontslagen
Het Limburgs Symfonie Orkest (LSO) komt acuut in de financiële problemen als door rijksbezuinigingen ontslagen nodig zijn. Het orkest moet bij ontslagen zelf opdraaien voor de kosten van werkloosheidsuitkering (WW) en wachtgeld.
* Voorpagina / Cultuur / Jury gunt Gouden Penseel aan buitenlands boek
AMSTERDAM (ANP) - De Zilveren Penselen gaan naar drie buitenlandse illustratoren. Dit betekent dat Nederlandse illustratoren dit jaar geen kans maken op het winnen van het Gouden Penseel dat op 28 september wordt uitgereikt.
* Voorpagina / Cultuur / Gerestaureerde Ovale Zaal in Teylers open
HAARLEM (ANP) - Een van de belangrijkste culturele ruimtes ter wereld.
* Voorpagina / Cultuur / Bibliotheca Philosophica terug in Amsterdam
AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de historische boekencollectie van de Bibliotheca Philosophica Hermetica van zakenman en kunstverzamelaar Joost Ritman komt terug naar Amsterdam.
* Voorpagina / Cultuur / Muziekensembles voeren actie in Amsterdam
AMSTERDAM (ANP) - Op diverse plekken in Amsterdam doemen zondagmiddag onverwachte concerten op. In totaal verplaatsen zich 24 muziekensembles door de stad om op deze wijze actie te voeren tegen de plannen van het kabinet om het budget van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) te halveren.
* Voorpagina / Cultuur / Musici spelen treurige muziek in Den Haag
DEN HAAG (ANP) - Twaalf musici van het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag spelen vrijdag rond het middaguur treurige composities voor de ingang van de Tweede Kamer.
* Voorpagina / Cultuur / Sepultura naar Kerkrade
De toonaangevende Braziliaanse trash/groove-metalband Sepultura komt voor een eenmalig concert naar Limburg. Op woensdag 4 augustus staat de groep op de planken van de Rocktemple in Kerkrade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopste



Mijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now





[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nl



Parkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord






Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.






In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto